ايتنا - به گفته سالاريان: توسعه فناوری اطلاعات در کشور به دلیل نبود یک نهاد بالادستی فراگیر که توان اتخاذ تصمیمات کلان و نظارت بر اجرای آن را داشته باشد، کند شده است و خلأ این نهاد فراسازمانی به شدت احساس ميشود.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی:
نبود یک نهاد اصلی راهبری، توسعه ICT در کشور را کند و بیقاعده کرده است
26 مرداد 1390 ساعت 10:16
ايتنا - به گفته سالاريان: توسعه فناوری اطلاعات در کشور به دلیل نبود یک نهاد بالادستی فراگیر که توان اتخاذ تصمیمات کلان و نظارت بر اجرای آن را داشته باشد، کند شده است و خلأ این نهاد فراسازمانی به شدت احساس ميشود.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی گفت: به شرط این که متولیان اصلی دولتی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور پیشقدم شده و نسبت به حضور ایران در جیتکس ۲۰۱۱ حساسیت و حمایت به خرج دهند قطعا شورای عالی اطلاعرسانی نیز در این مهم مشارکت کرده و حمایتهای مادی، معنوی و تجربیات خود را در اختیار خواهد گذاشت.
به گزارش ايتنا از دبیرخانه برگزاری نمایشگاه جیتکس در ایران، سعید سالاریان با بیان این که حضور در نمایشگاه بینالمللی جیتکس از دو جهت حایز اهمیت است، گفت: اول اینکه جیتکس فضایی را مهیا ميکند که شرکت کنندگان در آن با تازههای فناوری اطلاعات و ارتباطات آَشنایی یافته و فرصت بهروز رسانی اطلاعات و کاهش فاصله با تازههای این حوزه را به دست آورند. دیگر اینکه در این فضا امکان ارائه توانمندیهای هر کشور فراهم ميشود و موقعیت مناسبی است که از این رویداد برای معرفی توانمندیهای کشور در حوزه ICT استفاده کنیم.
سالاریان قطع حمایت مسئولانی که در سالهای گذشته از حضور ایران در جیتکس حمایت ميکردند را علت حذف پاویون کشوری جمهوری اسلامی ایران از این نمایشگاه دانست و گفت: متولیانی که از حضور ایران در نمایشگاه جیتکس حمایت ميکردند، وقتی بیتوجهی سایر متولیان مرتبط را به این بخش مشاهده کردند خود را تنها یافتند، ترجیح دادند که پا پس کشیده و وظیفه حمایت از حضور شایسته ایران در جیتکس را به متولیان اصلی آن بسپارند.
وی افزود: دستگاههای خارج از دولت که خودانگیخته نسبت به حضور ایران در جیتکس همت گمارده و از لحاظ مادی و معنوی در این زمینه تلاش ميکردند نه تنها مورد قدردانی قرار نگرفتند بلکه مورد بازخواست هم واقع شدند.
سالاریان گفت: اینکه تنها یک نهاد بخواهد یک تنه از حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی حمایت کند و سایر متولیان اصلی از انجام وظیفه خود به هر دلیلی سر باز بزنند نتیجه کار آن چیزی نخواهد شد که درخور حضور نمایشگاهی کشوری مثل ایران باشد.
وی افزود: در دو سال گذشته این هماهنگی و همراهی میان چند دستگاه متولی فناوری اطلاعات کشور برای حضور در نمایشگاه سبیت آلمان شکل گرفت و نتیجه آن شد که ایران در سبیت غرفه نسبتا قابل قبولی ایجاد و محصولات خود را به بازدیدکنندگان ارائه کرد.
به گفته سالاریان، با توجه به فایده عرضهای که در جیتکس برای محصولات ایرانی وجود دارد ضروری است این نمایشگاه هم همچون سبیت مورد توجه مسئولان دولتی قرار گیرد.
سالاریان گفت: به شرط اینکه متولیان اصلی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور پیشقدم شده و نسبت به حضور ایران در جیتکس ۲۰۱۱ حساسیت و حمایت به خرج دهند قطعا شورای عالی اطلاعرسانی نیز در این مهم مشارکت کرده و حمایتهای مادی، معنوی و تجربیات خود را در اختیار خواهد گذاشت.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی ضعف و کاستیهای بخش فناوری اطلاعات کشور از جمله حضور کمرنگ ایران در موقعیتهای بینالمللی را ناشی از نبود یک نهاد اصلی راهبری در کشور دانست و گفت: اگرچه در حال حاضر کارگروه فاوا در هیئت دولت تشکیل شده و نقش نهاد بالادستی فناوری اطلاعات کشور را ایفا ميکند اما در نهایت اقدامات این کارگروه در بخش اجرایی کشور خلاصه ميشود و دو قوه مقننه و قضاییه، نهادهای حاکمیتی و نهادهای غیر دولتی مثل شهرداریها در این کارگروه حضور و نقشی ندارند و به نحوی حضور و جایگاهشان در مسائل ICT کشور روشن نیست. همین مسئله باعث شده که نقش این بخشها در رشد و شکوفایی فناوری اطلاعات کشور کمرنگ شده و ظرفیت بالای آنها به کار گرفته نشود.
سالاریان گفت: توسعه فناوری اطلاعات در کشور به دلیل نبود یک نهاد بالادستی فراگیر که توان اتخاذ تصمیمات کلان و نظارت بر اجرای آن را داشته باشد، کند شده است و خلأ این نهاد فراسازمانی به شدت احساس ميشود.
گفتنی است هفته فناوري جيتكس كه از آن بهعنوان بزرگترين رويداد فناوری اطلاعات و ارتباطات در خاورميانه ياد ميشود ۱۷ مهر ماه امسال با حضور بیش از ۷۰ کشور جهان در مركز بينالمللي نمايشگاههاي دوبي برگزار ميشود.
اين نمايشگاه شامل بخشهايي همچون راهكارهاي كسبوكار، گلف كامز، فناوري مصرفي، رسانههاي ديجيتال، فناوري كارت و بخش نرمافزارها و محتواي موبايل است.
از ایران نیز پارک علم و فناوری خراسان، شرکت مگفا، شهرپرداز، اندیشههای برتر، داده ورز جویا، علم و صنعت و موسسه نور به صورت مستقل اقدام به حضور در نمایشگاه جیتکس امسال کردهاند.
کد مطلب: 19183
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/19183/نبود-یک-نهاد-اصلی-راهبری-توسعه-ict-کشور-کند-بی-قاعده-کرده