ایتنا - موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه بستر مناسب برای گسترش کاربردها و سرویسهای الکترونیکی و ایجاد سازمانهای مجازی و سامانه های اطلاعاتی در شبکه ملی اطلاعات را برعهده خواهد داشت.
موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات که پیش از این با نام مرکز تحقیقات مخابرات ایران شناخته میشد در مهمترین محور فعالیت خود در بخش شبکه ملی اطلاعات، طرح توسعه محیطهای بازشناسی، تولید محتوا و ارائه خدمات چندرسانه ای در شبکه ملی اطلاعات را در دستور کار قرار داد.
به گزارش ایتنا به نقل از مهر، بهره برداری از فاز اول شبکه ملی اینترنت تا پایان ۶ ماهه اول امسال نهایی خواهد شد که با راه اندازی آن در مرحله اول، یک شبکه پهن باند برای تامین پهنای باند مورد نیاز فعالیتهای مختلف تجاری و اقتصادی مردم تأمین میشود.
در این راستا موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات توسعه بستر مناسب برای گسترش کاربردها و سرویسهای الکترونیکی و ایجاد سازمانهای مجازی و سامانه های اطلاعاتی در شبکه ملی اطلاعات را برعهده خواهد داشت. همچنین این موسسه در محور ایجاد امنیت اطلاعات و سامانهها، ارزیابی و تحلیلی، امن سازی و ارتقا امنیتی سیستمها و شبکه های ارتباطی برنامههایی را در دست اقدام دارد.
در این میان توسعه راهبردهای حوزه افتا و تدوین نظامها، استانداردها، قوانین، مقررات و رویه های پشتیبان امنیت فضای تبادل اطلاعات از دیگر برنامهها و طرحهای این موسسه در محور ایجاد امنیت اطلاعات و سامانهها است.
راه اندازی جویشگر ایرانی و نرم افزارهای وابسته و همچنین پیاده سازی سیستم عامل بومی و توسعه نرم افزارهای متن باز از جمله مدلها و راهکارهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات است که به عنوان مهمترین برنامه های موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام شده است.
این موسسه در محور مخابرات ماهواره ای نیز درصدد بومی سازی و توسعه کاربردهای نوین در فناوری مخابرات ماهواره ای است.
توسعه شبکه های دسترسی و توسعه سیستمهای انتقال در طرح توسعه شبکه های ارتباطات سیار و سیستمهای مخابرات نوری نیز از دیگر فعالیتهای این موسسه عنوان شده و همچنین موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات در محور مطالعات راهبردی در توسعه بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، راهبردها و سیاستهای اقتصادی و کسب و کار بخش ICT و همچنین حقوق و مقررات این بخش را برعهده دارد.
طبق پیش بینی مسئولان با بهره برداری از شبکه ملی اینترنت برای هر کاربر ایرانی دسترسی به پهنای باند با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه در این شبکه درنظر گرفته شده و بحث صادرات محتوا از طریق این شبکه قابل تحقق خواهد بود به نحوی که بتوان محتواهای با ارزش مانند بازیهای رایانه ای و محتواهایی که از نظر تصویر ویدیویی در کشور تولید میشود را به کشورهای دیگر صادر کرد.