ایتنا - این تراشهها نتیجه شش سال تلاش ۱۰۰ محقق بوده که حدود ۴۱ میلیون دلار برای سازمان پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا هزینه دربرداشته است.
دانشمندان آیبیام اعلام کردند که توانستهاند گامی اساسی در ترکیب دنیای رایانه و مغز بردارند.
به گزارش ایتنا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران، این شرکت فناوری موفق به تولید دو پیشساخت تراشه شده که به گفته محققان میتوانند اطلاعات را شبیه مغز پردازش کنند.
این تراشهها نتیجه شش سال تلاش ۱۰۰ محقق بوده که حدود ۴۱ میلیون دلار برای سازمان پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا هزینه دربرداشته است.
این پیشساختها، شواهد بیشتری را از اهمیت روزافزون پردازش همزمان یا انجام همزمان چند وظیفه توسط رایانهها نشان میدهد.
این کار از اهمیت زیادی برای نمایش گرافیکی و تجزیه مقادیر زیاد اطلاعات برخوردار است.
کاربریهای کنونی از این تراشه در سطح بسیار ساده مانند فرمان دادن به خودرو برای عبور از پیچ یا بازیهایی مانند پینگپونگ است.
به گفته محققان برای ورود این تراشهها به آزمایشگاه و بعد در محصولات بیش از یک دهه زمان لازم است.
به گفته دانشمندان آنچه در این بین مهم است نه کار این تراشهها که چگونگی انجام آن است.
قابلیت این تراشهها برای انطباق با گونههای اطلاعاتی که برای آنها برنامهریزی نشده بودند، بسیار قابل توجه است.
محققان فناوری از مدتها پیش به دنبال ساخت رایانههایی با توانایی یادگیری انسانی بودند اما شیوههای اکتشافی شرکت آیبیام و سایر شرکتها در مورد «محاسبات شناختی» میتواند به ساخت تراشههایی با قابلیت انطباقپذیری بهتر به اطلاعات دور از انتظار منجر شود.
این تراشهها میتوانند به صورت بالقوه به پردازش علائم دنیای واقعی مانند دما یا صوت یا حرکت کمک کرده و آنها را برای رایانهها قابل احساس کنند.
به گفته سازندگان، این تراشه از بخشهایی تشکیل شده که مانند نورونها و سیناپسهای دیجیتالی رفتار کرده و آنها را از سایر تراشهها متفاوت میکند.