یک کارشناس شبکه میگوید:به طور کلی بحث تأمین بستر اینترنت کاملاً امن، بحث شناوری است که بخشی از مباحث کلان آن برعهده تأمینکنندگان و بخشهای دقیقتر و کاربردیتر آن برعهده مصرف کنندگان و نوع کاربرد آنان از این شبکه است.
مقوله تأمین امنیت در شبکه اینترنت با توجه به گستردگی استفاده بخشهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، صنعتی، آموزشی و علمی از این بستر کاملاً متنوع است که حضور پررنگتر فعالان خصوصی عرصه فناوری اطلاعات در ایران راهکار مناسب و منطقی برای تأمین امنیت آن است.
به گزارش ایتنا به نقل از خبرگزاری دانشجویان، فرید کاظمی - کارشناس فناوری اطلاعات - با بیان این مطلب درباره وضعیت امنیت شبکههای اینترنتی بیان کرد: در واقع بخشی از اقدمات مربوط به تأمین امنیت برعهده سیستم متولی اصلی توزیع اینترنت که در واقع ترکیبی از مخابرات و صدا و سیماست، قرار دارد.
او ادامه داد: به طور کلی بحث تأمین بستر اینترنت کاملاً امن، بحث شناوری است که بخشی از مباحث کلان آن برعهده تأمینکنندگان و بخشهای دقیقتر و کاربردیتر آن برعهده مصرف کنندگان و نوع کاربرد آنان از این شبکه است.
وی تاکید کرد: معمولاً بحث فیلترینگ ارتباطی به بحث تأمین امنیت شبکه ندارد. فیلترینگ محتوایی سایتها با هدف کنترل بازدید برخی وب سایتها توسط کاربران و با اهداف سیاسی، مقابله با تهاجم فرهنگی و اجتماعی در کشورها و با اهداف مشخص اجرا میشود.
او بیان کرد: درواقع مبحث مربوط به فیلترینگ ارتباطی با تأمین امنیت شبکههای اینترنت و ارتباط ندارد اگرچه برخی معتقدند که میتوان فیلترینگ را ابزاری برای پیشگیری از حضور کاربران در سایتهای پر خطر و نا ایمن به حساب آورد.
این کارشناس همچنین درباره ارائه راهکارهایی برای بالا بردن سطح کیفی امنیت گفت: این مهم با ارائه اطلاعرسانی مناسب و افزایش سطح آگاهیهای عمومی در میان کاربران اینترنت و اهمیت رعایت اصول تأمین امنیت قابل رشد و توسعه است.