۸
۰
plusresetminus
سه شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۱۲
هشدار جديد وزير ارتباطات

تقي‌پور: هر وقت لازم باشد VPN را قطع می‌کنیم

ايتنا - استفاده از فیلترشکن هم یک اقدام غیرقانونی است و اینکه فیلترشکن‌های جدید به‌وجود بیاید طبیعی است که راه‌های مبارزه با آن به سرعت و با توجه به توان فنی که در کشور وجود دارد، ایجاد می‌شود.
تقي‌پور: هر وقت لازم باشد VPN را قطع می‌کنیم


وزیر ارتباطات تاکید کرد که استفاده از VPN و فیلترشکن برابر مقررات ممنوع، تخلف و جرم است به طوری‌که در قانون جرایم رایانه‌ای به صراحت این موضوع عنوان شده است و راه‌های مبارزه با آن نیز با توجه به توان فنی موجود در کشور وجود دارد.

رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هر کشوری برای استفاده از اینترنت مقررات خاص خود را دارد و در کشور ما نیز مقرراتی وجود دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: مقررات را نهادهای مختلف مثل مجلس محترم و بخش‌های قانونگذاری تنظیم و ابلاغ می‌کنند و در اجرا هم دستگاه‌های مختلف باید همکاری کنند و اینکه VPN در کشور قطع شد به این خاطر بود که این کار یک تخلف قانونی است و طبیعتا از نظر فنی هم ما هر موقع که لازم باشد با هماهنگی مبادی قانونی می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم.

تقی‌پور تاکید کرد: بحث استفاده از فیلترشکن هم یک اقدام غیرقانونی است و اینکه حالا فیلترشکن‌های جدید به‌وجود بیاید طبیعی است که راه‌های مبارزه با آن به سرعت و با توجه به توان فنی که در کشور وجود دارد، ایجاد می‌شود زیرا ما وظیفه قانونی داریم که وقتی مسئله‌ای به ما ابلاغ شد از نظر فنی باید وظیفه خود را انجام دهیم.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که بخشی از مبادلات اطلاعات در سیستم بانکی هم از طریق VPN انجام می‌شود و آیا برای این موضوع تمهیداتی اندیشیده‌اید، گفت: بله پروتکل‌های آنها جدا شده و اکنون هیچ خدشه‌ای برای تبادلات بانکی به وجود نیامده و به دستگاه‌های اجرایی نیز اعلام کردیم و این آمادگی در زیرساخت ما وجود دارد که پروتکل‌ها را منتقل کند.

افزایش اثربخشی فیلترینگ
موضوع فیلترینگ در روز گذشته محدود به اظهارات جدید وزیر ارتباطات نبود و در این رابطه کارشناس و عضو کمیته اجرایی فتا با بیان اینکه می‌توان مانند کشور‌هایی که دامنه فیلتر را محدود و اثر‌بخشی آن را بالا برده‌اند، حرکت کنیم، گفت: باید ببینیم که چگونه در کشور‌های دیگر فیلترینگ با نظام‌مندی قوی ارایه می‌شود و محدود ‌کردن آن برای کودکان از طریق خانواده صورت می‌گیرد.

محمدمهدی کارگر اظهار کرد: امسال نیز پلیس فتا توانسته با رویکرد اجتماعی وارد شود و هدف از حضور در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال برقراری ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با مردم بود. ما نیز معتقدیم برخی مواقع نیاز است که به‌عنوان پلیس به مردم مشاوره و آموزش دهیم. همچنین سعی کردیم مسائل و مشکلات مردم در فضای مجازی را تا حدی حل کنیم و به رفع آنها بپردازیم.

پلیس آموزش می‌دهد
کارگر با اشاره به سوابق پیشین پلیس فتا بیان کرد: احساس کردیم باید به بیان برخی موضوعات و مسائل به آسیب‌ها، تهدیدها و جرایم برای مردم بپردازیم. برنامه‌ریزی‌هایی هم که امسال انجام دادیم از جمله آموزش از سوی اساتید پلیس است که بیشتر نگاهشان به محتوا و آموزش در این مسیر بوده است.
این کارشناس گفت: در غرفه فتا در نمایشگاه رسانه‌هاي دیجیتال توانستیم با تدوین کلاس‌های آموزشی از طرفی دیگر به مردم نیز مشاوره دهیم و همچنین سعی کردیم با برنامه‌های آموزشی و مشاوره کارشناسان، مردم دست پر از نمایشگاه بیرون بروند.
کارگر با اشاره به فعالیت‌های جانبی پلیس فتا گفت: همچنین انیمیشن‌های آموزشی در این غرفه رونمایی و همراه با مکتوبات آنها به متقاضیان ارائه شد. این محصولات سبب معرفی بیشتر پلیس فتا به خانواده‌ها و پیگیری بیشتر آنها درباره جرایم رایانه‌ای فرزندانشان می‌شود. وی کنترل والدین در بحث جرایم رایانه‌ای را مهم دانست و گفت: امسال پلیس فتا آموزش‌هایی را که برای خانواده‌ها انجام و موضوع فرهنگ کنترل والدین که پیشتر به آن توجه نشده بود را ارائه می‌دهد.

این کارشناس مهم‌ترین بحث کنترل والدین از اینترنت را نظارت از طریق نرم‌افزار، جانمایی کامپیوتر در خانه و مشارکت والدین و استفاده از اینترنت و کامپیوتر دانست.
وی در ادامه گفت: هدف ما از کلاس‌های آموزشی این است که این کنترل و اتفاقات از اینجا شروع شود و سازمان‌های متولی و فرهنگ‌ساز نیز همانند آموزش‌وپرورش، وزارت ارشاد و خود خانواده‌ها در این موضوع دخالت کنند.
کارگر با اشاره به وجود فاصله نسلی میان والدین و فرزندان تصریح کرد: این فاصله باعث شده که والدین راجع به کاربری اینترنت و کامپیوتر اطلاعات کمتری داشته باشند و متاسفانه در سال‌های اخیر مسیری ایجاد شده که فرزندان در فضایی رها می‌شوند که شاید خودشان قدرت تشخیص و استفاده از برخی سایت‌ها و نرم‌افزار‌ها را ندارند و ما باید این مسایل را مطرح کنیم و به آنها بپردازیم.
 
کد مطلب: 20091
نام شما
آدرس ايميل شما


مه‌یار راستان
feedback
ماها هم هر وقت لازم باشه، توی روش‌های دسترسی به اینترنت آزاد و دور زدن فیلتر ...تغییر می‌دیم.

بچرخ تا بچرخیم
محمد
feedback
Iran, Islamic Republic of
مشکل اصلی مملکت الان وی پی انه؟
feedback
Iran, Islamic Republic of
"هر کشوری برای استفاده از اینترنت مقررات خاص خود را دارد و در کشور ما نیز مقرراتی وجود دارد." : مقرراتی = سلیقه آقایان مسئول
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
آقای تقی پور مطمعن باشید حتی اگر وی پی ان هم ببندین باز چیزهای دیگری جایگزین میشه خودتون یه خرده فکر کنین به غیر از اینکه 2 سوم اینترنت همین الان ما با این کیفیت و سرعت داغون و پایین و این قیمت وحشتناک فیلتره جز سایتهایی که باب میل شماست .همین الان یه سری بزنید به سایتهای مثلا" تم موبایل و یا مثلا" بروزر اپرا یا فایرفاکس فیلتره.حالا این ساده ترین مثالی هست که میشه زد. مطمعن باشید هرچقدر محدودیت بیشتر باشه وضع بدتر میشه. شما به اینطور مسائل سریع رسیدگی میکنید ولی مسائلی از قبیل سرعت و کیفیت ووووو نه تنها بهتر نمیشه بلکه نه رسیدگی میشه و نه توضیح قابل قبولی دارید .این همه سال بجای فرهنگ سازی فقط اینترنت رو محدود کردید و باز با آوردن اینترانت ملی به فکر محدودیت بیشترید .شما فکر نمیکنید اگر تکنولوژی ها و سرویسهای جدید به بازار بیان بخاطر این محدودیت ها مورد استقبال عموم قرار خواهند گرفت ؟ نمونه آن اینترنت چمدانی . اینترنت حال حاضر بجایی رسیده که به غیر از استفاده صد در صد از وی پی ان قابل استفاده نیست. اگر فکر میکنید این حرف دروغه میتونید یه نگاهی به رتبه و بازدید صفحه فیلترینگ بندازید و یا اگر استفاده کنندگان وی پی ان زیاد نیستند پس چه لزومی داره به از کار انداختن و بستن پورتهای وی پی ان.
حمید(زنبور)
feedback
کارشناسان امنیت شبکه می گویند که بهترین راه مقابله با هکرها خاموش کردن سیستم ها می باشد.بنابراین اقای وزیر بهتر است به جای این همه دردسر درست کردن برای خودشان و دیگران کلاً دستور بدهند که اینترنت مملکت رو قطع کنند تا خدای نکرده کسی از فیلتر رد نشه!
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
یا آقای تقی پور اطلاعی از مقررات ندارند و یا در این زمینه کوتاهی میکنند .تو همین سایت مقاله و یا خبری موجود هست که میگه "اعلام جرم بودن «وی.پی.ان» بدون ارایه مستند قانونی" پس خیلی بهتر بود که آقای تقی پور یه لطلاعی در این زمینه پیدا میکردند و بعد حرف میزدند و از اونجایی که حرف بیشتر مسؤلان پیگرد قانونی ندارد هر مسؤلی هر حرفی که دوست داره مینه و در موردش جوابگو هم نمیشه و آخر سر هم تمام تقصیر ها میافته گردن رسانه ها که چرا چنین خبر کذبی رو منتشر کردند و کلا" خبر رو از پایه کذب می نامند.
محسن عزيزي
feedback
سلام
به نظر شما آيا براي جستجو در ايران با سرعت پايين اينترنت بايد چكار كنيم؟؟ و با فيلتر بودن سايتهاي رسمي و معتبر دنيا از جمله فناوري هاي روز كه همگي فيلتر هستند چكار مي توان كرد؟؟ آيا مي دانيد اگر وي پي ان قطع بشه چه فاجعه اي تو اينترنت ايران پيش مي آيد... منظورم اينه كه تمام كارهاي بين المللي و شركتهاي بزرگ فلج مي شوند. به نظر شما مسئولين كه به فكر مردم نيستيد بهتر نيست به جاي محدود نمودن كاربران آنها را با روشهاي صحيح استفاده از اينترنت آشنا نمود و راههايي بهتر را جلوي پاي مردم قرار داد تا اينكه كنار ايستاده و بگيد فلان سايت فيلتر" چرا چون يه عكس اشتباه و يا جمله اي اشتباه گذاشته شده" پس بهتر است به جاي اين كارها به فكر آباداني كشور باشيد .............
محمد
feedback
Iran, Islamic Republic of
هر چقدر به این اقای وزیر میگیم بابا سرعتا رو ببر بالا قیمتا رو بیار پایین هی بحث رو عوض میکنه!
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ