کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اينترنت از اينترانت داخلي جدا مي‌شود

نشريه عصرارتباط , 6 آذر 1390 ساعت 10:50

ايتنا - دسترسی به اینترنت همچنان طبق روال گذشته امکان‌پذیر است و با اختصاص آدرس‌های IP معتبر امکان شناسایی و رهگیری کاربران تسهیل می‌شود.




کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بخشنامه نحوه جداسازی ترافیک داخلی (اینترانت) و ترافیک خارجی(اینترنت ) را به شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنتی ابلاغ کرد.

به گزارش ايتنا از عصر ارتباط، طبق مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت‌های اینترنتی که در این بخشنامه مستقیما به شرکت‌های PAP، عرضه و توزیع‌کننده اینترنت و شرکت مخابرات ایران اشاره شده است، در راستای جداسازی ترافیک داخلی و اینترنت از یکدیگر در لایه دسترسی باید ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این بخشنامه صرفا از طریق آدرس‌های عددی معتبر اینترنتی نسبت به ارائه خدمات دسترسی اقدام کنند.

مخاطبان این بخشنامه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صورت استفاده از آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی در محدوده تعیین‌شده باید نسبت به جایگزینی آنها با آدرس‌های عددی معتبر اینترنتی اقدام کنند.

با جداسازی ترافیک داخل کشور از اینترنت، دسترسی به سایت‌های ایرانی میزبانی‌شده در داخل کشور با سرعت و پهنای باند بیشتر ممکن خواهد بود اما دسترسی به اینترنت همچنان طبق روال گذشته امکان‌پذیر است و با اختصاص آدرس‌های IP معتبر امکان شناسایی و رهگیری کاربران تسهیل می‌شود.

همچنین تنظیم و پیکربندی مودم‌ها باید مطابق با دستورالعمل ارائه‌شده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران انجام شود.
تمامی مراکز ارایه‌دهنده خدمات میزبانی داخلی (IDC) نیز موظف شده‌اند نسبت به تامین و ارائه خدمات از طریق آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی اشاره‌شده در این بخشنامه اقدام کنند به نحوی که این خدمات از طریق تمامی آدرس‌های عددی اینترنتی داخل کشور قابل دسترسی باشد.

مراکز ارائه‌دهنده خدمات میزبانی داخلی نیز باید نام دامنه‌های سایت‌های میزبانی‌شده به آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی متناظر با آنها را صرفا از طریق سرورهای DNS که در آینده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام خواهد شد، تبدیل کنند.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صد و بیستمین جلسه خود به منظور اجرای آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور مصوبه جلسه شماره ۱۰۶ در اسفندماه سال ۱۳۸۹ کمیسیون و ساماندهی شبکه ملی اطلاعات، این بخشنامه را که پیشنهاد سازمان فناوری اطلاعات ایران بوده تصویب کرد.

در این مصوبه آمده است به منظور اجرای اهداف مصوبه جلسه شماره ۱۰۶ کمیسیون تنظیم مقررات با عنوان آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور از این پس سازمان فناوری اطلاعات بخشنامه‌های مربوطه را راسا به ذی‌نفعان بخش ابلاغ کند.
در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خطاب به تمامی ثبت‌کنندگان محلی اینترنتی (LIR) (Local Internet Registry) و سایر شرکت‌ها و دستگاه‌های تامین‌کننده آدرس‌های عددی اینترنت در کشور آمده است که باید ضمن مراجعه به سامانه www.matma.ir/ripe نسبت به ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات و تکمیل شناسنامه آدرس‌های عددی اینترنت خود مطابق آیین‌نامه مذکور حداکثر تا پایان آذرماه سال جاری اقدام کنند.

مطابق آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های IP در صورتی که ثبت‌کنندگان منطقه‌ای و محلی اینترنت نسبت به ثبت آدرس‌های خود حداکثر تا تاریخ اعلام‌شده در این سامانه اقدام نکنند، بازه آدرس‌های آنها به شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام خواهد شد تا آن شرکت نسبت به عدم مسیریابی و مسیردهی آدرس‌های عددی اقدام کند.

فهرست آدرس‌های عمومیIP که در سامانه مدیریت ثبت شده باشند، توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار خواهد گرفت تا فقط به مسیریابی و مسیردهی آنها اقدام کند.

آدرس‌هایIP واگذارشده چنانچه به مدت سه ماه مورد استفاده قرار نگیرند، باید به صورت کتبی به بازگرداندن آدرس مورد نظر به ثبت‌کننده محلی اینترنت یا تامین‌کننده آن اقدام شود و او نیز می‌تواند آدرس IPآزادشده را به مصرف‌کننده دیگری واگذار کند.

با توجه به آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های IPکه به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسیده، مقرر شده است بانک اطلاعات متمرکزی از تمامی آدرس‌های واگذاری IP اعم از خصوصی و عمومی شامل نسخه چهار و شش در سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شود.

با توجه به ضرورت مهندسی مجدد توزیع آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور، مدیریت مهاجرت به نسخه شش و جلوگیری از بحران کمبود آدرس‌های عددی اینترنتی نسخه چهار و همچنین برای ایجاد امنیت در شبکه ملی IP و در راستای اجرای ماده ۷ اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و به منظور مدیریت و ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور و تشکیل بانک اطلاعات متمرکز این آیین‌نامه تهیه شده است.

تمامی ثبت‌کنندگان محلی، تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان آدرس‌های IP موظف هستند اطلاعات مربوط به آدرس‌های IP موجود و تخصیص‌یافته از طرف ثبت‌کنندگان منطقه‌ای و همچنین واگذاری به تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان را در سامانه ثبت و در تجهیزات و شبکه خود صرفا از آدرس‌های IP ثبت‌شده استفاده کنند.
استفاده از سایر محدوده‌های آدرس IP با استفاده از عمل تونل‌زنی ممنوع است. تمامی آدرس‌های IP باید قبل از استفاده در شبکه، در سامانه مدیریت ثبت و علاوه‌ بر اطلاعات ثبت‌کنندگان محلی اینترنت مربوط، تامین‌کنندگان و مصرف‌کننده نیز باید به‌ طور کامل مطابق فرم‌های نمونه موجود در سامانه ثبت شود.
 


کد مطلب: 20306

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/20306/اينترنت-اينترانت-داخلي-جدا-مي-شود

ايتنا
  https://www.itna.ir