وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه هدف برنامه پنجم توسعه هنگام تدوین، افزایش پهنای باند به ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است گفت: این هدف امروز محقق شده و هدف نهایی ما ایجاد پهنای باند شش ترابیت بر ثانیه است که البته شرط تحقق آن وجود تقاضا برای استفاده از این فرصت است.
به گزارش ایتنا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران، رضا تقیپور در همایش تحول اداری وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه برای فرآیند کارت سوخت ۱۲۰ میلیارد تومان در کل کشور هزینه شد اظهار کرد: این رقم معادل صرفهجویی ۱۴ روز مصرف سوخت در کشور بود.
او با بیان اینکه هنگام سهمیهبندی بنزین و طراحی کارتهای سوخت این نگرانی وجود داشت که در ارتباط جایگاه سوختگیری در دورافتادهترین نقاط کشور اختلال پیش نیاید گفت: خوشبختانه این کار به بهترین شکل انجام شد و نتایج آن به نفع کشور بود.
او با بیان اینکه ۸۰ درصد فعالیتهای مرتبط با IT در کشور توسط بخش خصوصی انجام میشود، افزود: درواقع میتوان گفت بیشترین خصوصیسازی در کشور در این حوزه صورت گرفته است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر همه خدمات این شرکتها به طور کامل نظارت دارد.
تقیپور با تاکید بر این که امنیت شبکه در کشور روز به روز بیشتر میشود گفت: محدودیت سرقت اطلاعات در شبکه داخل کشور هر روز بیشتر میشود و موضوع حملات اینترنتی که یک موضوع جدی در دنیاست با کنترلهای دقیق ما به طور مرتب در حال پیگیری است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه پنج یا شش سال پیش میزبانی اطلاعاتی دولت ما در خارج از کشور بود، گفت: امروز بیش از ۹۷ درصد میزبانی سایتهای دولتی در داخل کشور است و به تازگی در بخشنامهای اعلام کردهایم که هیچ سرویسدهندهٔ بخش خصوصی که میزبانی آن در خارج از کشور باشد، نمیتواند به بخش دولتی سرویس بدهد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون بیش از ۸۵ میلیون مشترک تلفن همراه و ۲۶ میلیون مشترک تلفن ثابت در کشور وجود دارند، ادامه داد: با وجود ۱۳۰ هزار کیلومتر فیبر نوری و ۵۰۰ گیگابیت در ثانیه پهنای باند، متأسفانه استفادهٔ بهینهای از این ظرفیت نمیشود بهطوری که میتوان گفت نیمی از این پهنای باند هماکنون بیاستفاده است.
تقیپور همچنین با اشاره به ورود اپراتور سوم تلفن همراه که درواقع مزیت آن ارائه خدمات ارزش افزوده است، گفت: نگرانی ما از این است که استفاده از این شبکه هم به ارتباط صوتی و حداکثر ارتباط تصویر محدود شود.