ایتنا – در صورت تصویب قانون سوپا (SOPA)، دستگاه قضایی آمریکا قادر خواهد بود وبسایتها را سریعتر و آسانتر مسدود کند.
وینتون سرف (Vinton Cerf) دانشمند نامآور آمریکایی و یکی از بنیانگذاران اینترنت، با موضعگیری در برابر قانون موسوم به سوپا، از آن خرده گرفت.
به گزارش ایتنا به نقل از شبکه خبری فاکس نیوز، وی گفت این قانون ممکن است به سانسور گسترده و بیسابقه اینترنت منجر شود.
سرف در نامهای به لامار اسمیت، نماینده جمهوریخواه و سرپرست کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: الزام موتورهای جستوجو به حذف نامهای دامنه، یک مسابقه تسلیحاتی بیسابقه برای سانسور وب در جهان به راه میاندازد.
پیشنویس قانون سوپا با هدف حمایت از قانون کپی رایت ارائه شده است.
SOPA مخفف Stop Online Piracy Act به معنای توقف سرقت آنلاین است.
به گزارش دویچهوله، طرحکنندگان این پیشنویس از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، این پیشنویس را تلاشی برای «حمایت از رفاه، خلاقیت و نوآوری» از طریق مبارزه با «دزدی داراییهای آمریکا» نامیدهاند.
در صورت تصویب این پیشنویس، دستگاه قضایی آمریکا میتواند صفحههایی را که بدون توجه به کپیرایت، به طور غیرقانونی مطالب یا محصولاتی را در فضای وب منتشر میکنند، مسدود نماید. در این میان سایتهای خارجی بیش از همه در معرض خطر خواهند بود.
با تصویب این قانون، شرکتهای عرضهکننده خدمات اینترنتی موظف میشوند مانع از دسترسی کاربر به این پلتفرمها شوند.
جستوجوگرهای آنلاین هم مجبور به حذف محتویات مربوطه از نتیجه جستوجوهای خود میشوند.
از سوی دیگر، موسسات مالی و شبکههای تبلیغاتی نیز بر پایه این قانون میبایست مبادلات مالی خود را با گردانندگان این وبسایتها متوقف سازند.
فعالان حقوق مدنی و برخی غولهای اینترنتی از جمله ویکیپدیا، مایکروسافت، فیسبوک، توییتر و گوگل مخالف تصویب این قانون هستند.