ایتنا- تقیپور: "در اتحاديه جهاني مخابرات ۳۷ دانشگاه از ۲۷ كشور حاضرند كه متاسفانه دانشگاهي از ايران در آن وجود ندارد."
حمايت وزارت ارتباطات از عضويت دانشگاهها در اتحاديه جهانی مخابرات
خبرگزاری ايسنا , 26 بهمن 1390 ساعت 18:01
ایتنا- تقیپور: "در اتحاديه جهاني مخابرات ۳۷ دانشگاه از ۲۷ كشور حاضرند كه متاسفانه دانشگاهي از ايران در آن وجود ندارد."
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه تقويت ارتباط دانشگاه و صنعت نيازمند رويكرد فراسازماني است از حمايت اين وزارتخانه از دانشگاهها براي حضور در اتحاديه جهاني مخابرات خبر داد.
به گزارش ایتنا به نقل از ايسنا، تقيپور كه در افتتاحيه پانزدهمين كنگره سراسري همكاريهاي دولت، دانشگاه و صنعت در دانشگاه صنعتي اميركبير سخن ميگفت، اظهار كرد: در دنياي امروز هر لحظه شاهد افزايش دانش بشر و روند پرشتاب تبديل آن به فناوري و ورود آن به جامعه و چرخه اقتصاد جوامع هستيم كه رقابتهاي پيچيده و سختي در سطح فناوري در جريان است.
وي با بيان اينكه علم، فناوري، صنعت، بازار و توليد ثروت(سرمايه) از جمله عناصر چرخه (اكوسيستم) تبديل علم به ثروت است، تصريح كرد: سهم ايران در برخي از عناصر چرخه تبديل علم به ثروت بيش از كشورهاي ديگر است، اما اين سوال مطرح ميشود كه چرا با اين همه فعاليتهاي صورت گرفته و قوانين مدون نوشته شده و سرمايهگذاريهاي مناسب، شاهد نتايج و خروجيهاي درخور آن نيستيم. به نظر ميرسد مشكل در انتخاب الگوي بومي در كشور براي اين چرخه است كه بايد به نواقص اين چرخه توجه كرده و با آسيبشناسي درست به دنبال مدل بومي باشيم.
وزير ارتباطات ادامه داد: تحقيقات به عنوان يك لايه در بين عناصر چرخه علم به ثروت جاري و ساري است و به نظر ميرسد كه يكي از مشكلات اين چرخه مسائل عمدتا مديريتي بخش تحقيقات است.
تقيپور با بيان اينكه در صورت در نظر گرفتن دانشگاههاي كشور به عنوان مراكز صرف علمي و آموزشي ميتوان به آنها نمره قابل قبولي را داد، اظهار كرد: اين در حالي است كه بايد در راستاي تكميل چرخه علم به ثروت، نواقص بسياري را برطرف كرده و حلقههاي اين چرخه را كامل كرد.
وي با اشاره به اينكه در تكميل چرخه تبديل علم به ثروت به الگوهاي فراسازماني و فرابخشي نياز داريم در خصوص برخي از فعاليتهاي انجام شده در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در زمينه ارتباط صنعت و فناوري خاطر نشان كرد: انعقاد قراردادهاي بسيار با دانشگاههاي كشور و استفاده از پاياننامههاي كارشناسي ارشد و دكتري جزو اقداماتي است كه در اين زمينه صورت گرفته، اما هنوز اين ارتباط به نحوي كه بتواند بين اين دو بخش پيوند برقرار كند، وجود ندارد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اضافه كرد: در برقراري ارتباط صنعت و فناوري چندين مانع و مشكل وجود دارد كه ميتوان به آموزش محور بودن قالب دانشگاهها و قائل بودن امتياز بيشتر براي انتشار مقالات علمي در برابر فعاليتهاي صنعتي در آمار علمي اساتيد و اعضاي هيئت علمي دانشگاهها اشاره كرد.
وي با بيان اينكه همانطور كه برخي از دانشگاههاي خارجي بخشهايي به عنوان بازاريابي داشته و نيروهاي زبده در اين حوزه را جذب كردهاند، در دانشگاههاي كشور نيز بايد به اين نكته توجه داشت، ادامه داد: تشكيل معاونت فناوري و صنعت براي برقراري و گسترش و ارتباط صنعت و دانشگاهها يكي از پيشنهادهايي است كه ميتواند در اين زمينه مطرح شود و به نظر ميرسد با توجه به اينكه ماموريت اصلي حوزه فناوري اطلاعات، مديريت دانش است، ميتوان از اين پتانسيل براي به گردش درآوردن چرخه تبديل علم به صنعت كمك گرفت.
وي افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه بايد از يك رابطه خشك و قراردادي خارج و به رابطهاي پايدار و استراتژيك تبديل شود تا بتوان يك مدل مشخص بومي شده را الگو قرار داد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، الزام بخشهاي دولتي و خصوصي به داشتن مراكز تحقيق و توسعه را يكي از راهكارهاي تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه برشمرد و عنوان كرد: در اتحاديه جهاني مخابرات ۳۷ دانشگاه از ۲۷ كشور حاضرند كه متاسفانه دانشگاهي از ايران در آن وجود ندارد و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از داوطلبان حضور در اين اتحاديه حمايت ميكند.
تقي پور ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ درصد از صادرات غيرنفتي به محصولات پتروشيمي اختصاص دارد كه ناشي از توسعه اين صنعت در كشور است و اشتغالزايي و پيشرفت صنايع مرتبط با پتروشيمي را به همراه داشته است. همچنين در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات در بخش نرمافزاري و امنيت حرف هاي زيادي براي گفتن داريم كه ناشي از نيروي انساني ماهر و دانش بالا است كه اميدواريم بتوانيم در راستاي دستيابي به اهداف سند چشمانداز توسعه گام برداريم.
کد مطلب: 21146
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/21146/حمايت-وزارت-ارتباطات-عضويت-دانشگاه-ها-اتحاديه-جهانی-مخابرات