کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اظهارات مسئولان سازمان فناوری اطلاعات درباره ویروس سایبری نفت

حمله سایبری به وزارت‌علوم تأیید نشد

خبرگزاری مهر , 10 ارديبهشت 1391 ساعت 15:38

ایتنا- حکیم‌جوادی: به نفع ما است که بعد از حل ماجرا در مورد آن اطلاع‌رسانی شود چرا که منطقی نیست که در جنگ سایبری بخواهیم تمامی اطلاعاتمان را فاش کنیم.




مسئولان ارشد سازمان فناوری اطلاعات در واکنش به عدم فعالیت مرکز امداد رخدادهای رایانه‌ای در مواجه با ویروس سایبری که تاسیسات نفتی را مورد هدف قرار داده است تاکید کردند که اقدامات موثری انجام شده اما اطلاع‌رسانی را صلاح نمی‌دانیم.

به گزارش ایتنا به نقل از مهر، حمله سایبری به شبکه اینترنت و مخابرات وزارت نفت مربوط به اوایل اردیبهشت ماه جاری است که در پی آن با تشکیل ستاد بحران سایبری در وزارت نفت، برخی مقامات از شناسایی این ویروس با نام "وایپر" خبردادند که این نام نیز تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده است.

در پی این حمله سایبری و براساس اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای شبکه اینترنتی وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، شرکت ملی گاز، شرکت نفت فلات قاره، نفت و گاز پارس و چندین شرکت زیر مجموعه شرکت ملی نفت به طور کامل قطع شده است.

در این میان عملکرد مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای –ماهر- به عنوان زیرمجموعه سازمان فناوری اطلاعات ایران هنوز مشخص نشده و به نظر می‌رسد این مرکز به غیر از انتشار اخبار برخی سایت‌ها در این زمینه، اطلاع‌رسانی دیگری از نحوه ورود این ویروس به شبکه‌های نفت و نیز کشف و یا کنترل آن اعلام نکرده است.

علی حکیم جوادی - رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این باره معتقد است که مرکز ماهر در هر اتفاقی که به وقوع می‌پیوندد حضور فعال دارد و مطرح کردن هر نوع خبری در این زمینه می‌تواند باعث گمراهی افراد شده و به صلاح نیست.

وی با بیان اینکه مرکز ماهر نسبت به هشدارهایی که مربوط به عامه کاربران اینترنت می‌شود، اقدام می‌کند، تصریح کرد که موضوعاتی مانند شبکه‌های نفت و دیگر مسائل استراتژیک موضوع امروز نیست و به طور کل امنیت آن در تمامی مواقع ضروری است.

حکیم جوادی با تاکید براینکه بخش عمده‌ای از توان تخصصی کشور در حوزه امنیت فضای سایبر در مرکز ماهر مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: به نفع ما است که بعد از حل ماجرا در مورد آن اطلاع‌رسانی شود چرا که منطقی نیست که در جنگ سایبری بخواهیم تمامی اطلاعاتمان را فاش کنیم. براین اساس در مورد امنیت حوزه فناوری اطلاعات نباید انتظارمان این باشد که به مثابه مابقی حوزه‌ها با آن برخورد شود.

در این زمینه سعید مهدیون - مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات نیز با تاکید براینکه در هیچ جای دنیا اطلاعات اینچنینی را اعلام نمی‌کنند، اضافه کرد که ما حاضر نیستیم به راحتی سرمایه‌مان را از دست دهیم.

وی با اشاره به حمله سایبری ویروس استاکس‌نت که حدود ۲ سال پیش رخ داد، گفت: آن زمان هم گفتم که هر زمان که یکی از مسئولان دولتی آمریکا در مورد استاکس‌نت یک کلمه اظهارنظر کرد من دو کلمه در این زمینه اظهارنظر خواهم کرد.

مهدیون تصریح کرد که عدم اطلاع‌رسانی سازمان فناوری اطلاعات را ناهماهنگی تلقی نکنید چرا که در مورد مباحث امنیتی صلاح نیست که صحبت شود.

اسماعیل رادکانی - معاون سازمان فناوری اطلاعات نیز تاکید کرد که در مورد موضوع امنیت فضای تبادل اطلاعات در هر کشوری کمتر مقام رسمی دولتی اظهارنظر می کند و خاطرنشان کرد: اجازه دهید بعضی مسائل رسانه‌ای نشود.

وی گفت: مرکز ماهر بسیاری از هشدارها و روش‌های پیشگیری از آسیب‌های احتمالی برای کاربران اینترنتی را اعلام می‌کند.

بنا به این گزارش، مسئولان سازمان فناوری اطلاعات اما وجود برخی اخبار در زمینه حمله سایبری به وزارت علوم تحقیقات و فناوری و نیز هشدار چند ماه گذشته به وزارت نفت در زمینه این ویروس سایبری را تایید نکردند.
 


کد مطلب: 21991

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/21991/اظهارات-مسئولان-سازمان-فناوری-اطلاعات-درباره-ویروس-سایبری-نفت

ايتنا
  https://www.itna.ir