ایتنا - تقیپور: نباید برای مبادله اطلاعات داخلی، هم هزینه بالاتری را بپردازیم و هم ناامنی را تحمل کنیم، میبایست آن مقدار از اطلاعاتی که گردش آن در داخل است از طریق شبکه ملی اطلاعات انجام شود.
یکی از اهداف اصلی ایجاد شبکه ملی اطلاعات بر طرف کردن دو مشکل بنیادی امنیت و پهنای باند است.
به گزارش ایتنا از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضا تقی پور در ششمین همایش بزرگ ملی تجارت و اقتصاد الکترونیکی، ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: به طور کلی دو نوع زیرساخت در حوزه تجارت و اقتصاد الکترونیکی وجود دارد که زیرساختهای اتصال شهروندان به مراکز تجاری یکی از این نوع زیرساختها محسوب میشود.
وی افزود: توانمندی در حوزههای مختلف نظیر نرمافزار، ابزارها و امکانات و روشهای تبدیل فرایندها به صورت الکترونیکی از جمله مباحثی است که در زیرساخت فناوری مورد نیاز در اقتصاد و تجارت الکترونیکی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین میزان دسترسی شهروندان و بنگاهها به خدمات ارتباطی، میزان امنیت در لایه دسترسی و کیفیت ارایه خدمات از نظر تداوم، پایداری و اطمینان از جمله مباحثی است که در زیرساختهای ارتباطی مورد بررسی قرار میگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: از جمله موضوعاتی که در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است، دستیابی به خدمات ارتباطی به صورت پایدار و امن با پهنای باند مناسب است.
وی ادامه داد: بر همین اساس و به منظور تأمین نیازها در حوزه خدمات الکترونیکی نظیر اقتصاد و تجارت الکترونیکی، شبکه ملی اطلاعات طراحی و در حال ایجاد است تا دو مشکل بنیادی امنیت و پهنای باند در این حوزه را بر طرف سازد.
رضا تقی پور با اشاره به اهمیت موضوع امنیت در فضای مجازی گفت: به طور کلی هر فناوری، خطراتی را با خود به همراه دارد اما به علت گستردگی و ناشناخته بودن ابعاد موجود در فضای اینترنت، این خطرات ابعاد گستردهتری را به خود گرفته است. وی تأکید کرد: در همین راستا و به منظور مدیریت امنیت اطلاعات در داخل کشور در ابعاد مختلف، شبکه ملی اطلاعات طراحی شده است.
وی با بیان این مطلب که بیشتر بدافزارهایی که در طول یکسال گذشته در ایران انتشار یافته برای آسیب رساندن به زیرساختهای اساسی تولید شدهاند اظهار داشت: این تلاشها از سوی دشمنان به منظور آسیب زدن به امنیت و اعتماد عمومی به زیرساختهای خدمات الکترونیکی صورت گرفته میگیرد.
وی تأمین پهنای باند با ظرفیت مناسب برای ارائه خدمات الکترونیکی را یکی دیگر از مباحث مهم در این حوزه دانست و تصریح کرد: نباید برای مبادله اطلاعات داخلی، هم هزینه بالاتری را بپردازیم و هم ناامنی را تحمل کنیم، میبایست آن مقدار از اطلاعاتی که گردش آن در داخل است از طریق شبکه ملی اطلاعات انجام شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: از سوی دیگر، امروز نهضت توسعه مراکز داده به منظور کاهش هزینههای این حوزه آغاز شده تا میزبانی سایتها در داخل کشور صورت گیرد.
وی خاطر نشان کرد: در همین راستا به منظور استفاده حداکثری از مراکز داده داخلی، همکاری با تمامی مسئولان و دستاندرکاران این حوزه در حال پیگیری است تا هزینه ها در این بخش کاهش پیدا کند. وی ادامه داد: از سوی دیگر با تلاشهای در حال اجرا از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تلاش هستیم تا حداقل در هر استان یک مرکز داده استانی ایجاد شود تا امکان گردش اطلاعات در داخل استان ها فراهم شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سلسله همایشهای برگزار شده طی یکسال گذشته در حوزه اقتصاد و تجارت الکترونیکی گفت: در این همایشها با نگاه جامع و همهجانبه ای به حوزه اقتصاد و تجارت الکترونیکی پرداخته شده است که امیدواریم زمینه ساز تدوین نقشه راه در این حوزه باشد.
این گزارش حاکی است در حاشیه این همایش سه تفاهمنامه میان وزارت ارتباطات و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضاء رسید.
تفاهمنامه ترسیم نقشه راه توسعه تجارت الکترونیکی و همچنین طرح ایجاد و توسعه مرکز عملیات امنیت(soc) شبکه بزرک ارتباطی صنعت(شباب) میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان فناوری اطلاعات ایران به امضاء رسید.
همچنین تفاهمنامه همکاری میان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور ارائه مجوزهای لازم برای شبکه شباب نیز با حضور وزیر ارتباطات و مسئولان عالیرتبه به امضاء رسید.