ایتنا - شاکیان میگویند فیسبوک حتی بعد از خروج آنها از سایت، در حال جمعآوری اطلاعات از جستوجوهایشان در اینترنت است.
جمعی از کاربران آمریکایی خواستار غرامت ۱۵ میلیارد دلاری از فیس بوک شدند. این افراد مدعی هستند که فیس بوک حتی پس از خروج کاربر از سایت، جستوجوهای او را دنبال میکند.
به گزارش ایتنا از همکاران سیستم، روزنامه فیگارو ضمن انتشار این خبر افزود: فردای روزی که بازار سهام، شکوهمندانه از فیسبوک استقبال کرد، زاکربرگ با شوک یک شکایت تجمیعی با نام class action مواجه شد. این شکایت که در شهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا گشوده شده است، شامل ۲۱ پرونده از شکایات کاربران آمریکایی است که فیسبوک را به نقض حریم خصوصیشان متهم کردهاند.
آنها میگویند که فیسبوک حتی بعد از خروج آنها از سایت، در حال جمعآوری اطلاعات از جستوجوهایشان در اینترنت است.
قانون استراق سمع در آمریکا در مواردی این چنین، خسارت ۱۰۰ دلاری را به ازای هر فرد در هر روز پیشبینی کرده است که میتواند برای کاربران شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک تا سقف ۱۰ هزار دلار نیز افزایش یابد.
از آنجایی که فیس بوک ۸۰۰ میلیون کاربر دارد، رقم خسارت میتواند تا ۱۵ میلیارد دلار نیز بالا برود.
فیگارو بنا بر گزارش بلومبرگ مینویسد: شاکیان این پرونده قصد دارند تمام کاربران آمریکایی را که از می۲۰۱۰ تا سپتامبر۲۰۱۱ در فیسبوک حساب کاربری باز کردهاند، به مجموعهٔ شاکیان پرونده اضافه کنند. آنها همچنین به دنبال راهی برای تسهیل شکایت کاربران خارج از ایالت متحده از فیسبوک هستند.
فیگارو در ادامه چنین مینویسد: البته آقای استریت وکیل مدافع این پرونده معتقد است که شاکیان تنها به دنبال گرفتن خسارت از فیسبوک نیستند، بلکه هدف اصلی آنها الزام شرکتها به رعایت حریم خصوصی افراد در فضای مجازی است.
در مقابل، سخنگوی فیس بوک این شکایت را بیپایه و اساس و در عین حال بدون ارزش برشمرد.
فیس بوک همواره با مشکلاتی در خصوص رعایت حریم شخصی کاربران دست و پنجه نرم میکند و همواره سعی میکند که در راستای این قوانین، اصلاحاتی را در صفحات کاربران اعمال کند.
مارک زاکربرگ در سال ۲۰۱۰، به دلیل انتشار اطلاعات شخصی کاربران در شبکه و بهرهبرداری بنگاههای تبلیغاتی از آن، به طور رسمی از کاربرانش عذرخواهی کرد.