ایسوس حامی تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در مسابقات جهانی مکزیک
ایتنا - این دوره از مسابقات با حضور ۴۰۰۰ نفر و در قالب ۴۰۰ تیم و در ۱۶ شاخه برگزار خواهد شد.
تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین یکی از معروفترین تیمهای روباتیک در جهان است که موفق به کسب عناوين معتبر در مسابقات جهاني و داخلي شده است. در سال ۲۰۱۲ نیز این تیم قصد دارد تا در مسابقات جهانی روباتیک مکزیک که از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ ژوئن برگزار میشود، شرکت نماید.
به گزارش ایتنا یکی از مواردي که اين تيم در مسابقات جهاني روي آن تمرکز داشته است نصب یک نوع سنسور عمقسنج از نوع استریوسکوپیک روی روباتهای معروف به @home یا روباتهای خانگی است. این سری از روباتها وظیفه خدمت رسانی به انسان را بر عهده دارند و ميتوانند با برنامهريزيهايي که روي آنها صورت ميگيرد بسياري از کارهاي داخل خانه را انجام دهند. اما نکته جالب در اين مورد، استفاده اين تيم از سنسور پيشرفته Xtion PRO Live ASUS است.
به گفته حامد شاهرخی نسب مدیر کالاهای چندرسانهای ایسوس در ایران، ایسوس در این دوره از مسابقات به عنوان حامی تیم ملی رباتیک ایران ظاهر شده و تعدادی از این دستگاهها که به صورت تولید محدود و صرفاً جهت برنامهنویسان و توسعه دهندگان سختافزار میباشد را در اختیار این تیم قرار داده است.
اما به گفته آقای امید امیر غیاثوند معاون پژوهش و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین از مزیتهای این سنسور ميتوان به ابعاد مناسب، پوشش محیطی بیشتر، عدم نیاز به منبع تغذیه جداگانه و همچنین open source بودن آن اشاره کرد که اين موارد آن را نسبت به سنسور تشخيص حرکتی Kinect مایکروسافت برتر میسازد.
به گفته وی در گذشته تیمها مجبور به استفاده از دوربینهای موسوم به استریو بودند که از دقت بسیار پایین، درصد خطاي بالا در تشخیص و قیمت بسیار بالا برخوردار بود و اين موضوع باعث ميشد روباتهاي ارائه شده در بعضي موارد با خطاهايي روبرو شوند. از ویژگیهای بارز Xtion میتوان به برخورداری از کدهای مناسب و همچنین بهرهگیری از یک پورتال تخصصی با نام OpenNI اشاره کرد که توسط ASUS راهاندازی شده است.
امیر غیاثوند يکي از برنامههای آینده این تیم را استفاده از این سنسور روی روباتهای امدادگر بيان کرد و خبر داد بزودی کار روي اين پروژه آغاز خواهد شد که اين موضوع میتواند تحولی شگرف در کارايي اين رده از روباتها ايجاد کند.
از ویژگیهای بارز Xtion در مقایسه با Kinect مایکروسافت میتوان به توسعه نرمافزار روی کامپیوترهای شخصی بدون نیاز به ثبت License و همچنین هزینه برای ثبت آن، ابعاد کوچکتر و وزن بسیار کمتر، برخورداری از یک پورت USB برای استفاده و شارژ دستگاه، پشتیبانی از سیستم عاملهای Windows ۷، Linux و اندروید اشاره کرد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده این دوره از مسابقات با حضور ۴۰۰۰ نفر و در قالب ۴۰۰ تیم و در ۱۶ شاخه برگزار خواهد شد و با تلاش و دانش تيم MRL اميدواريم که اين تيم مانند سالهاي قبل مقام خوبي را در اين سري مسابقات کسب کند.