ایتنا - پیش از این لقب سریعترین ابررایانه از سال ۲۰۰۹ میلادی از آن Fujitsu K ژاپنیها بود که توانسته بود با کمک ۷۰۵ هزار هسته پردازنده به سرعت ۱۰.۵۱ پتافلاپس برسد.
IBM سریعترین ابررایانه را طراحی کرد
سايت خبری ايتنا , 30 خرداد 1391 ساعت 15:22
ایتنا - پیش از این لقب سریعترین ابررایانه از سال ۲۰۰۹ میلادی از آن Fujitsu K ژاپنیها بود که توانسته بود با کمک ۷۰۵ هزار هسته پردازنده به سرعت ۱۰.۵۱ پتافلاپس برسد.
شرکت IBM پس از ۳ سال مجددا موفق شد با طراحی Sequoia لقب سریعترین ابررایانه جهان را از آن خود کند.
در سالهای اخیر رقابت برای طراحی و ساخت سریعترین ابررایانه جهان به یک رقابت ۲ قطبی میان ژاپنیها و آمریکاییها تبدیل شده است.
به گزارش ایتنا از گاردین، تا پیش از این که IBM خبر طراحی ابر رایانه Sequoia را اعلام کند همه چیز بر وفق مراد ژاپنیها بود.
برای مدت ۳ سال متوالی Fujitsu K آنها لقب سریعترین ابر رایانه جهان را یدک میکشید تا این که روز گذشته مقامات IBM آب پاکی را روی دست آنها ریختند و Sequoia یا همان درخت با عظمت آمریکایی خود را معرفی کردند.
به گفته مقامات IBM، ابررایانه آنها از سرورهای BlueGene/Q این شرکت استفاده میکند و از حدود ۱.۵ میلیون هسته پردازنده بهره میبرد.
علاوه بر این، نام Sequoia در لیست صرفهجوترین سیستمها هم که روز گذشته منتشر شد آمده است.
پیش از این لقب سریعترین ابررایانه از سال ۲۰۰۹ میلادی از آن Fujitsu K ژاپنیها بود که توانسته بود با کمک ۷۰۵ هزار هسته پردازنده به سرعت ۱۰.۵۱ پتافلاپس برسد.
فلاپس (FLOPS) که مخفف Floating Point Operating Per Second است به معنی عملیات شناور هر نقطه در هر ثانیه است که از آن برای سنجش میزان کارایی پردازشگرها استفاده میشود.
در حال حاضر از ۱۰ ابررایانه سریع جهان ۳ دستگاه متعلق به آمریکا، ۲ دستگاه متعلق به چین، ۲ دستگاه در آلمان است و کشورهای ژاپن، فرانسه و ایتالیا هرکدام دارای یک ابررایانه هستند.
کد مطلب: 22545
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/22545/ibm-سریع-ترین-ابررایانه-طراحی