ایتنا- هکرهای جوان و ماجراجو، گاهی برای قدرتنمایی و ارضای حس کارگروهی، اغلب خسارات جبران ناپذیری به سیستمها و اطلاعات کاربران و شرکتها وارد میکنند.
يك كارشناس نرمافزار گفت: مفهوم هک همگام با پیشرفت کامپیوتر تغییر کرده است و در حال حاضر ظهور رو به رشد هکرهای جوان، مهمترین تهدید برای امنیت سیستمهای کامپیوتری است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، افشین طاهری با بيان اين مطلب، اظهار كرد: عدم دانش كامل به کامپیوتر و فناوری اطلاعات باعث شده است که عناویني همچون هكر برای آنها مرموز و هکرها افرادی خارقالعاده تصور شوند، حال آنکه هک در سادهترین حالت میتواند ناشی از خطاهای برنامهنویسی باشد و یک جوان کنجکاو و کماطلاع از دانش کامپیوتر نیز میتواند یک هکر باشد.
وي تصريح كرد: در ابتدا مفهوم هک استفاده از ابزارهای الکترونیکی و ارتباطی نظیر تلفن، جهت استفاده رایگان از آنها بود که بعدها توسط کارشناسان نرمافزاری جهت بهدست آوردن کد و اطلاعات برنامهها تغییر کرد و در حال حاضر هک به دستیابی غیرمجاز به اطلاعات یک کامپیوتر یا شبکه گفته میشود و با توجه به اینکه این کار غیرقانونی و گاه مخرب است، هکرها بهعنوان کاربران خطرناک مشهور شدهاند.
طاهری به تصور عمومی نسبت به هکرها اشاره كرد و افزود: با توجه به تصور عمومي، اكثر مردم تصور ميكنند كه هكرها بی آنکه قابل ردیابی باشند اطلاعات را به سرقت میبردند، این در حالی است که اگر از کارشناسان امنیت کامپیوتر در این موارد استفاده شود، میتوانند نحوه هک شدن و نیز حتی فرد هکر را نیز شناسایی کنند.
اين كارشناس نرمافزار خاطرنشان كرد: هک میتواند جنبه شخصی یا حرفهای داشته باشد، به عبارت دیگر هکرها میتوانند کلمات عبور یا اطلاعات شخصی یا شرکتی را به سرقت ببرند و یا در سطح بالاتری برای امنیت ملی خطراتی مانند دخالت در امور ارتباطی و مالی ایجاد کنند.
به گفته او برخلاف تصوری که مردم از هکرها بهعنوان افراد منزوی و ناراحت دارند، بسیاری از هکرها افراد باهوش و خلاق هستند و صرفاً بهدلیل ارضاء حس کار گروهی یا احساس قدرت اقدام به این کار میکنند.
طاهری به انواع هکرها و نفوذگران رايانه تأكيد كرد و افزود: هکرها را میتوان بر اساس نوع فعالیت و دانش تقسیمبندی كرد، البته این تقسیمبندی میتواند از دیدگان و شرایط کاری خاصی انجام شود، اما در مجموع میتوان هکرها و نفوذگران را به ۵ گروه طبقهبندی کرد كه شامل هکرهای کلاهسفید، هکرهای کلاهسیاه، قفل بازکن یا کراکر، پراکر و هکرهای جوان است.
به تاكيد اين كارشناس اين نكته نيز حائز اهميت است كه بهترین راه مقابله با هکرها بالا بردن امنیت سیستمهای کامپیوتری است و این کار ممکن است با تهیه سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری انجام شود و كاربران هیچگاه به یک روش خاصی جهت حفظ امنیت اکتفا نکنند و نسخه جدید هر نرمافزار را تهیه کنند و دسترسی کاربران را به اطلاعات کنترل كنند.