هکرها از IP ما سوءاستفاده میکنند، ایران به هیچ کشوری حمله نمیکند
ایتنا - حکیمجوادی در پاسخ به ادعاهایی مبنی بر حمله سایبری ایران به کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: به صراحت اعلام میکنم که ایران هیچ حملهای نسبت به هیچ کشوری صورت نمیدهد.
علی حکیم جوادی معاون وزیر ارتباطات و رئيس سازمان فناوري اطلاعات ایران
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: ایران علیه هیچ کشوری حملات سایبری نکرده و نمیکند چرا که باور دارد نباید از فضای مجازی استفاده نامناسبی صورت بگیرد.
به گزارش ایتنا علی حکیمجوادی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به ادعاهایی که مبنی بر حملات سایبری ایران به کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی مطرح میشود، خاطرنشان کرد: به صراحت اعلام میکنم که ایران هیچ حملهای نسبت به هیچ کشوری صورت نمیدهد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در عین حال گفت: البته اتفاقی که امروزه در دنیا مرسوم شده آن است که برخی کشورها با استفاده از IP برخی کشورهای دیگر به حمله اقدام میکنند که این اتفاق در ارتباط با ایران هم رخ میدهد و ما هم روزانه شاهدیم که با IP برخی کشورها حملاتی به ما صورت میگیرد.
حکیمجوادی با بیان اینکه ایران این نوع حملات را به حساب کشورهای حملهکننده نمیگذارد، عنوان کرد: امروزه هکرها از چنین شیوهای استفاده میکنند و بدین ترتیب با استفاده از IP یک کشور به عملیات هکینگ اقدام میکنند. این موضوع گاه هم با IP ایران صورت میگیرد اما به صراحت اعلام میکنیم که ایران به هیچ کشوری حمله نکرده و تا جایی که بنده اطلاع دارم علاقهای هم ندارد که وارد چنین حملاتی شود.
وی با بیان اینکه پیش از این در اجلاس WSIS نیز به این نکته اشاره کرده و خطر تروریسم سایبری را مورد اشاره قرار داده، یادآور شد: این موضوع خطر بزرگی برای کشورهای مختلف به شمار میرود و نیازمند تمهیدات جدی است.
اما معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا مشخص شده که کدام کشورها به سوءاستفاده از IP ایران میپردازند اظهار کرد: در اغلب موارد این دولتها نیستند که این کار را میکنند بلکه بیشتر هکرها هستند که از این شیوه بهره میگیرند.
حکیم جوادی در پاسخ به این سوال که یعنی این حملات هدفی غیرسیاسی دارند، عنوان کرد: در اغلب موارد این گونه است و به عنوان مثال در حال حاضر در عملیات بانکی و بحث فیشینگ از IPهای مختلف استفاده میشود. به همین دلیل ما این نوع اقدامات را خیلی به حساب کشورها نمیگذاریم چراکه شرایط دنیای مجازی به گونهای است که در آن از این اتفاقات رخ میدهد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی که درباره پیگیریهای قضایی این موضوع مطرح شده بود، گفت: قطعا به بسته به نوع اتفاقات اقدامات مختلف صورت میگیرد در این میان گاه پلیس فتا را در جریان میگذاریم تا موضوع از طریق اینترپل پیگیری شود و گاه از طریق وزارت امور خارجه پیگیر موضوع میشویم اما به هر صورت از شیوههای مختلف استفاده میکنیم تا به پیگیری این مباحث بپردازیم.
وی در پایان صحبتهای خود با تاکید بر اینکه نمیتوان پایانی برای این نوع اتفاقات در فضای مجازی متصور شد، اظهار کرد: شاید بهترین راه برای این موضوع این باشد که تمام کشورها با یکدیگر به یک هماهنگی برسند و در قالب چیزی شبیه به یک پروتکل اجازه ندهند که با استفاده از IP یک کشور به کشور دیگری حمله شود.
به نظر من این یه کار سادس و هر کسی می تونه اون رو انجام بده ولیکن رهیابی اون هم کار آسونیه و می شه براحتی مقصر رو پیدا کرد کسی که باید مقصر اصلی رو معرفی کنه ایرانه و ایران باید از گسترش این کار جلوگیری کنه