ایتنا- شما یادتون نمیاد! روزی روزگاری، نیمهشبها اگر هوس اینترنت به سر داشتیم، باید صابون صدای نخراشیده مودم را هم به تنمان میمالیدیم!
در سالهای ابتدای امکان استفاده از اینترنت در فضای خانگی و ادارات، کافی بود با وارد کردن شماره پسورد و نام کاربری کارت اینترنت خریداری شده توسط مودم نصب شده بر کیس کامپیوترها و با اندکی زمان به دنیای وب متصل شویم.
صدای خشخش کیس کامپیوتر و پس از چند ثانیه شنیدن صدای سوت ممتد نشانگر اتصال به اینترنت آنچنان هیجانانگیز بود که گویی فتح بزرگی انجام دادیم.
به گزارش ایتنا از ایسنا، چنانچه وبگردی با اینترنت پرسرعت ADSL، وایمکس و ... در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است اما هنوز کاربرانی هستند که شاید به دلیل استفاده کمتر از اینترنت از دایل آپ به اینترنت متصل میشوند.
از زمان ورود اینترنت به ایران تاریخ مشخصی دیده نشده تا بتوان این روز را به عنوان تولد اینترنت در ایران نام گذاشت اما بر اساس گزارشهای موجود اخبار داخل کشور، اینترنت در ایران ابتدا توسط بخشهای دانشگاهی و در برخی مراکز همچون افتتاح مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات در سال ۱۳۶۸، بنا بر درخواست استادهای دانشگاه که در خارج از ایران با پست الکترونیکی آشنا شده بودند، فکر برقراریش شکل گرفت.
همچنین میتوان گسترش سایتهای اینترنتی و افزایش کاربران عمومی به ویژه استفاده کاربران خانگی از سال ۱۳۷۲ اشاره کرد که زمان کمی برای رشد ایران در فضای مجازی و ارتباطات میان کشوری نیست.
با گذشت سالها که اینترنت خود را در میان مردم محبوب میکرد، شمار کاربران نیز رو به افزایش بود و در این میان اکثر کاربران حرفهای و پرکار اینترنت که دیگر کسبوکارهای اینترنت بر زندگی اقتصادیشان تاثیر گذار بود و خود از عوامل این کسب و کارها بودند، از سرعت کم دایلآپ در دانلودها، برقراری ارتباط با سایر کشورها و...گله داشتند.
اما در همان سالهای ابتدایی کم کم شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی به فکر ارائه اینترنت پرسرعت برای سازمانها و کاربران خانگی افتادند.
گرچه این روزها پرداخت قبوض، ثبتنامها، اطلاع از اخبار لحظه به لحظه کشور و... از طریق اینترنت انجام میشود، اما هنوز هم کسانی هستند که همچنان کاربر دایلآپ باشند و نیازهای مختصر اینترنتی خود را از این طریق برطرف کنند.
با این وجود آمارهای رسمی گویای آن است که تا پایان سال ۹۰ حدود ۹.۱۷ درصد از کل کاربران از طریق دایلآپ به اینترنت متصل شدهاند که با این وجود در سال گذشته شش میلیون و ۹۳۴ هزار و ۷۶۰ نفر از کاربران اینترنت کشور از اینترنت دایلآپ استفاده کردهاند.
بنابر آمارهای ارائه شده از سوی مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما)، میزان کاربران اینترنت از طریق دایل آپ در سال ۹۰ نسبت به سال ماقبل آن که ۲۹.۱۹ درصد از کاربران اینترنت کشور از این شیوه برای اتصال استفاده میکردهاند از نظر درصدی کاهشی چشمگیر داشته است.
البته با این وجود تعداد کاربران دایلآپ در سال ۸۹ حدود هفت میلیون و ۱۶۷ هزار نفر بوده است که این رقم در سال ۹۰ تنها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار کاهش داشته است.