ایتنا - موتور جستوجوی پارسی جو به عنوان اولین موتور جستوجوی بومی با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت آزمایشی راه اندازی شد.
از افتتاح شبکه ملی تبادل اطلاعات امور مالیاتی تا مهلت وزیر ICT به رایتل
خبرگزاری ايسنا , 14 آبان 1391 ساعت 10:38
ایتنا - موتور جستوجوی پارسی جو به عنوان اولین موتور جستوجوی بومی با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت آزمایشی راه اندازی شد.
حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته کم حاشیه و بیشتر شاهد افتتاح و آغاز پروژههای جدید این حوزه پرداخته شد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، هفته گذشته فاز نخست شبکه ملی سلامت به عنوان شبکه اختصاصی شبکه ملی اطلاعات با حضور مسئولان عالی رتبه کشور به بهرهبرداری رسید.
شبکه ملی سلامت به عنوان یک شبکه اختصاصی از شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت ارتباطی بین مراکز بهداشتی، تشخیصی و درمانی سراسر کشور بوده و امکان برقراری ارتباط بین این مراکز، تبادل دادهها به صورت الکترونیکی و ارائه خدمات الکترونیک سلامت در کشور را فراهم میکند و شبکه ملی سلامت مختص حوزه دولتی نبوده و بخش غیردولتی و کسب و کارهای مربوط در این حوزه نیز میتوانند از خدمات این شبکه استفاده کنند.
در روز افتاحیه این شبکه اعلام شد که تاکنون بیش از چهار هزار مرکز به این شبکه متصل شدهاند و سامانه پرونده الکترونیکی سلامت ایران، دورههای آموزش مجازی، کتابخانههای الکترونیکی پزشکی و سلامت، مشاورههای پزشکی از راه دور، اتوماسیون اداری، خدمات الکترونیکی مختص دانشجویان، شبکههای علمی و پژوهشی، سامانههای اطلاعرسانی داروها و نوبتدهی درمانگاهها و مطبها از راه دور، از جمله خدماتی است که روی این شبکه قابل پیادهسازی خواهد بود.
مراحل اجرایی این شبکه با انعقاد تفاهمنامه سه جانبه میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شرکت مخابرات ایران در اسفندماه سال گذشته آغاز و اتصال مراکز سلامت از نیمه شهریور سال جاری عملیاتی شده است و از جمله مزایای پیادهسازی این شبکه میتوان به امنیت و سرعت دسترسی بالا، هزینه بسیار پایینتر نسبت به اینترنت، پایداری بیشتر و عدم وابستگی به اینترنت اشاره کرد.
راهاندازی تولید موتور جستوجوی پارسیجو
موتور جستوجوی پارسی جو به عنوان اولین موتور جستوجوی بومی با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت آزمایشی راه اندازی شد.
این موتور جستوجو با پوشش ۱۲۰ میلیون صفحه فارسی، در حال سرویسدهی به بیش از ۲۰۰۰۰ کاربرفارسیزبان درروزاست.
مراحل توسعه و تکمیل این موتور جستوجو و افزایش پوشش تعداد صفحات مورد جستوجوی آن، با فراهم سازی سختافزار و پهنای باند مورد نیاز در مقیاس بالا توسط پژوهشگاه در دست اقدام است.
بهرهبرداری رسمی موتور جستوجوی پارسی جو در دو مرحله انجام میشود و نسخه اول این سامانه با پوشش ۳۰۰ میلیون سند فارسی در اسفند ماه سال جاری به کاربران عرضه خواهد شد.
سرویس پست الکترونیکی چاپار یک ساله شد
دبیر شورای عالی اطلاعرسانی هم از حضور ۳۰۰ هزار کاربر داخلی ثبتنام شده در این سرویس خبر داد و گفت: در ماههای اخیر با رشد تصاعدی ثبت نام کاربران مواجه بودیم که در ابتدای راهاندازی خدمت، روزانه ۵۰ تا ۲۰۰ کاربر اضافه میشوند اما طی دو ماه گذشته روزانه هزار و ۲۰۰ کاربر به مجموعه کاربران سرویس اضافه میشوند و مؤسسات تجاری نیز میتوانند بستههای سازمانی خود را دریافت کنند.
شهریاری به ۴ چهار قابلیت جدید این سرویس اشاره کرد و گفت: این سرویس اکنون دارای ۴ قابلیت است از جمله میتوان علاوه بر پروتکل HTTP به پروتکل HTTPS هم راهاندازی شده که میتواند برای دریافت و ارسال ایمیلها قابلیت رمز نگاری ایجاد کند و همچنین قابلیت دریافت سرویس با Imap (که به صورت آفلاین میتوان از اینترنت سرویس گرفت) قابل دسترسی است و همچنین سی.اچ موبایل برای کسانی است که از طریق موبایل میتوانند به پست الکترونیکی خود دسترسی داشته باشند میتوانند از این سرویس بهره گیرند.
شبکه ملی تبادل اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور
شبکه ملی سراسری سازمان امور مالیاتی کشور هم با حضور وزیر اقتصادی و دارایی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و برخی نمایندگان مجلس در چارچوب طرح جامع مالیاتی به بهرهبرداری رسید.
شبکه ملی تبادل اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور که ۶۰۵ مرکز عملیاتی از سازمان را با پهنای باند مناسب و به صورت امن و پایدار متصل میکند، زمینهساز اجرای طرح جامع مالیاتی خواهد بود.
تدوین تفاهمنامه همکاری بین رگولاتوری و ادارات کل IT استانها
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، پایش پوشش شبکه و کیفیت سرویسهای ارتباطی، اطلاعرسانی در زمینه قوانین و مقررات رادیوئی، ارتباطی و فناوری اطلاعات را از موضوعاتی عنوان کرد که ادارههای کل فناوری اطلاعات در استانها در اجرای بهتر آنها میتوانند به رگولاتوری کمک کنند.
محمدعلی فرقانی با تشریح وظایف رگولاتوری افزود: ایفای وظایف و اختیارات حاکمیتی از جمله مدیریت منابع محدود، پایش فرکانس، صدور پروانه فعالیت و بهرهبرداری برای هرگونه خدمات در حوزه ICT، تعیین جرائم و اعمال مقررات، تدوین و تنظیم مقررات، تعرفهها و نرخها، حصول اطمینان از رقابت سالم و تداوم ارائه خدمات و وصول مبالغ حقالامتیاز، نظارت بر عملکرد دارندگان پروانه از جمله وظایفی است که به عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی است و حضور موثر در استانها و انعکاس وضعیت دسترسی مردم به خدمات ارتباطی و کیفیت خدمات، اندازهگیری و تعیین شاخصهای ارائه خدمات مطلوب، راهبری و نظارت بر اجرای خرید خدمات فنی و مهندسی از وظایفی است که انتظار داریم ادارههای کل فناوری اطلاعات استانی به منظور توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور در انجام آن با رگولاتوری همکاری کنند.
وی با اشاره به تخصصی بودن حوزه فعالیت ادارات کل فناوری اطلاعات گفت: حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان محور توسعه، حوزه بسیار پیچیده و گستردهای است و با آحاد جامعه و تمامی دستگاههای اجرائی ارتباط دارد، بنابراین کنترل و نظارت بر این ادارات کل در سراسر کشور نیازمند ساختار بسیار تخصصی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که علاوه بر تسلط بر مسایل فنی، به مسائل سازمانی و بومی نیز به خوبی آگاه باشد.
رضا تقیپور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابراهیم یافتیان - قائم مقام مدیر عامل شرکت مخابرات استان تهران هم با حضور در غرفه ایسنا در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها به سؤالات خبرنگاران پرداختند.
مهلت وزیر ارتباطات به رایتل
پس از بحثهای انجام شده در تمدید مهلت دوره انحصار رایتل و صحبتهای مطرح شده از سوی دو اپراتور دیگر، بالاخره وزیر ICT از مهلت داده شده به رایتل خبر داد و گفت: این اپراتور توضیحاتی را درباره دلیل تاخیرات خود اعلام کرده که برخی از این موضوعات از سوی دولت مورد قبول قرار گرفته و مهلتی به این شرکت داده شد تا بدین ترتیب تا پایان تابستان سال آینده خدمات خود را در تمام شهرها ارائه کند.
اما معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی درباره تمدید انحصار رایتل در ارائه خدمات نسل سوم مخابراتی اظهار کرد: روزی که اپراتور سوم به مزایده گذاشته شد به منظور جذابیت بیشتر، انحصار ارائه خدمات نسل سوم به مدت دو سال به این اپراتور به صورت انحصاری واگذار شد، اما از آنجا که به دلایل مختلف نصب و بهرهبرداری از تجهیزات به موقع انجام نشد، درخواست تمدید مجدد این انحصار مطرح و بنابر صلاحدید مراجع خارج از وزارتخانه تصویب شد.
سبوحی همچنین گفته بود: در پروانه اپراتورهای اول و دوم هیچ حقی برای ارتقاء به نسل سوم در پایان مدت انحصار دو ساله اپراتور سوم در نظر گرفته نشده است و مشخص نیست اپراتورها بر چه اساسی چنین مسئلهای را قطعی تصور کردهاند. اما در عین حال موضوع ارتقاء اپراتورهای اول و دوم به نسل سوم در حال بررسی است.
کد مطلب: 24205
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/24205/افتتاح-شبکه-ملی-تبادل-اطلاعات-امور-مالیاتی-مهلت-وزیر-ict-رایتل