ایتنا- بیل چند روز قبل از مرگ استیو جابز در اکتبر ۲۰۱۱ به سراغ اش رفته بود، شاید برای حلالیت و شاید هم ...
'ما با هم بزرگ شدیم، ما رقیب شدیم، اما محصولات بزرگی ساختیم، قبل از فوتش به ملاقات او رفتم، دلداریاش دادم. ما دو دوست خوب بودیم.'
این جملات بغض آلود را بیل گیتس، در مصاحبه دو روز قبلش با برنامه ۶۰ minutes شبکه سی بی اس درباره رفیق شفیق مرحوم اش، استیو جابز بر زبان راند، تا جایی که اشک خود و چارلی رز مجری برنامه را درآورد.
مصاحبه احساسی و عاطفی بیل گیتس، درباره روابطش با استیو جابز از زمان کودکی تا زمان مرگ بود.
بیل چند روز قبل از مرگ استیو جابز در اکتبر ۲۰۱۱ به سراغ اش رفته بود، شاید برای حلالیت و شاید هم ...
موضوع مصاحبه نیز با همین حادثه شروع شد و بیل در مورد آخرین کانورسیشن خود با استیو حرف زد.
بیل گیتس ۵۸ ساله به یاد چارلی رز انداخت که چگونه آنها "سیلیکون ولی" را طی دوستی و رقابت کاری ۳۵ ساله با هم شکل دادند.
بیل: "استیو قایق تفریحی که روی طراحی آن کار می کرد را به من نشان داد و شور و اشتیاق خود برای سوار شدن بر آنرا نشان داد و ما هر دو، می دانستیم که این آرزو شاید عملی نشود و نشد" "ما در مورد آنچه در دنیا یاد گرفتیم، گفتیم درباره خانواده ای که درست کردیم و تشکیل دادیم و درباره همه چیز حرف زدیم! "
او سودازده نبود که بگوید من jipped شده ام (من باخته ام)، بلکه نگاه او به جلو و آینده بود حتی لحظه مرگ و به این می اندیشید که چرا ما آموزش را با تکنولوژی آن طور که باید و شاید، توسعه نداده ایم! و دنبال این بود که به جلو ببرد. بیل از این گفت که چگونه آنها به عنوان مالک دو کمپانی بزرگ و ثروتمند با تکنولوژی، روابط عمومی را تغییر دادند.
بیل گیتس توضیح داد که ما هر دو با هم بزرگ شدیم، ما در یک سال به دنیا آمدیم (استیو ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ و من ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵) و هر دو خوش بین بودیم و کمپانی های بزرگی ساختیم.
و به هر چیزی که فکر می کردیم، آنرا می ساختیم و چیزهای جدید یاد می گرفتیم. ما به همه چیزهایی که می خواستیم دست یافتیم البته در حالتی رقابتی! اما همیشه احترام همدیگر را نگه داشتیم و ارتباطات خود را از دست ندادیم، حتی زماین که او در بستر بیماری بود.
دوستی پیچیده آنها در طول مصاحبه معلوم شد و احترام بیل گیتس به استیو!
بیل در این مصاحبه از استعداد جابز برای طراحی تبلت آیپد و شکست مایکروسافت در این زمینه پرده برداشت. بیل یادآور شد که مایکروسافت قبل از اپل سراغ تبلت رفت اما استیو قطعات را طوری کنار هم قرار داد که موفقیت را از آن خود کرد.
بیل گیتس و استیو جابز هر دو همیشه به عنوان رقیب هم شناخته می شدند و همین رقابت عامل تجربیات مشترک و دوستی عمیق و قابل احترام بین آنها شده بود.
از نامه ای هم که جابز از بیل گیتس در بستر مرگ خود نگه داشته بود و بعد از مرگ او پیدا شد، می توان عمق احساسات این دو را به یکدیگر فهمید. در نامه آمده است که از مرگ گریزی نیست و استیو باید بداند که کارهای بزرگی در دنیا انجام داده و به تکنولوژی خدمت فراوان کرده و این افتخار بزرگی است.
بعد از مرگ استیو جابز و انتشار برخی سخنان بیل گیتس علیه استیو و اینکه بیل استاده دور ریختن و پاره پاره کردن ایده ها است، بیل گیتس ضمن تکذیب این گونه اظهارات دست به ستایش استیو جابز زد.
تلگراف به نقل از بیل گیتس نوشت: استیو مقدارزیادی از عمرش را در رقابت و جنگیدن با من گذراند!
اما بیل گیتس صادقانه گفت استیو جابز نابغه بی بدیلی است که در حوزه ام، به من کمک کرد و ما از یکدیگر لذت می بردیم.
اون موقع که ایده های استیو رو می دزدیدی بغض نمیکردی حالا که مرده؟
با این که خیلی براتون احترام قائل هستم ولی استیو جابز یک پدیده ای بود که فکر نکنم حالا حالاها بشریت چنین آدمی رو به خود ببینه
دوست عزیز خودت هم میدونی بی هیچ شکی "بیل گیتس" برنده قاطع این مبارزه تکنولوژیه. "بیل گیتس" هیچ ایده ای از کسی ندزدید، "بیل گیتس" کسی بود که نیاز های دیگران رو دید و برای برآورده کردن اون نیاز ها، خیلی ایده ها رو عملی کرد، که نه "استیو جابز"، نه "سرگئی برین"، نه هیچکدوم از این ها نتونستند این کار رو بکنند. برای همین "بیل گیتس" رو دزد ایده ها معرفی کردن، چون "بیل گیتس" ایده های فراموش شده رو عملی کرد.
با این که خیلی براتون احترام قائل هستم ولی استیو جابز یک پدیده ای بود که فکر نکنم حالا حالاها بشریت چنین آدمی رو به خود ببینه