خطای انسانی و اختلالات سيستمی؛ زمينهساز سرقت اطلاعات سازمانها
ایتنا- روزی نیست که خبری از هک شدن یا راهیافتن بدافزارها و تروجانها و یا حتی رخنه اطلاعات سری و مهم شرکتها را نشنویم. گاهی، ریشهیابی این رخدادها، نشاندهنده یک خطای کوچک و یا سهلانگاری و خطای انسانی است.
در حالی که سرقت و سوءاستفاده از اطلاعات به تیتر نخست مراکز خبری تبدیل شده است، مراکز امنیتی Symantec و Ponemon Institute طی هفته جاری با انتشار گزارشی اعلام کردند که سهلانگاری کارکنان سازمانها و اختلالات رایانهای از مهمترین موارد در افزایش این قبیل سرقتها بوده است.
به گزارش ایتنا از همکاران سیستم به نقل از وب سايت pcworld، مرکز Ponemon در هشتمین گزارش سالانه خود با عنوان "هزینه جهانی سرقت اطلاعات" توضیح داد که حدود دوسوم دسترسیهای غیرقانونی به اطلاعات و دادهها در سال ۲۰۱۲ میلادی به واسطه سهلانگاری یا خطاهای انسانی و همچنین اختلالات دستگاهها رخ داده است.
به عبارت دقیقتر گفته شده است که طی سال گذشته ۳۵ درصد سرقت اطلاعات در سازمانها به واسطه خطای انسانی و ۲۹ درصد هم به واسطه اختلالات و اشکالات سیستمها صورت گرفته است.
با این وجود حملات مخرب همچنان به عنوان عامل اصلی در سرقت اطلاعات محسوب میشوند و طی سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۷ درصد از این سرقتها را باعث شدهاند.
در این گزارش آمده است که آمار و ارقام یاد شده در کشورهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال در کشور آلمان بیشترین حجم سرقت اطلاعات از طریق حملات اینترنتی مخرب صورت میگیرد که ۴۸ درصد سرقتهای اطلاعاتی این کشور به روش یاد شده انجام گرفتهاند و خطاهای انسانی و اختلالات سیستمی نیز در ۵۲ درصد موارد عامل بودهاند.
در مقابل، بیش از سهچهارم سرقتهای اطلاعاتی یا به عبارت دیگر ۷۷ درصد آنها در کشور برزیل بر اساس خطای انسانی یا مشکلات دستگاهها اتفاق افتاده است.
"لری پونمون"(Larry Ponemon) موسس و مدیرعامل موسسه امنیتی Ponemon در این خصوص گفت: «سرقتها و سوءاستفادههای اطلاعاتی به طور معمول مربوط به اقدامات افراد ناسالم نمیشود. این اتفاق در بیشتر موارد مربوط به عملکرد افراد خوبی است که اشتباهاتی را مرتکب میشوند و یا اینکه در جریان فعالیتهای تجاری نافرجام رخ میدهد».