جدیدترین آمار اینترنت در ایران/رگولاتوری مخابرات را جریمه می کند/مدیرعامل تالیا تغییر کرد
ایتنا- مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ایران در چند روز گذشته - خرداد ماه 1392
آخرین وضعیت ضریب نفوذ کاربران اینترنت نشان می دهد که ۶۱.۵۷ درصد ایرانیها کاربر اینترنت هستند و اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بیشترین کاربرد را برای کاربران ایرانی دارد در همین حال بررسی ها حاکی از آن است که استان تهران دارای بیشترین کاربر و استان خراسان جنوبی دارای کمترین کاربر اینترنت در کشور هستند. مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت جدول آخرین وضعیت میزان دسترسی و ضریب نفوذ اینترنت در کشور را براساس نوع اتصال به این شبکه و نیز تعداد مشترکان و کاربران این پروتکل ارتباطی و تا پایان سال ۹۱ اعلام کرد. براین اساس تعداد کاربران اینترنت در سال ۹۱ برابر با ۴۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۸۲۹ نفر اعلام شده که در این راستا ضریب نفوذ کاربران اینترنت در سال ۹۱ برابر با ۶۱.۵۷ درصد برآورد می شود. در این میان بیشترین دسترسی مربوط به اتصال تلفن همراه است که از این بین اپراتور همراه اول با ۱۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۸۶۸ کاربر، بیشترین تعداد کاربر اینترنت را به خود اختصاص داده است. بنا بر این آمار، تعداد کاربران اینترنت تلفن همراه در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ بیش از ۶۰.۶۳ درصد رشد را نشان می دهد و همچنین اتصال ADSL دارای ۴۴.۶۸ درصد و اتصال WiMAX نیز دارای ۱۳۳.۷۷ درصد رشد در سال ۹۱ بوده است. براساس این بررسی ها، در بین استانهای کشور استان تهران دارای بیشترین تعداد کاربر اینترنت با ضریب نفوذ ۸۰.۵ درصد و استان خراسان جنوبی دارای کمترین کاربر اینترنت با ضریب نفوذ ۴۰.۴۸ درصد در سال ۹۱ بوده اند. با توجه به آنکه جمعیت کشور در این آمار بنابر اعلام رسمی مرکز آمار در سال ۹۰ تعداد ۷۵ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۶۶۹ نفر در نظر گرفته بعد از استان تهران، استان های اصفهان با ضریب نفوذ ۷۰.۴ درصد، خوزستان با ضریب نفوذ ۶۸.۴۸ درصد، سمنان با ضریب نفوذ ۶۵.۲۲ درصد و فارس با ضریب نفوذ ۶۱.۶۶ درصد در مکان های بعدی تعداد بیشترین کاربر قرار گرفته اند. طبقه بندی های انجام شده براساس ۵ نوع اتصال به اینترنت شامل دایل آپ، وایمکس، ADSL، تلفن همراه و فیبرنوری درنظر گرفته شده که این آمار نشان می دهد ۳۲ میلیون و ۱۳ هزار و ۴۹۴ نفر در کشور از طریق موبایل های خود به اینترنت متصل می شوند؛ این در حالی است که میزان اتصال کاربر نسل سوم موبایل به اینترنت ۵۰۴ هزار و ۷۴۳ نفر گزارش شده است و مابقی این آمار از طریق GPRS موبایل به اینترنت متصل می شوند. براساس اعلام مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت جمع کل مشترکان اینترنت تا پایان سال ۹۱ در کشور ۳۳ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۳۰۴ نفر بوده و این در حالی است که تعداد کاربران اینترنت براساس این بررسی ها، ۴۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۸۲۹ نفر اعلام شده است. در همین حال ضریب نفوذ مشترکان در سال ۹۱ حدود ۴۴ درصد و ضریب نفوذ کاربران در این سال ۶۱.۵۷ درصد اعلام شده است.
*** معاون اداره کل صدور پروانه سرویس های ارتباطی و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به پایان مهلت پروانه شرکت های خدمات انتقال داده ( ندا یا PAP) در سال ۱۳۹۲ ، پروانه این شرکت ها امسال تجدید می شود. مسعود همدانلو در گفت و گو با ایرنا ،افزود: تاکنون از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای ۱۱ شرکت ندا برای ایجاد بستر ارتباطی پروانه صادر شده است. وی تاکید کرد: با پروانه های صادره برای ایجاد بستر ارتباطی ، امکان ارایه خدمات اینترنتی وجود ندارد و شرکت های ندا برای ارایه خدمات اینترنتی باید پروانه عرضه خدمات اینترنتی ( ISP ) دریافت کنند. به گفته ی همدانلو، پروانه های صادره از سوی این اداره کل به سه دسته تقسیم می شود و شامل پروانه ایجاد بستر ارتباطی مثل پروانه PAP ، پروانه ارایه خدمات بر روی بستر ایجاد شده مثل ISP , ISDP, دفاتر پیشخوان دولت و پروانه ایجاد شبکه و ارایه خدمت بصورت توام مانند مخابرات، پست اپراتورهای تلفن همراه ،خدمات عمومی تلفن ثابت ، پروانه شبکه علمی کشور ، پروانه خدمات ارتباطی بی سیم مبتنی بر وایمکس است. وی افزود: تاکنون ۹۸۲ پروانه عرضه خدمات اینترنتی (ISP) و ۲۵۹پروانه توزیع اینترنت (ISDP) وهفت ارائه خدمات انتقال داده ها از طریق ماهواره (SAP) از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ( رگولاتوری ) صادر شده است. همدانلو با اشاره به اینکه بیشترین حجم پروانه صادره مربوط به دفاتر خدمات پیشخوان دولت است ، گفت: تاکنون شش هزار و ۶۵۶ پروانه دفاتر خدمات پیشخوان صادر شده که شش هزار و ۱۷۴ آن پروانه دفاتر شهری و ۴۸۲ پروانه برای دفاتر روستایی بود. وی افزود: تاکنون ۳۸ پروانه ارائه خدمات عمومی تلفن ثابت (PSTN) و وایمکس برای چهار شرکت و ۲ پروانه ارائه خدمات مخابراتی ارتباطات همراه بین المللی ماهواره ای(GMPCS) صادر شده است . معاون اداره کل صدور پروانه سرویس های ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: پروانه شبکه علمی کشور که برای تامین نیاز دانشگاه ها به وزارت علوم اعطا شده است. همدانلو، از صدور پروانه پست و پروانه اپراتور چهارم فیبر نوری (FTTX) خبر داد و گفت: پروانه اپراتور چهارم به شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیان نت کشوری اعطا شده و دارنده پروانه باید شبکه نوری رادر دو سطح ایجاد کند. وی افزود: ایجاد شبکه انتقال داده نوری حداقل در سطح شهرهای تحت پوشش و ایجاد شبکه دسترسی نوری برای کاربران نهایی مبتنی بر فناوری FTTx از وظایف اپرتور چهارم است.
*** فریبرز نژاد دادگر که پیش از این به عنوان مدیر عامل تالیا فعالیت میکرد، جای خود را به محمد کریم ناصر صراف داد. به گزارش (ایسنا)، نژاد دادگر از ابتدای سال ۹۱ فعالیت خود در تالیا را آغاز کرده بود. ناصر صراف نیز از جمله مدیران اسبق وزارت ارتباطات بوده است. روابط عمومی تالیا در پی تماس ایسنا، با تائید این مطلب توجه به مشترکان و نیازهای آنها، بالابردن رضایتمندی کاربران، بهبود وضعیت شبکه، ارتقاء ضریب نفوذ و پرداخت به حوزههایی که پیش از این توسط اپراتورهای دیگر تلفن همراه مورد توجه قرار نگرفته را از جمله دستور کارهای مدیریت جدید تالیا اعلام کرد.
*** بعد از اتمام فرصت شرکت مخابرات مطمئنا در صورت عدم تصحیح عوامل متذکر شده شرکتهای مخابرات استانها جریمه خواهند شد و به مردم هم اطلاعرسانی خواهد شد تا سرویسدهنده خود را تغییر دهند. معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از عدم رعایت قانون ارایه اینترنت پرسرعت و ارایه سنجش سرعت ازسوی کاربران در برخی از شرکتهای مخابراتی استانها خبرداد. حسن رضوانی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به قانون ساماندهی فعالیت شرکتهای PAP (شرکتهای ارایه دهنده اینترنت پرسرعت) گفت: طبق مصوبه ۱۵۲ کمیسیون ساماندهی تنظیم مقررات و ارتباط رادیویی کلیه فعالیتهای شرکتهای PAP و اینترنتی با نظارت رگولاتوری انجام خواهد گرفت ضمن اینکه طبق این مصوبه نرخهای اینترنت به صورت حجمی محاسبه خواهد شد. وی افزود: در اجرای این مصوبه تمام شرکتهای خصوصی PAP شرکت کرده و این مصوبه را اجرا کردند ولی مخابرات برخی استانها و همچنین تهران متاسفانه این مصوبه را اجرا نکردند. معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: در مخابرات برخی از استانها علاوه بر رعایت نکردن نرخهای اینترنت به صورت حجمی امکان سنجش سرعت حجمی نیز از سوی کاربران وجود ندارد. وی ادامه داد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرکتهای مخابرات استانها و تهران ضمن تعیین زمان برای رعایت مصوبه ۱۵۲ رگولاتوری، فرصتی دادیم تا امکان سنجش سرعت حجمی را بر روی اینترنت عرضه کدند. وی در پایان خاطرنشان کرد: بعد از اتمام فرصت شرکت مخابرات مطمئنا در صورت عدم تصحیح عوامل متذکر شده شرکتهای مخابرات استانها جریمه خواهند شد و به مردم هم اطلاعرسانی خواهد شد تا سرویسدهنده خود را عوض کنند.
*** در بخش خود پرداز، بانک ملی ایران تا پایان اسفند ماه۱۳۹۱ با نصب ۶هزار و ۴۱۴ دستگاه خودپرداز منصوبه در مقام اول قرار دارد. به گزارش بنکر بانک ملی ایران در انتهای سال ۹۰ حدود ۵ هزار و ۶۴۱ خودپرداز منصوبه را در اختیار داشته است که با این حساب در بخش خودپرداز در سال ۹۱ حدود ۱۴ درصد رشد نشان می دهد. بانک صادرات با داشتن ۳ هزار و ۸۵۱ دستگاه منصوبه در مقام دوم قرار دارد. این بانک در سال گذشته ۳ هزار و ۷۱۶ خودپرداز منصوبه داشته است که با این حساب در سال ۹۱ کمتر از نیم درصد رشد کرده است. در رتبه سوم بانک ملت قرار دارد که با نصب ۳ هزار و ۲۲۴ خودپرداز در شعب خود نسبت به پایان اسفند ۹۰ تعداد خودپردازهای خود را که ۳هزار ۱۱۷ دستگاه بوده رشد چشمگیری در ان دیده نمی شود.
*** تا پایان اسفند ماه۱۳۹۱ در بخش صدور کارت، بانک ملت با صدور بالغ بر ۴۰ میلیون کارت بانکی در رتبه اول قرار گرفت. به گزارش بنکر بانک ملت در اسفند سال گذشته صدور حدود ۳۱.۹ میلیون کارت را در کارنامه خود ثبت کرده بود که با این احتساب طی سال ۹۱ در بحث صدور کارت نزدیک ۲۶ درصد رشد کرده است. همچنین بانک صادرات با صدور ۳۲.۶ میلیون کارت در مقام دوم قرار دارد. این بانک در پایان سال ۹۰ بالغ بر ۲۶.۷ میلیون کارت صادر کرده بود که با این حساب رشدی ۲۲ درصدی را در سال ۹۱ در صدور کارت تجربه کرده است. در رتبه سوم بانک ملی قرار دارد بالغ بر ۳۱.۶ قطعه کارت برای مشتریان خود صادر کرده است. این بانک در پایان سال گذشته توانسته بود بالغ بر ۲۸.۲ میلیون کارت را صادر کند که با احتساب این عدد در بحث صدور حدود ۱۲ درصد رشد نشان می دهد.