ایتنا- فیلترینگ هم میتواند اشتباه کند! حتی ممکن است سایتی به اشتباه هم فیلتر شود!
برای عده بسیاری مواجه شدن با صفحه " دسترسی به تارنمای فراخوانده شده امکان پذیر نیست." امری عادی است، اما گاهی برخی سایتها در میان سایتهای مشمول مصداق محتوای مجرمانه قرار نداشته و به اشتباه فیلتر میشوند؛ برای رفع فیلتر این صفحات چه باید کرد؟
به گزارش ایتنا از ایسنا، سایتهای زیادی در فضای مجازی ایجاد میشوند که محتوای آنها مشکل داشته و از نظر کمیته تعیین مصادیق در قالب محتوای مجرمانه جای میگیرند که مد نظر این نوشتار نیست بلکه منظور رفع فیلتر آن دسته از سایتهایی است که به علت مشکلات فنی و به اشتباه فیلتر شدهاند. شاید بد نباشد ابتدا مروری بر انواع روشهای فیلترینگ داشته باشیم.
فیلترینگ به کمک مسیریاب در این روش در قسمتی که اطلاعات توسط کاربران برای ارائه دهندهی سرویس اینترنت ارسال میشود، مسیریابی قرار دارد و بدین گونه تنظیم شده است که ترافیک خروجی شبکه را به سمت یک سیستم فیلتر کننده منحرف کند. کلیهٔ درخواستها از این سیستم عبور داده میشوند و در صورت وجود وبگاهها یا کلمات غیر مجاز، جریان اطلاعات مسدود میشود.
فیلترینگ به کمک مسدود کردن درگاهها درگاهها (پورتها) مانند درهایی هستند که سرور از طریق آنها خدماتش را ارائه میدهد. اگر درگاهی مسدود شود تمام خدماتی که از طریق آن درگاه مورد بازدید قرار داشته است، غیر قابل دسترس میشود. سایتهایی که بصورت اختصاصی فیلتر میشوند اکثرا از این طریق دسترسی به آنها غیرممکن خواهد شد.
فهرست سیاه و فهرست سفید در فیلترینگ بر اساس فهرست سیاه، یک فهرست وجود دارد که شامل نشانی وبگاهها و یا کلمات کلیدیای است که دسترسی به آنها مجاز نیست. دسترسی به سایر وبگاهها یعنی وبگاههایی که در این فهرست وجود ندارند، مجاز است.
متاسفانه در این روش به دلیل عدم دسترسی به بعضی از کلمات، بسیاری از سایتهایی که هیچ فعالیت غیرمجازی انجام ندادهاند فیلتر میشوند.
در فیلترینگ بر اساس فهرست سفید، یک فهرست (معروف به فهرست سفید) شامل نشانی وبگاههایی وجود دارد که دسترسی به آنها مجاز است. دسترسی به سایر وبگاهها یعنی وبگاههایی که در این فهرست وجود ندارند، در این نوع فیلترینگ مجاز نیست.
فیلترینگ معکوس این نوع فیلترینگ در مقصد انجام میشود. سرور ارائهدهندهٔ خدمات وب، قبل از ارائهٔ هر گونه خدمتی، ابتدا نشانی پروتکل اینترنت درخواستکننده را بررسی میکند و در صورتی که در فهرست ممنوعه قرار داشت، از ارائهٔ خدمت سرباز میزند. بسیاری از سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند بدین روش از دسترسی کاربران ایرانی را به سایت خود جلوگیری میکنند.
اما همانطور که در بالا اشاره شد، بسیاری از سایتها بدون اینکه محتوای غیرمجازی داشته باشند از دسترسی کاربران خارج میشوند. بهترین راه برای اینکه بتوان به این سایتها دسترسی پیدا کرد مراجعه به پایگاه اینترنتی rafefilter.internet.ir است. کاربر بعد از ورود به این درگاه و و وارد کردن نام درگاه مورد نظر خود به صفحهی دیگری انتقال اداده میشود.
وی باید در این صفحه پست الکترونیکی خود و توضیحاتی را نسبت به درگاه مورد نظر وارد کنید و علاوه بر این گروهبندی سایتی را که وارد کرده مشخص کند. بعد از ثبت درخواست یک کد رهگیری به کاربر ارائه میشود تا بتواند درخواست خود را بوسیلهی این کد پیگیری کند. در صورتی که سایت وارد شده از لحاظ محتوایی ایرادی نداشته باشد فیلتر آن برطرف خواهد شد.
این روش میتواند برای سایتهای که سرور دانلود هستند و یا به اشتباه بخاطر یک کلمه فیلتر شدهاند مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین اگر مدیر یک سایت فیلتر شده هستید میتوانید از این روش برای رفع فیلتر درگاه خود استفاده کنید.
امیدوارم اقای روحانی زودتر مشکلات اینترنت رو رفع کنه. فیلترینگ تمام سایت های خبری و غیر خبری دوست و دشمن و سایتهای اجتماعی و غیر اجتماعی همه و همه رو بردارید. فقط سایت های غیر اخلاقی رو بزارید فیلتر بمونه که بچه ها نبینن.
در مورد بقیه اختیار رو کامل بدید دست ملت. اجازه ندید چند نفر دیدگاه خودشون رو از طریق مشتی قوانین گنگ و چند پهلو تحت عنوان "محتوای مجرمانه" به میلیونها کاربر ایرانی تحمیل کنند. اگه یه کم فکر کنید متوجه میشید که تاثیرات این فیلترینگ گسترده بسیار مخربتر از یک فضای باز اینترنتی است.
کلا باید تمام سایتها رفع فیلتر بشه بجز سایتهای سخن پراکن دروغ مثل بی بی سی و غیره 80 میلیون انسان رو که نمیشه بزور مسلمان کرد شاید یکی دوست داره یک طور دیگه از اینترنت استفاده کنه اصلا شاید یکی نمیخواد مسلمان باشه میخواد دنبال هرچی میخواد بگرده مثلا میگم نمیشه که بگی نه نمیشه شما باید حتما مسلمان بشی بعدش تعجبم اینجاست که فیلتر کنندگان اینترنت خودشان از اینترنت بدون فیلتر استفاده میکنند حاظرم به خدا قسم بخورم مثل جمع کنندگان ماهواره ها که اکثرا خودشان ماهواره داشتند و حتی قانونگذارانی که قانون جمع اوری ماهواره ها رو دادن خودشان ماهواره داشتند خوب چه فرقی بین این اقایان و اقازاده ها و ملت هست این اقایان رو هم که ملت انتخاب کردن اونوقت اینها برای ملت تعین تکلیف میکنند ما به قانون احترام میگذاریم اما نه قانونی که تصویب کنندگانش بهش عمل نمیکنند
فیلترینگ رو بردارید مردم خودشان راه رو پیدا میکنند بعدش هزینه چند صد میلیارد دلاری فیلترینگ رو خرج جایی دیگه کنید این همه فیلتر کردید به مقصود که میدونم نرسیدید فقط هزینه میلیاردی رو به کشور در دولت احمدی نزاد تحمیل کردید و رفتید ابروش رو درست کنید زدید چشم ملت رو هم کور کردید پس کلا دم و دستگاه های فیلترینگ رو ببرید از روی پول بندازید پایین خلاص ملت خودش هم شعور داره هم دین ولی با این کارهای دولتهای قبل ملت همه تحریک شدن رفتم دنبال فیلترشکن و ماهواره و غیره ملت رو تحریک کنید میرند وسایل اینترنت ماهواره ای رو میگیرند هم خیال خودشان رو راحت میکنند و هم خیال دشمنانمان رو پس نکنید به ملت احترام بگذارید بزارید ملت خودشان تصمیم بگیرند
در مورد بقیه اختیار رو کامل بدید دست ملت. اجازه ندید چند نفر دیدگاه خودشون رو از طریق مشتی قوانین گنگ و چند پهلو تحت عنوان "محتوای مجرمانه" به میلیونها کاربر ایرانی تحمیل کنند. اگه یه کم فکر کنید متوجه میشید که تاثیرات این فیلترینگ گسترده بسیار مخربتر از یک فضای باز اینترنتی است.