۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۹

وزیر ارتباطات: شنود در ایران مانند اروپا نیست/لزوم برداشته‌شدن انحصار تامین پهنای باند اینترنت

ایتنا- مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ایران در چندروز گذشته-مرداد 92
وزیر ارتباطات: شنود در ایران مانند اروپا نیست/لزوم برداشته‌شدن انحصار تامین پهنای باند اینترنت


وزیر ارتباطات: شنود در ایران مانند اروپا نیست
محمد حسن نامی در مصاحبه ای با روزنامه قانون درباره ۷ ماه وزارتش در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحاتی داد.
وی گفت از قبل با احمدی نژاد آشنا بوده و با برادران وی یعنی حاج امیر و حاج داوود نیز آشنایی داشته است. وی در مورد دولت دهم افزود کار با احمدی نژاد را مثبت ارزیابی می کند. نامی در پاسخ به این سوال خبرنگار که "آقای نامی در سطح مقامات دیده‌ایم که وقتی می‌خواهند جلسه‌ای خصوصی برگزار کنند موبایل‌هایشان را خاموش می‌کنند و باتری آن را هم در می‌آورند. یعنی توهم شنود وجود دارد نه خود شنود؟" گفت: شنود در موبایل که وجود دارد. حتی دستگاه خاموش موبایل هم قابل شنود است. شنودهای بین‌المللی هم خیلی جدی است و سیستم‌های اندروید که وضعیت را بدتر کرده است. وقتی استفاده می‌کنید از طریق برج‌های سلولی هم می‌توانند محل شما را پیدا کنند. 
مثلا سایت ویکی پدیا یک سایت آدرس اینترنتی است اما در جنگ سی و سه روزه بیشترین آدرس منزل رزمندگان را این سایت داد به اسرائیل. گوگل و... هم همین طور. این‌ها درست است که ظاهرشان خدماتی است اما در واقعیت در حال جمع‌آوری اطلاعات هستند. 

وی در پاسخ به این سوال که مکالمات در ایران ضبط می شود گفت: خیر. در اروپا تمامی مکالمات تلفنی ضبط می‌شود. در همین اروپا حدود یک سال و نیم پیش بود یک ایرانی کشته شده بود ظرف هشت ساعت توانستند قاتلش را پیدا کنند. از طریق همین مکالمه. اصلا روز به روز آزادی بشر بیشتر گرفته می‌شود. آزادی که خدا داده توسط بشر گرفته می‌شود. 
لندن یک روزگاری با ۴ هزار دوربین کنترل می شد الان با ۶۴ هزار دوربین کنترل می‌شود. بعضی جاها نیاز است برای امنیت مردم این اتفاق بیفتد. اما در ایران آن طور که مردم فکر می‌کنند نیست و برابر ماده ۲۵ قانون اساسی اگر قاضی در مسیر بررسی پرونده به این نتیجه رسید خطی باید کنترل شود، این کار را می‌کند. 

وی در بخش دیگری از مصاحبه گفت در اینترنت حلال، فیس بوک جایی ندارد و در پاسخ به این سوال که پایین بودن سرعت اینترنت به خاطر تصمیم حاکمیت است یا کمبود سرمایه‌گذاری در این حوزه؟ تاکید کرد که: سرمایه گذاری هم کم بوده و باید بیشتر به این حوزه توجه کرد.. . البته خط ایپک که از ایران عبور کرده است، سبب می شود پهنای باند تقویت شود و حاکمیت به این حوزه کار ندارد. 

***
لزوم برداشته‌شدن انحصار تامین پهنای باند اینترنت 
به اعتقاد یک کارشناس کاهش قیمت سرویس تنها زمانی ممکن می‌شو که انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت در زمینه پهنای باند حذف شود. علی توسلی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری داشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در صورتی که بخش خصوصی وارد کننده پهنای باند در کشور شود، می‌توان بصورت مستقیم با فروشندگان خارجی ارتباط برقرار و پهنای باند را با قیمت بسیار پایین‌تر فراهم کرد.
به گفته او مساله زمانی حل خواهد شد که بخش خصوصی وارد عمل شود اما در حال حاضر متاسفانه دست بخش خصوصی عملا بسته شده چرا که نه تنها منبع تامین پهنای باند انحصاری است بلکه تامین سایر امکانات اولیه و پایه ای مورد نیاز سرویس نیز توسط شرکتهای مخابراتی تامین و با قیمتهایی که خود تعیین می‌کنند ارایه می شود و امکانات هم اگر داده شود بصورت قطره چکانی است که راه گسترش ارایه سرویس توسط بخش خصوصی را سد می کند.
توسلی همچنین وضعیت کنونی اینترنت را از بعد از انتخابات عادی دانست و ادامه داد: در شرایطی که با امکانات زیرساختی موجود میتوان سرویس بسیار بهتر سریع تر و با کیفیت‌تر ارایه داد، سرعت اینترنت در کشور هیچ تناسبی با استانداردهای جهانی ندارد. 
در سایر کشورها روی کابل مسی سرعت هشت مگابایت به مردم ارائه می‌دهند و این درحالی است که در ایران بالاترین سرعت دو مگابایت بوده که سهم کاربر خانگی از آن تنها ۱۲۸ کیلوبایت است که نیازهای کاربران را با افزایش همه روزه نیازها پاسخگو نیست.
او همچنین گفت: تمام پارامترهای اصلی تعین قیمت در دست شرکت‌های خصوصی نیست و مجموعه‌ای از هزینه‌هایی که شرکت مخابرات از شرکتها مطالبه می‌کند مانند هزینه‌های پورت‌، برق، فضا و پهنای باند (که قیمت آن را پیشنهاد شرکت زیرساخت تعیین می‌کند) کف قیمت را تعیین می‌کند.به گفته وی در حال حاضر هزینه یک پورت خام سرویس چیزی در حدود شش تا هفت هزار تومان است. 
باید به فکر افزایش کیفیت و سرعت با بهره‌برداری درست از امکانات و بسترهای موجود باشیم، در این صورت برای مثال می‌توان با قیمتی که در حال حاضر به سرعت‌های پایین اختصاص داده می‌شود، سرویسی با سرعت مناسب و کیفیتی خوب دریافت کرد.این کارشناس خاطر نشان کرد: باید سیاست‌ها بگونه‌ای باز تعریف شود که شرکت‌های مخابراتی در بهره‌برداری از امکانات زیرساختی مخابراتی دقیقا همان شرایط شرکت‌های خصوصی را داشته باشند و هرگونه انحصار حذف شود.وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در دولت جدید گامی جدی و رو به جلو در این زمینه برداشته شود. 

***
ثبت پسوند اینترنتی خلیج فارس به تایید دولت ها رسید
با حمایت ایران، تقاضای ثبت پسوند اینترنتی خلیج فارس که از سوی یک شرکت خارجی مطرح شده بود به تایید کمیته مشورتی دولتها در آیکن (GAC) رسید و این کمیته ایران را به‌عنوان مالک معنوی پسوند اینترنتی خلیج فارس شناخت.
به گزارش ایسنا، سعید مهدیون - رییس کمیته تخصصی نامهای دامنه سطح بالا و نماینده ایران در مذاکرات آیکان - با بیان این مطلب اظهار کرد: به دنبال پذیرش درخواست ثبت دامنه‌های سطح بالا از سوی موسسه نامها و اعداد تخصیص‌یافته اینترنتی (ICANN)، ثبت دامنه اینترنتی داتپرشینگلف مطرح شد.
وی افزود: در این میان با توجه به درخواست یک شرکت ترکیه‌ای برای ثبت دامنه Persiangulf، اماراتیها نخستین اعتراضها را از سال گذشته آغاز کردند و خواستار ثبت نشدن این دامنه با توجه به مخالفت دولتهای شش کشور حاشیه خلیج فارس شدند.
وی خاطرنشان کرد: این اعتراض تا جایی گسترش پیدا کرد که این کشورها تلاش کردند تا این نام مورد تایید کمیته مشورتی دولتها در آیکن (GAC) نرسد که با حمایت ایران و اسناد محکم مطرح شده، این درخواست کشورهای معترض رد شد.
نماینده ایران در مذاکرات آیکان با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در این راستا تصریح کرد: با ارسال نامهایی به کمیته مشورتی دولتها در آیکن، سندهای تاریخی برای رد ادعای اعراب ارائه شد تا در نهایت این کمیته در اجلاسی که اوایل سال جاری در چین برگزار شد، نسبت به بررسی ادعا اقدام کرد.
وی ادامه داد: در این میان، امارات که توانسته بود علاوه بر کشورهای عربی منطقه، برخی کشورهای دیگر را نیز با خود همراه کند، عنوان کرد که در منطقه نقطه‌های با نام خلیج فارس وجود ندارد که این موضوع بار دیگر مورد اعتراض ایران قرار گرفت.
سعید مهدیون گفت: با بررسی مدارک و دلایل منطقی مطرح شده و از آنجایی که درخواست شرکت ترکیه‌ای و اعتراض ایران برای فراهم شدن امکان ثبت دامنه persiangulf بود و عربها آن را با نام مجعول عربی میخواندند، اعضای کمیته مشورتی دولتها در آیکن اعتراض امارات را بی نتیجه توصیف و اعلام کرد در صورتی امکان اعتراض برای ثبت نشدن دامنه خلیج فارس را دارند که بر سر نام فعلی آن یعنی خلیج فارس متفق القول باشند.
وی با بیان این مطلب که این موضوع فرصتی را فراهم کرد تا مدارک و اسناد محکم از سوی ایران برای اجلاس بعدی که در کشور آفریقای جنوبی برگزار می شد فراهم کرد، تاکید کرد : ایران در اجلاس آفریقا با ارائه مستندات قانونی و تاریخی که از سوی وزارت امور خارجه تهیه شده بود و با استناد به کنوانسیون دریاهای آزاد مبنی بر اینکه به غیر حاشیه ساحلی ۱۳ مایلی هر کشور، خلیج فارس جزو دریاهای آزاد است و هیچکس حق حاکمیتی روی آن ندارد و persiangulf یک نام با مالکیت معنوی معرفی شد که از قدیم الایام با نام ایران شناخته شده است و جز ایران هیچکس حقی روی آن ندارد.رییس کمیته تخصصی نامهای دامنه سطح بالا با بیان این مطلب که به این ترتیب، دامنه Persiangulf توانست سخت ترین مرحله برای ثبت را پشت سر بگذارد اظهار کرد: بر این اساس و با وجود تلاش زیاد دولتهای کشورهای معترض برای قرار نگرفتن پسوند اینترنتی خلیج فارس در فهرست دوم دامنه‌های اینترنتی سطح بالا مبنی بر توافق دولتها و اجماع آنها برای ثبت نشدن این دامنه و تعلیق موضوع به مدت بیش از یک سال، این پسوند اینترنتی با رای بالا وارد مراحل ارزیابی فنی و مالی شد. 

***
اجرای طرح همکدی تلفن ثابت و یکسان‌سازی تعرفه تلفن همراه
بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، در اجرای مصوبه دولت وسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی طرح همکدی تلفن ثابت و یکسان سازی تلفن همراه از ۱۵ مرداد ماه در سراسر کشور اجرا می شود.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طرح همکدسازی تلفن ثابت طی یک برنامه زمان بندی از ۱۵ مردادماه آغاز و به تدریج در همه کشور اجرا و تعرفه‌های آن بر اساس مصوبات قانونی اعمال خواهد شد.
براساس این طرح کلیه کدهای بین شهری درون استانی حذف و تعرفه‌های شهری از مشترکین دریافت می شود.بنابراین گزارش طرح یکسان سازی تلفن همراه بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با توجه به آماده شدن امکانات مالی و فنی در شرکت ارتباطات سیار به طور همزمان از ۱۵ مرداد در سراسر کشور اجرا می شود.جدول تعرفه‌های جدید مخابراتی متعاقبا به اطلاع مشترکین می‌رسد.
کد مطلب: 27003
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ