۱
۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۶
پلیس فتا هشدار داد:

کلاهبرداری شاهزاده نیجریه‌ای از تجار ایرانی

ایتنا- کلاهبرداری، خود را به عنوان یک مامور رسمی دولتی نیجریه معرفی می‌کند و طی یک ایمیل از قربانی در خواست واریز پول به بهانه خروج میلیون‌ها دلار از کشور نیجریه می‌کند.
کلاهبرداری شاهزاده نیجریه‌ای از تجار ایرانی


پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا به تجار و بازرگانان ایران در مورد شیوع کلاهبرداری نیجریه‌ای در کشورهشدار داد.



به گزارش ایتنا از ایسنا، معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره کلاهبرداری‌های نیجریه‌ای که ترکیبی از کلاهبرداری جعل هویت و دسیسه‌های متفاوتی، نظیر «دسیسه اخذ پیش پرداخت» است به شهروندان هشدار داد و گفت: در این نوع کلاهبرداری شخص خود را یک مأمور رسمی دولتی در نیجریه معرفی کرده و رسیدی تحت عنوان «Opportunity» را به شخصی دیگر ایمیل می‌کند و در این ایمیل به فرد دریافت کننده، پیشنهاد می‌شود که در خروج میلیون‌ها دلار از کشور نیجریه به صورت غیرقانونی توسط یک حساب بانکی مشارکت کند و این رسید افراد را تشویق می کند که اطلاعاتی از قبیل شماره حساب بانکی، نام بانک و دیگر اطلاعات هویتی را به نویسنده ایمیل، ازطریق فکس یا ایمیل ارسال کنید.


معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا در ادامه این توصیه خود عنوان کرد: این دسیسه بر این امر متکی است که قربانی که خود به طور ارادی و با یک میل باطنی به این دعوت پاسخ مثبت داده است در برهه‌های مختلف و به بهانه‌های گوناگون از وی خواسته می‌شود که مبالغی را به حساب نویسنده ایمیل واریز کند.


در این اطلاعیه آمده که پرداخت‌هایی تحت عناوین هزینه‌های مالیاتی، و دستمزدهای قانونی از جمله این بهانه‌ها هستند و کلاهبرداران در این نوع کلاهبرداری عنوان می‌کنند که به محض خروج مبالغ، کلیه این هزینه‌ها مسترد می‌شود و در کلاهبرداری نیجریه‌ای میلیون‌ها دلاروجود خارجی ندارد و قربانی در پایان به هیچ چیز نمی‌رسد، بلکه مبالغی را نیز از دست می‌دهد و از سوی دیگر زمانی که قربانی دیگر پولی را نمی‌فرستد، مجرمان با اطلاعاتی که از قربانی بدست آورده‌اند هویت وی را جعل می‌کنند و از این مسأله نیز سوءاستفاده می‌کنند.


پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه کلاهبرداری اینترنتی نیجریه‌ای به کلاهبرداری ۴۱۹ نیزمعروف است، عنوان داشت که این عدد به بندی از قانون جزایی نیجریه اشاره دارد که جرایم اینترنتی درآن تعریف شده و جا دارد بازرگانان و تجار ایرانی در هنگام مبادلات از طریق نامه‌های الکترونیکی دقت کرده و از آنجایی که پیگیری پرونده‌های تحت عنوان کلاهبرداری نیجریه‌ای سخت و زمان‌بر است و ممکن است نتیجه خاصی نیز حاصل نشود، بازرگانان با دقت نظر می‌توانند از ایجاد چنین پرونده‌هایی جلوگیری کنند چرا که در این نوع کلاهبرداری افرادی سودجو با نفوذ به صندوق پست‌الکترونیکی شرکت‌ها از مبادلات و ارتباطات آنها با شرکت‌های دیگر مطلع می‌شوند و زمانی که سفارش خرید توسط این شرکت‌ها ارسال می‌شود، فرد بزهکار شماره حساب جعلی از طرف شرکت طرف قرار داد را به سفارش دهنده اعلام می‌کند و در این هنگام پس از واریز وجه توسط قربانی و پیگیری برای تاییدیه گرفتن فرد طعمه متوجه عدم‌واریز مبلغ به حساب شرکت شده و می‌فهمد که مورد کلاهبرداری قرار گرفته که شهروندان می‌توانند با دقت نظر و توجه به توصیه‌های پلیس فتا درباره ارسال ایمیل‌های جعلی فرصت ارتکاب جرم را از مجرمان در فضای مجازی بگیرند و آنها را در رسیدن به اهداف شومشان ناکام کنند.
کد مطلب: 27007
نام شما
آدرس ايميل شما


هومن
feedback
United States
اگر عزیزان همین قدر اطلاع و اعتقاد داشته باشند که کسی بدون قصد بد از آن سر دنیا با آدم تماس نمیگره که به حساب آدم به هر دلیل و عنوانی پول واریز کنه، 99% کلاه برداری های اینترنتی خنثی میشه.

من از سال 75 که ایمیل درست کردم از این پیشنهادات بسیار به دستم رسیده ولی حتی زحمت باز کردن نامه را هم به خودم نمیدهم و مستقیما به عنوان اسپم گزارشش میدهم.

جالب ترین نوعی از کلاهبرداری های اینترنتی که باهاش برخورد داشتم نامه ای بود از طرف یکی از دوستانم که با لحنی هراسان نوشته بود تازه وارد لندن شده و کیف پولش را گم کرده و درخواست کمک نقدی کرده بود.
این یکی دیگه به نظر واقعی می‌آمد. تنها نکته مشکوکش لحن نامه بود که با لحن دوست من متفاوت بود. پس صبر کردم تا هرطوری شده باهاش تماس بگیرم و معلوم شد که اکانت ایمیلش هک شده.

پیدا کردن کاری سودمند بسیار کار سختیه و اگر کسی دستش به جایی برسه به دیگران خبر نمیده. پس بهتره بیخوری در نامه ها انتظار ظهور فرشتگان برای پولدار شدن را نداشته باشیم.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ