ایتنا - وقتی قربانی با شناسه کاربری مربوطه که احتمالا متعلق به نویسندگان ویروس است، تماس می گیرند، بیانه ای برای وی ارسال می شود که در آن در ازای ارائه رمز عبور ۵/۳ دلار پول درخواست شده است.
محققان امنیتی به تازگی موفق به کشف تروجان جدیدی از دسته اخاذان اینترنتی شدهاند که از کشور چین سرچشمه گرفته و با استفاده از یک تکنیک جدید اقدام به قفل کردن سیستم قربانی کرده و در ازای گشودن این قفل درخواست پول می کند.
به گزارش ایتنا از روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، زمانی که سیستم قربانی توسط این تروجان در معرض خطر قرار گرفته است، این تروجان شروع به ارسال پیامهای فوری به قربانی می کند. چراکه اعتبار فعلی ورود کاربر به ویندوز را تغییر داده و بعد از Restart سیستم یک اعتبار ورود جدید ایجاد کرده است.
همچنین نام کاربری کاربر را به این جمله تغییر داده است: " اگر یکبار دیگر رمز عبور خود را می خواهید با ما تماس بگیرید." این پیغام به محض بالا آمدن ویندوز به قربانی نمایش داده می شود و از این به بعد اجازه ورود کاربر به سیستم تا زمان دریافت رمز عبور جدید داده نمی شود.
در نمونه ای از این تروجان که به بررسی محققان امنیتی رسیده است، رمز عبور به tan۱۲۳۴۵۶۷۸۹ تغییر کرده است. اما این احتمال وجود دارد که این رمز عبور از سوی نویسندگان تروجان برای هر حمله ای مورد استفاده قرار نگیرد.
وقتی قربانی با شناسه کاربری مربوطه که احتمالا متعلق به نویسندگان ویروس است، تماس می گیرند، بیانه ای برای وی ارسال می شود که در آن در ازای ارائه رمز عبور ۵/۳ دلار پول درخواست شده است. همچنین گفته شده رمز عبور به محض دریافت پول برای کاربر ارسال می شود در غیر این صورت سیستم وی را بطور کامل مسدود خواهند کرد.
آزمایشگاه شرکت پاندا سکیوریتی که این تروجان را با نام Trj/Ransom.AB شناسایی کرده است، به کاربران پاندا اطمینان خاطر داده که سیستمشان آلوده نخواهد شد. لیکن برای بازگرداندن سیستم آن دسته از کسانیکه بدون آنتی ویروس مطمئن قربانی این حمله شده اند، راهکارهایی را به قربانیان پیشنهاد داده است: - رمز عبور tan۱۲۳۴۵۶۷۸۹ را امتحان کنید شاید کارایی داشته باشد. - از سی دی های بوت ضدویروس پاندا استفاده کنید. - از یک حساب کاربری ادمین دیگر برای ورود به سیستم استفاده کنید و در اولین مرتبه ورود، رمز عبور خود را تغییر دهید - اگر حساب کاربری فعلی شما سوپرادمین نیست، وارد محیط Safe mode شده و به عنوان یک سوپر ادمین وارد سیستم شده و رمز عبور خود را تغییر دهید - از دیسک ریکاوری ویندوز برای تغییر رمز عبور استفاده کنید. - هر کاری بکنید الا اینکه به اخاذان پولی پرداخت کنید...