گزارش شرکت پاندا سکیوریتی از فعالیت بدافزارها در سه ماه دوم سال 2013
کسب پول و درآمد هدف اصلی بدافزارها
ایتنا - پاندا سکیوریتی به کلیه کاربران توصیه می کند، تنها از برنامه های رسمی ارائه شده از سوی بانک ها برای انجام فعالیت ها و خدمات بانکی خود استفاده کنند.
طی تحقیقات صورت گرقته توسط محققان امنیتی آزمایشگاه شرکت پاندا سکیوریتی، بدافزارهای فعال در حوزه بانکداری آنلاین با تلفن همراه و همچنین تروجان های اخاذ و کلاهبردار اینترنتی، در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۳ رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
به گزارش ایتنا به گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، طبق این گزارش، تعداد سیستم های کامپیوتری که در سه ماه دوم سال ۲۰۱۳ گرفتار تروجان های اخاذ شده اند نسبت به سه ماه اول همین سال دو برابر شده است و رقم۳۲۰ هزار نمونه شناسایی و کشف شده را به خود اختصاص داده است. متاسفانه چنین رشد شگفتآوری نشان دهنده این موضوع است که جنایتکاران اینترنتی این راه را روش مناسبی برای پول درآوردن دانستهاند.
اخاذان و کلاهبرداران برای رسیدن به این هدف خود، از روشهای مختلفی استفاده میکنند. به عنوان مثال ارائه محصولات نرمافزاری جعلی به کاربران و نصب نرمافزارهای مخرب به منظور ربودن فایلها و اطلاعات از جمله آنها است. اما نکته جالب توجه در عملکرد این بدافزارها این است که کلاهبرداران به محض دریافت پول همه چیز را به حالت اولیه خود برگردانده و به سرعت ناپدید میشوند.
در ادامه این گزارش به بررسی و رشد نرم افزارهای مخرب تلفن همراه نیز پرداخته شده است. در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۷ هزار نوع نرم افزار مخرب تلفن همراه کشف و شناسایی شده است. در حالی که تنها به نیمه سال ۲۰۱۳ رسیده ایم، این تعداد با تعداد بدافزارهای کشف شده در طول سال ۲۰۱۲ برابری میکند.
طبق اعلام محققان امنیتی آزمایشگاه شرکت پاندا سکیوریتی بدافزارهای کشف شده برای اهداف مختلفی نظیر جاسوسی و سرقت اطلاعات کاربرد دارند اما در میان این بدافزارها فعالیت های عمده نویسندگان ویروس در سه ماهه دوم سال جاری بر فعالیت های کاربران در حوزه بانکداری آنلاین با تلفن همراه متمرکز بوده است.
از این رو شرکت پاندا سکیوریتی به کلیه کاربران توصیه می کند، تنها از برنامه های رسمی ارائه شده از سوی بانک ها برای انجام فعالیت ها و خدمات بانکی خود استفاده کنند.
و در نهایت اینکه رشد چشمگیر تروجانهای اخاذ و بدافزارهای ویژه تلفنهای همراه که بانکداری آنلاین را هدف گرفتهاند نشان دهنده این موضوع است که کلاهبرداران اینترنتی فعالیتهای خرابکاری خود را با هدف کسب و پول و درآمد گسترش داده و هر روز خطرناک تر از قبل ظاهر خواهند شد.