ایتنا- بر اساس اسنادارائه شده توسط اسنودن، برنامه نفوذ در کامپیوترها بسیار گستردهتر و تهاجمیتر از چیزیست که تصور میشد.
گزارش واشنگتن پست از حملات سایبری گسترده آمریکا علیه ایران، چین، روسیه و کره شمالی
خبرگزاری ايسنا , 9 شهريور 1392 ساعت 15:12
ایتنا- بر اساس اسنادارائه شده توسط اسنودن، برنامه نفوذ در کامپیوترها بسیار گستردهتر و تهاجمیتر از چیزیست که تصور میشد.
اسناد جدیدی که توسط ادوارد اسنودن افشا شده است، نشان میدهد آمریکا در سال ۲۰۱۱ به عملیاتهای گسترده سایبری دست زده است که به گفته مقامات پیشین آمریکایی سه چهارم این اقدامات علیه ایران، روسیه، چین و کره شمالی بوده است.
به گزارش ایتنا از ایسنا ، واشنگتن پست به نقل از اسناد فوق محرمانهیی که در اختیار قرار گرفته است گزارش داد که سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در سال ۲۰۱۱ به ۲۳۱ عملیات سایبری تهاجمی دست زدند.
این اطلاعات مربوط به بودجه محرمانه سرویسهای اطلاعاتی که توسط ادوارد اسنودن در اختیار واشنگتن پست قرار گرفته شواهد جدیدی را درباره نفوذهای جنگجویان سایبری دولت اوباما و تلاش آنها برای مختل کردن شبکههای کامپیوتری خارجی افشا میکند.
به علاوه متخصصان کامپیوتر در آمریکا در تلاشی گسترده با نام رمز "جنی" (GENIE) به شبکههای خارجی نفوذ کردهاند تا به طور پنهانی آنها را تحت کنترل آمریکا قرار دهند.
اسناد مربوط به بودجه میگویند که این پروژه ۶۵۲ میلیون دلاری روزانه به جاگذاری ایمپلنتهای پنهانی و بدافزارهای پیشرفته در کامپیوترها، روتورها و فایروالهای دهها هزار دستگاه با برنامههایی برای گسترش این تعداد به میلیونها عدد از راه دور پرداخته است.
اسنادی که اسنودن ارایه داده و مصاحبههای صورت گرفته با مقامات پیشین آمریکایی تشریح کننده مبارزهای برای نفوذ در کامپیوترهاست که بسیار گستردهتر و تهاجمیتر از چیزی است که پیشتر تصور آن میرفت. دولت اوباما با همه این عملیاتها به عنوان محرمانه برخورد میکند و از اذعان به آنها اکراه دارد.
دامنه و مقیاس این عملیاتهای تهاجمی نشانگر تغییری در سیاستی است که در گذشته در صدد حفظ یک هنجار بینالمللی علیه اقدامات تهاجمی در فضای سایبر بود و بخشی از علت آن این است که اقتصاد و نیروی نظامی آمریکا به شدت به کامپیوترها وابسته است.
بر اساس آن چه در این اسناد آمده است، از ۲۳۱ فقره تهاجم سایبری در سال ۲۰۱۱ حدود سه چهارم آن علیه اهدافی با اولویت بالاتر بوده است که مقامات پیشین میگویند ایران، روسیه، چین و کره شمالی و فعالیتهایی نظیر اشاعه هستهیی را شامل میشود. این اسناد جزییات کمی را درباره این عملیاتها ارایه می دهد.
واشنگتن پست افزود: از استاکسنت، کرم کامپیوتری که توسط آمریکا و اسراییل (رژیم صهیونیستی) ساخته شد و در حملاتی در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ به اختلال در سانتریفیوژهای ایران پرداخت، اغلب به عنوان برجستهترین نوع استفاده از سلاح سایبری یاد میشود. کارشناسان گفتند که از هیچ حمله سایبری دیگری توسط آمریکا که صدمه فیزیکی در این اندازه ایجاد کرده باشد، اطلاعی ندارند.
کد مطلب: 27339