۱
۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۶

چهار راه برای جلوگیری از ردیابی شدن در وب

ایتنا- بحث داغ این‌روزها، موضوع جاسوسی اینترنتی است. شاید هرکدام از ما کاربران اینترنتی هم نگرانی‌هایی هرچند کوچک در این زمینه داشته باشیم. این مقاله راهکارهای مفیدی برای به حداقل رساندن این نگرانی به شما ارائه می‌دهد.
چهار راه برای جلوگیری از ردیابی شدن در وب


جاسوسان وب هر روز به شكل مخفیانه‌تری به كار خود ادامه می­دهند. این افراد به تاریخچه های(history) مرورگرهای ما علاقه مند هستند تا از این راه كشف كنند كه ما چه سایت­هایی را مشاهده كرده‌ایم. 

حتی اگر از مودهای محافظت شده با كوكی غیر فعال استفاده كنیم، باز هم این جاسوسان به سراغ مرورگرهای ما خواهند آمد. 

بسیاری از شركت­هایی كه سایت­های آنها به عنوان سایت­های انجام این نوع فعالیت­های جاسوسی شناسایی شده اند، بلافاصله هر نوع آگاهی در این زمینه را تكذیب كرده و فعالیت­های جاسوسی را تقبیح كرده اند. 

حتی اگر صاحبان سایت­های جاسوسی از فعالیت سایت­های خود آگاه نباشند، كاربران ناآگاه این سایت­ها باید چه كنند؟ 

یكی از كارها این است كه منتظر بمانید تا دولت اقدامات لازم را انجام دهد، یا اینكه می­توانید به صنعت تبلیغات آنلاین اعتماد كنید تا خود پلیس خود باشید. اما به نظر می آید بهتر باشد سعی كنیم كنترل همه چیز را در دست خود نگه داریم. 

در این مقاله چهار راه برای كم كردن احتمال ضبط شدن عادات مرور شما توسط سایت­ها ارائه خواهیم داد.

۱- آگهی­های تبلیغاتی و سوپركوكی­ها را پیش از دانلود شدن مسدود نمایید
ماه می گذشته، شركت­های مایكروسافت و Adobe اظهار كردند كه حذف كردن كوكی­ها در IE۸ و IE۹، كوكی­های قدیمی Flash یا اشیای اشتراكی محلی (LSO) را نیز حذف خواهند كرد. 

به گفته یكی از محققان مایكروسافت، ایجاد این تغییر نیازمند Flash ۱۰.۳ یا نسخه های پس از آن است. 

افزونه های فایرفاكس و Chrome یك گام پیش­تر رفته و به شما اجازه می­دهند كه از دانلود شدن LSO ها و سایر فایل­های ردیابی همراه با محتوای یك صفحه وب، جلوگیری نمایید. 

برای مثال افزونه رایگان NoScript برای فایرفاكس به شما اجازه می­دهد Flash و جاوا اسكریپت را برای هر سایت و هر منبع به طور جداگانه مسدود كنید. توصیه می­شود كه كاربران فایرفاكس از این افزونه استفاده نمایند. 

افزونه رایگان BetterPrivacy برای فایرفاكس، به شما اجازه می­دهد تصمیم بگیرید كه كدام كوكی­های Flash مجوز داشته باشند یا اینكه حذف گردند. این برنامه می­تواند طوری تنظیم شود كه هر زمان كه یك LSO جدید ذخیره شد به شما اطلاع دهد، كوكی Flash Player پیش فرض را حذف كند، و حتی یك میان­بر صفحه كلید برای حذف LSO ها تخصیص دهد. 
به طور پیش فرض، BetterPrivacy زمانی كه فایرفاكس را می­بندید، تمامی كوكی­های Flash را پاك می­كند. 


یك ابزار دیگر محرمانگی وب كه برای هر دو مرورگر فایرفاكس و Google Chrome در دسترس است، AdBlockPlus است كه نه تنها آگهی­های تبلیغاتی سایت­ها را حذف می­كند، بلكه به شما اجازه می­دهد كه فیلتر آن را برای دامنه های بدافزاری شناخته شده و تبلیغات به شكل دلخواه تغییر دهید. 

البته این ابزار رایگان نیست و به قیمت ۵ دلار عرضه می­گردد. نسخه مخصوص فایرفاكس در سایت افزونه های موزیلا و نسخه Chrome نیز در سایت فروشگاه وبی Chrome در دسترس كاربران قرار دارد.

۲- مرورگر خود را طوری تنظیم كنید كه در هنگام خروج، تاریخچه، cache و كوكی­ها را پاك كند
دلایل خوبی برای حفظ تاریخچه، cache و كوكی­های مرورگر وجود دارد. استفاده از تاریخچه مرورگر باعث می­شود كه فعالیت­های آنلاین خود را ساده تر انجام دهید، یك cache بزرگ مرورگر به صفحاتی كه شما برای بار دوم مشاهده می­كنید اجازه می­دهد كه سریعتر بارگذاری گردند، و كوكی­ها به سایت­ها اجازه می­دهند كه پیشنهاداتی را بر اساس آنچه كه از شما می­دانند مطرح سازند. 

اما شاید بهتر باشد صفحاتی را كه قصد بازگشت به آنها را داریم bookmark نماییم، نگران این نباشیم كه صفحاتی كه برای بار چندم مشاهده می­كنیم كمی كندتر بارگذاری گردند، و پیشنهادات شخصی سایت­ها نیز برایمان مهم نباشد. 

كاری كه ما بر روی وب انجام می­دهیم و جایی كه ما در آن بوده ایم، به هیچكس به جز خود ما مربوط نیست. 

برای تنظیم فایرفاكس به طوری كه تاریخچه مرورگر شما را ذخیره نكند، بر روی Tools > Options > Privacy كلیك نمایید. همچنین شما می­توانید از منوی باز شونده Firefox will، گزینه Never remember history را انتخاب كنید یا اینكه برای مشاهده گزینه های بیشتر، Use custom settings for history را انتخاب كنید. برای فعال كردن دكمه Settings، كنار Clear history when Firefox closes علامت بزنید. 


بر روی دكمه Settings كلیك كنید تا یك پنجره گفتگو كه به شما اجازه می­دهد انواع خاص داده ها را در هنگام بسته شدن فایرفاكس پاك كنید، باز شود. 

این داده ها شامل تاریخچه مرور، دانلود، فرم و جستجو به همراه كوكی­ها، ID های لاگین، cache مرورگر، كلمات عبور و ترجیحات سایت­ها است. 



شما همچنین می­توانید فایرفاكس را طوری تنظیم كنید كه در مود مرور خصوصی (Private Browsing) بماند تا به سایت­ها اطلاع دهد كه شما نمی­خواهید ردیابی گردید و نیز هرگز نمی­خواهید كه تاریخچه مرورگر حفظ شود. 

در سربرگ Security در پنجره گفتگوی Firefox Options، می­توانید علامت مربوط به Remember passwords for sites را حذف نمایید. 

برای تنظیم Google Chrome به طوری كه داده ها را در هنگام خروج پاك كند، بر روی آیكون wrench در گوشه بالای سمت راست كلیك نمایید، Options > Under the Hood > Content Settings را انتخاب كنید، و كنار Clear cookies and other site and plug-in data when I close my browser علامت بزنید. 

برای مشاهده داده های شخصی كه توسط مرورگر ذخیره می­شوند، بر روی All cookies and site data كلیك كنید. 


در Internet Explorer، بر روی آیكون gear در گوشه بالای سمت راست (یا Tools در منوی استاندارد) كلیك كرده و Internet options > General را انتخاب نمایید. 

كنار Delete browsing history on exit علامت بزنید تا كوكی­ها، cache، كلمات عبور ذخیره شده، و داده های فرم­های وب به طور خودكار در هنگام بستن مرورگر پاك شوند. 


برای مشاهده گزینه های بیشتر، بر روی دكمه Delete كلیك كنید. به طور پیش فرض گزینه مربوط به نگهداری كوكی­های و فایل­های موقتی برای سایت­های مطلوب شما علامت خورده است، و گزینه هایی برای پاك كردن فایل­های اینترنتی موقتی، كوكی­ها و تاریخچه وجود دارد. 

گزینه های مربوط به پاك كردن تاریخچه مرورگر، داده های فرم­ها، كلمات عبور و ActiveX Filtering and Tracking Protection data علامت زده نشده اند.

۳- هر زمان كه كار شما با یك سرویس وب تمام می­شود، Sign out نمایید
Sign in باقی ماندن در جی­میل، فیس بوك و سایر سرویس­های وب كه اغلب با استفاده از یك كامپیوتر واحد از آنها استفاده می­كنید، كار شما را بسیار ساده تر می­كند. 

همچنین ممكن است شما وسوسه شوید تا از ID فیس بوك خود در سایت­هایی كه با این شركت شریك هستند استفاده كنید. متاسفانه این سرویس­ها ممكن است اطلاعات و داده های شخصی شما را به اشتراك بگذارند. 

قطعا بسیاری از افراد ضبط فعالیت­های وب خود توسط گوگل را كمك كننده می­دانند. ولی اگر شما ترجیح می­دهید كه عادات مرور خود را در اختیار دیگران نگذارید، راه حل ساده این است كه هر زمان كه به طور فعال در حال استفاده از این سرویس نیستید، sign out كنید.

۴- ارسال و دریافت ایمیل از حساب­های Webmail خود را از طریق یك برنامه ایمیل دسكتاپی انجام دهید
یك راه مناسب برای استفاده از ویژگی­های برنامه های ایمیل دسكتاپی مانند Outlook و نیز افزایش محرمانگی ایمیل­ها، این است كه ایمیل­های دریافتی وبی خود مانند جی­میل را بر روی یك حساب IMAP یا POP۳ فوروارد نمایید. 

مركز اطلاعات محرمانه الكترونیكی (EPIC) ادعا می­كند كه جی­میل با استخراج اطلاعات از ایمیل­ها، به محرمانگی و حریم خصوصی كسانی كه از طریق سرویس­های دیگر به آدرس­های جی­میل پیغام ارسال می­كنند تجاوز می­نماید.
 
EPIC همچنین سیاست ضبط داده های جی­میل را كشف كرده و این كار را یك تهدید برای حریم خصوصی افراد حساب می­كند. 

زمانی كه شما ایمیل­های خود را از یك سرویس Webmail به یك كلاینت میل دسكتاپی ایمیل فوروارد می­كنید، همچنان محتویات پیغام­های دریافتی شما پیش از فوروارد شدن ایمیل توسط ربات­های گوگل اسكن می­شود، ولی حداقل می­توانید از حساب ایمیل دسكتاپی خود به این پیغام­ها پاسخ دهید و در نتیجه پاسخ شما قابل اسكن كردن نخواهد بود. 

البته شما می­توانید HTTPS را برای تمامی انتقالات جی­میل خود فعال نمایید، ولی برای افراد و سازمان­هایی كه داده های محرمانه یا حساس را ارسال و دریافت می­كنند، سیستم­های ایمیل IMAP و POP۳ امن­تر از سرویس­های Webmail هستند.
کد مطلب: 27444
نام شما
آدرس ايميل شما


فرحناز
feedback
Iran, Islamic Republic of
سلام گوشیمو تو کشور ترکیه شهر وان دزدیدن شما رو به خدا قسم میدم کمکم کنید گوشیمو پیدا کنم داخلش پر از اطلاعات شخصی هست گوشی اکانت وایمیل داشت
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ