ایتنا- همایش بررسی ابعاد شبکههای اجتماعی امروز در سالن اجلاس سران برگزار میشود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، در مراسم افتتاحیه رییس و دبیر همایش بررسی ابعاد شبکههای اجتماعی به ذکر توضیحاتی درباره همایش و اهداف آن پرداختند.
ابتدای این مراسم نماهنگی پخش شد که تعریفی از شبکههای اجتماعی ارائه میکرد و سعی شده بود ابعاد مختلف و نقاط ضعف و قوت شبکههای اجتماعی در این نماهنگ مورد توجه قرار گیرد.
در ابتدای این مراسم دکتر محمدحسین یادگاری صحبتهایی در رابطه با شبکههای اجتماعی مطرح و اظهار کرد: این شبکهها علاوه بر این که نقاط مثبتی دارند، نکات منفی را هم در برمیگیرند. در این زمینه بحث محرمانگی و دسترسی اطلاعات را باید در اولویت قرار داد. البته به وسیله شبکههای اجتماعی می توان فرصتهایی را هم به دست آورد برای مثال می توان از این شبکهها به عنوان مکانی برای تجارت، تفریحات، تعامل، بهره جستن از خردمندی، اشتراک گذاری، ترویج و توسعه اخلاق استفاده کرد.
او ادامه داد: در کنار این نکات مثبت تهدیدهایی هم مانند ترویج شایعات، تبلیغات ضد دینی، نقض حریم خصوصی، دور ماندن از اجتماع و انزوا و تغییر رفتار انسانها نیز قرار گرفته است.
وی در ادامه صحبتهایش اضافه کرد: در ابن زمینه به صورت کلی فرصتهای مناسب و تهدیدهایی هم وجود دارد که باید به درستی بررسی شوند و بعد از آن مستندسازی شده و به نیروهای متخصص در زمینه اجرا ارائه شود.
در ادامه برنامه سعید قاضی مغربی حضور پیدا کرد و در رابطه با همایش گفت: از زمانی که فنآوری اطلاعات در دنیا رایج شد، کسی فکر نمیکرد که به چنین سرعتی مقولات مختلف را در برگیرد. در این زمان شاهد این موضوع هستیم که حتی بعضی از کشورها که مبدع این فنآوریها بودند با چالشهایی روبرو هستند که برروی آنها فکر نشده بود.
به همین دلیل ما بر آن شدیم تا همایشی را برگزار کنیم و نتایج آن را به داخل مردم نفوذ دهیم.
رییس همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکههای اجتماعی در ادامه به یکی از سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر "پیدایش فنآوریهای ارتباطی و اطلاعاتی فرصتها و تهدیدهای انقلاب را چنان برجسته کرده که استمرار و تکامل انقلاب اسلامی منوط به توجه خاص و سرمایهگذاری نظام در زمینه تولید محتوای انبوه در شبکه و نیز توسعه این شبکههای اجتماعی است" اشاره کرد و گفت: این صحبت مقام معظم رهبری چند نکته را با خود به همراه دارد اولین نکته بحث فرصتها و تهدیدهاست. بحث دوم برجستگی نظام و استمرار انقلاب اسلامی است و مبحث آخر سرمایهگذاری نظام در این زمینه به شمار میآید و نباید موضع گیری به صورت صفر و یک داشت.
قاضی مغربی در ادامه افزود: این همایش در راستای دو همایش دفاع سایبری که چالش آن همسان سازی موضعهای مختلف بود که مسوولان نظام نسبت به فضای سایبری داشتهاند. برای همین نیازمند به یک نگاه بی طرف بودیم. سال ۹۱ همایش بررسی زندگی دوم مطرح شد و از این دو همایش نتایج مطلوبی به دست آمد؛ در همان سال بود که بحث شبکههای اجتماعی نیز مطرح شد.
به گفته او این همایش کاملا علمی است و ما موضوعات سیاسی در این شبکهها را در نظر نداریم. با توجه به این که بحث شبکههای اجتماعی مبحثی میان رشتهای است، باید ابعاد حوزههای علوم انسانی و فنی و مهندسی با یکدیگر تعامل داشته باشند و با توجه به این که شبکههای اجتماعی مبحثی بسیار گسترده است، باید از نظر مزایا و تهدیدها بررسی شود و برای همین برخورد افراد نسبت به این موضوع متفاوت خواهد بود.
او تاکید کرد: برای بهرهبرداری درست از این همایشها باید اطلاعات آن گسترش پیدا کند در این راستا برخی از خبرگزاریها اعلام آمادگی کردهاند تا در چند هفته آینده نقد و بررسی هایی در زمینه شبکههای اجتماعی برگزار کنند تا این روند ادامه داشته باشد.
مشروح صحبتهای سخنرانان همایش متعاقبا مخابره خواهد شد.