کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اینترنت پرسرعت موبایل در ایران پیشرفت نخواهد داشت/فقط 4 درصد ایرانی ها اینترنت پرسرعت دارند

سايت خبری خبر آنلاین , 23 مهر 1392 ساعت 10:26

ایتنا- مروری بر اخبار چندروز گذشته - مهرماه 1392




نخسین دهکده IT در فرهنگسرای فناوری اطلاعات تهران افتتاح می‌شود 
نخستین دهکده IT ویژه کودکان ۵ تا ۶ سال با حضور اساتید مجرب در فرهنگسرای فناوری اطلاعات گشایش می‌یابد. 
این برنامه با هدف ارتقاء سطح مهارت‌های کودکان ۵ تا ۶ سال در محیطی استاندارد و مجهز به آموزش مهارت‌های رایانه، زبان انگلیسی، نقاشی و خلاقیت، بازی و سرگرمی شکل گرفته است. دهکده IT برای نخستین بار در تهران، روزهای شنبه تا چهارشنبه در دو نوبت صبح و عصر پذیرای کودکان تهرانی است. 
علاقه‌مندان برای شرکت و ثبت نام در این دوره می‌توانند به واحد آموزش فرهنگسرای فناوری اطلاعات واقع در تقاطع خیابان‌های جمهوری و کارگر مراجعه کنند.


عامل ساخت صفحات جعلی فیس‌بوک وزرا دستگیر شد
سخنگوی دستگاه قضا از دستگیری عامل ساخت صفحات فیس بوک جعلی و منتسب به نام دولتمردان خبر داد.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه در پنجاه و سومین نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به موضوعات عضویت برخی دولتمردان در فیس‌بوک گفت: نام برخی افراد دولت یازدهم و یا مطالبی به نقل از آن‌ها در فیس‌بوک منتشر شد که این مسئولان موضوع عضویت خود را تکذیب کردند.
 وی افزود: در ادامه نیز از طریق کارهای اطلاعاتی، فردی که این کار متقلبانه را انجام داده بود شناسایی و بازداشت شد که هم‌اکنون در زندان است. محسنی اژه‌ای تاکید کرد: باید انگیزه این فرد شناسایی شود و امکان دارد افراد دیگری نیز در این کار دست داشته باشند.


ارائه سرویس گیم به مشترکان ADSL استان تهران
به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران، برای ارتقاء شبکه مخابرات و ارایه سرویس‌های ارزش افزوده برنامه‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. 
علیرضا صیدی با بیان این مطلب گفت: شرکت مخابرات استان تهران اکنون ۴۵۰ هزار مشترک فعال ADSL دارد که امیدوارم همزمان با افزایش تعداد مشترکان ارایه سرویس‌های ارزش افزوده بر بستر ADSL به مشترکان مخابرات استان تهران افزایش یابد.

تعرفه جدید IP TV به رگولاتوری برای تصویب ارایه می‌شود/ وی افزود: در حال حاضر در دو منطقه ۸ و ۲ به صورت پایلوت سرویس IP TV راه‌اندازی شده و امیدواریم بتوانیم تا آخر سال این سرویس در هشت منطقه تهران آماده ارایه به مشترکان شود. 
وی بیان کرد: از آنجا که در زمینه IP TV همکاری مشترکی با صدا و سیما داریم امیدواریم مدیران این سازمان نیز همکاری لازم را در جهت توسعه این سرویس داشته باشند. 
صیدی در خصوص تعرفه استفاده از سرویس IP TV برای مشترکان تلفن ثابت گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی است فعلا کف تعرفه ۱۰ هزارتومانی را بابت یک ماه استفاده از این سرویس در نظر گرفته‌ایم. 
وی افزود: در زمینه تعیین تعرفه برای اجرای طرح پایلوت با رگولاتوری هماهنگی لازم انجام شده اما برای ارایه سرویس در سطح شهر تهران پیشنهاداتی را با همکاری سازمان صدا و سیما آماده کرده‌ایم که در صورت تصویب از سوی رگولاتوری تعرفه‌های جدید را در این زمینه اعمال خواهیم کرد. 
وی با بیان اینکه مذاکرات مختلفی با صاحبان محتوا داشته‌ایم تا سرویس‌های متنوعی روی بستر ADSL ارایه کنیم گفت: به عنوان نمونه ارایه سرویس گیم بر بستر ADSL یکی از این موضوعاتی بوده که پیش‌بینی می کنیم استقبال خوبی از این سرویس شود. 
وی افزود: در حال حاضر یکی از شرکت‌های فعال در زمینه گیم به ما پیشنهاد داده تا مشترکان ADSL شرکت مخابرات بدون استفاده از بستر اینترنت با استفاده از شبکه اینترانت امکان انجام بازی با سرعت بسیار بالا را داشته باشند که در این زمینه در حال مذاکره هستیم. 
مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران افزود: برنامه‌های دیگری همانند راه‌اندازی سرویس‌های خرید و آموزش از راه دور را در دستور کار داریم که امیدواریم با راه‌اندازی این سرویس‌ها از آن‌ها استقبال شود. وی در خصوص زمان راه‌اندازی این سرویس‌ها گفت: امسال سعی می‌کنیم طرح پایلوت این سرویس‌ها را انجام دهیم و سال آینده سرویس عملیاتی و با کیفیت را در اختیار متقاضیان این دسته از خدمات ارایه کنیم.

مخابرات استان تهران دیتا سنتر راه‌اندازی می‌کند/ صیدی با بیان اینکه در حال حاضر مذاکراتی را با شرکت‌ها و صاحبان محتوایی که اطلاعات آن‌ها خارج از مرزهای کشور است انجام داده‌ایم، افزود: مخابرات استان تهران این آمادگی را دارد این محتواها را به داخل کشور منتقل کند و برای این منظور حاضریم امکانات پهنای باند، فضا، لینک و پاور را در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم و در ازای آن مشترکان مخابرات بتوانند با سرعت بسیار بالا به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. وی با تاکید بر اینکه اکنون مخابرات استان تهران دیتاسنتر اختصاصی ندارد، گفت: در این زمینه توسط شرکت خدمات اول TCT که زیر مجموعه شرکت مخابرات استان تهران محسوب می‌شود کارهای مطالعاتی برای راه‌اندازی دیتاسنتر در حال پیگیری است و ما هم به صورت همزمان زمینه فراهم کردن محتوای مناسب را در برنامه داریم.


خدمات اینترنتی که به مشترکان تلفن ثابت ارائه می‌شود
برای استفاده از خدمات اینترنتی به مشترکان تلفن ثات عضویت در سایت شرکت مخابرات استان تهران برای مشترک الزامی است و مشترک پس از ثبت نام در سایت و مراجعه به یکی از مراکز مخابراتی جهت احراز هویت و فعال کردن شناسه کاربری و رمز عبور، وارد سیستم شده و از خدمات ارائه شده بهره‌مند می‌شود.
در حال حاضر خدمات ارائه شده به مشترکین تلفن ثابت به این شرح است: ارائه ریزمکالمات تلفن‌های استان تهران و البرز، برقراری و یا قطع سرویس‌های ویژه، ارائه خدمات بررسی امکانات تغییر مکان، اعلام تلفن به ۱۱۸ و یا عدم اعلام آن، بستن صفر دوم و باز کردن آن، کشف مزاحمت تلفنی، تعویض شماره تلفن، اصلاح نشانی محل نصب تلفن، قطع و یا وصل تلفن، ارائه سرویس ADSL، دریافت رمز ‌۱۸۱۸ و ارسال پیامک، اعلام خرابی تلفن، صدور قبض المثنی دوره‌ و ارائه ریزمکالمات سرویس هوشمند.
پس از ورود اقلام اطلاعاعی درخواستی سایت شرکت مخابرات استان تهران با آدرس http://www.tct.ir، مشترک «درج تلفن» را انتخاب کرده و اقدام به ورود اطلاعات تلفن‌های خود می‌کند. 
پس از ثبت اطلاعات مذکور، کلیه شماره تلفن‌هایی که مشترک مایل به استفاده از خدمات الکترونیک برای آن‌هاست را باید وارد کرده و برای هر تلفن مورد درخواست وضعیت تملک را مشخص کند (صاحب تلفن/استفاده کننده) و در صورتیکه مستاجر است، تاریخ اتمام اجاره‌نامه را نیز درج کند. 
در نهایت با انتخاب گزینه «ارسال» مطابق نمونه فرم‌های زیر اگر مشترک حقیقی باشد، سیستم شماره «کد ملی» مشترک را به عنوان شناسه کاربری در نظر گرفته و اگر مشترک حقوقی باشد، شناسه کاربری مناسب انتخاب کرده و توسط سیستم فقط یک رمز عبور به مشترک داده می‌شود. 
جهت فعال کردن شناسه کاربری و ورود به سایت خدمات‌رسانی مشترک باید به یکی از مراکز تلفنی مراجعه کرده و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، جهت احراز هویت به امور مشترکین یکی از مراکز تلفنی که دسترسی برایشان راحت‌تر است مراجعه کنند تا توسط اپراتور مسول تایید کاربران در امور مشترکین مراکز، احراز هویت گردیده و شناسه کاربری شان فعال گردد. 


کشف نخستین روش ذخیره اطلاعات دنیا در ایران
گوی‌های سفالی که در منطقه بین‌النهرین کشف شده‌اند، حدود پنج‌هزارسال پیش ساخته شده بودند.دانشمندان نخستین سیستم ذخیره سازی داده جهان پیش از تاریخ را کشف کرده‌اند. 
گوی های سفالی پنج هزار و ۵۰۰ ساله که از دل خاک های ایران بیرون کشیده شده، نخستین ابزار آلات ثبت اطلاعات در بین النهرین بوده است. این گوی های سفالی که اغلب "پاکت نامه" خوانده می شدند و ۲۰۰ سال پیش از اختراع خط ساخته شدند، در دهه ۱۹۶۰ از زیر زمین حفاری و بیرون کشیده شده اند. 
این گوی های مهر و موم شده و حاوی نشانه هایی در انواع شکل های هندسی است که از اندازه توپ گلف تا اندازه توپ بیس بال متفاوتند. محققان برای مشاهده درون بیش از ۲۰ نمونه از این گوی های رسی که اواخر ۱۹۶۰ از منطقه چغامیش در غرب ایران از دل خاک بیرون آورده شده، از سی تی اسکن و مدل سازی سه بعدی استفاده کردند.
این گوی های سفالی حدود پنج هزار و پانصد سال پیش یعنی زمانی که شهرهای اولیه در بین النهرین در حال شکوفایی بودند ساخته شده اند.
 "کریستوفر وودز" استاد موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در سخنرانی در موزه رویال آنتاریو در تورنتو گفت: این گوی های سفالی نخستین سیستم ذخیره سازی داده جهان قلمداد می شوند. 
محققان مدتها بر این باور بودند این گوی های سفالی برای ثبت تراکنش های اقتصادی استفاده می شدند. 
این تفسیر بر اساس آنالیز یک گوی سفالی سه هزار و ۳۰۰ ساله صورت گرفته است که در منطقه بین النهرین موسوم به "نوزی"(در نزدیکی شهر کرکوک در عراق امروزی) یافت شد. 
در آن گوی سفالی ۴۹ سنگ ریزه و یک متن قرارداد به خط میخی وجود داشت که به یک چوپان دستور می دهد تا از ۴۹ گوسفند و بز نگهداری کند. اما این که چگونه این وسایل در زمان های پیش از تاریخ یعنی در زمان پیش از ابداع خط، کاربرد داشته اند هنوز یک راز است و اینکه چگونه مردم اعداد و نوع کالای مورد تبادل را بدون کمک خط ثبت می کردند نیز هنوز ناشناخته مانده است. 
محققان دریافته اند که نشانه های درون این گوی ها در ۱۴ شکل مختلف بودند از جمله کره، هرم و بیضی، عدسی و مخروطی. این اشکال به جای نشان دادن کل کلمات، می تواند نشانه اعداد متصل شده به سیستم های اندازه گیری مورد استفاده در محاسبه انواع مختلف کالا باشد. 


اینترنت پرسرعت موبایل در ایران پیشرفت نخواهد داشت
بیزینس مانیتور در گزارشی از بازار الکترونیک ایران، از فروش ۴.۷ میلیارد دلار رایانه و ۱.۸ میلیارد دلار گوشی تلفن همراه در ایران طی سال ۲۰۱۳ خبر داد و پیش بینی کرد ارزش بازار این دو محصول در سال ۲۰۱۷ به حدود ۹ میلیارد دلار برسد.
موسسه تحقیقاتی بیزینس مانیتور طی گزارشی نوشت: چشم انداز مصرف دستگاه های الکترونیکی در ایران به دنبال تصمیم آمریکا برای لغو تحریم واردات گوشی تلفن همراه علیه این کشور بهبود یافته است، اما چشم انداز کوتاه مدت در این بازار به دلیل چالش های اقتصادی و سیاسی منفی خواهد بود.این گزارش افزود: تاثیرات مثبتی نیز در پی داشته اند. 
برای مثال، ایجاد یک بخش تولیدی داخلی که پتانسیل سرویس دهی به بازار ۷۴ میلیون نفری ایران را دارد ره آورد تحریم ها بوده است. البته ما معتقدیم که بازار داخلی فاقد تخصص فنی برای تولید محصولاتی است که بتوانند با برندهای بین المللی رقابت کنند و مصرف کنندگان قبلا توانایی خود برای دسترسی به دستگاه های وارداتی از بازارهای کشورهای همسایه را نشان داده اند.
این بدان معناست که میزان تقاضا برای گوشی های تولید داخل مشخص نیست.به گزارش تسنیم پیش بینی می شود فروش رایانه در ایران در سال ۲۰۱۳ به ۴.۷ میلیارد دلار برسد و با نرخ رشد سالیانه ۶.۸ درصدی این رقم تا سال ۲۰۱۷ به ۶.۳ میلیارد دلار خواهد رسید. 
حضور ضعیف رایانه های خانگی در ایران به معنای وجود پتانسیل عظیمی در این بازار است، اما کاهش ارزش ریال ایران و تحریم های آمریکا بازار را در مسیر رشدی ضعیف قرار داده است.این گزارش در ادامه نوشت: فروش وسائل صوتی تصویری در ایران در سال ۲۰۱۳ حدود ۲.۲ میلیارد دلار خواهد بود و این رقم با رشد سالیانه ۵.۳ درصدی تا سال ۲۰۱۷ به ۲.۸ میلیارد دلار خواهد رسید. راه اندازی سیستم پخش دیجیتال در ایران موقعیت های جدیدی را به وجود آورده است، اما با این وجود، تقاضا احتمالا در این بخش ضعیف تر از بخش های دیگر است.
فروش گوشی های همراه در سال ۲۰۱۳ در حدود ۱.۸ میلیارد دلار خواهد بود و این رقم با نرخ رشد سالیانه ۹.۱ درصدی تا سال ۲۰۱۷ به ۲.۵ میلیارد دلار خواهد رسید. این بازار در پی لغو تحریم واردات گوشی های تلفن همراه از سوی آمریکا با رشد مواجه بوده، اما با توجه به توسعه کند خدمات اینترنت پرسرعت تلفن همراه توسط اوپراتورها، رشد بازار تلفن همراه در ایران به صورت محدود ادامه خواهد داشت.
بیزینس مانیتور افزود: امتیاز ایران از نظر ریسک های صنعتی از ۱۰۰، ۳۹.۱ است که دومین کشور با ریسک بالای صنعتی در منطقه پس از مصر است. کاهش تحریم های تلفن همراه و رایانه از سوی آمریکا موجب شده است که ما اندکی در پیش بینی قبلی خودمان در مورد واردات این تجهیزات تجدید نظر کنیم و میزان آن را اندکی بالا ببریم. 
اما ما معتقدیم که به دلایل متعدد، رشد چشمگیری در بازار گوشی های همراه در ایران رخ نخواهد داد.اولین دلیل این است که شهرنشینان دارای درآمد بالا پیش از لغو تحریم ها نیز راه هایی را برای دور زدن تحریم ها و خرید گوشی های خارجی ولو با قیمت بالاتر یافته بودند. 
دلیل دوم اینکه، بازار اینترنت پرسرعت تلفن های همراه در ایران (۳جی) همچنان پیشرفت چندانی نخواهد داشت و دو اوپراتور اصلی تلفن همراه ایران تا سال ۲۰۱۴ همچنان سیستم های اینترنت جی پی آر اس و ای دی جی ای را که چندان پر سرعت نیستند به مشترکان خود ارائه خواهند داد. 
بنابراین، ما انتظار داریم که بازار گوشی های هوشمند در ایران تنها در فاصله سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ شاهد رشد قابل توجهی خواهد بود.به دلیل راه اندازی سیستم پخش دیجیتال کانال های تلویزیونی، خرید تلویزیون جایگزین خرید دستگاه های صوتی تصویری در بازار خواهد شد. 
ایران در ژانویه ۲۰۱۲ اولین سیستم پخش دیجیتالی را راه اندازی کرد. راه اندازی این سیستم پخش، موجب رشد بازار خرید تلویزیون های خانگی در کوتاه مدت خواهد شد. 


اینترنت مشترکان مخابرات قطع نمی‌شود
معاون شرکت مخابرات گفت: شرکت زیرساخت، فروش اینترنت را به مخابرات متوقف کرده؛ مخابرات دیگر نمی‌تواند ADSL جدید واگذار کند اما در سرویس مشترکان فعلی خللی وارد نمی‌شود.
داوود زارعیان در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سوال که با قطع فروش اینترنت از سوی زیرساخت به شرکت مخابرات به دلیل بدهی، تکلیف مشترکان اینترنت مخابرات چه می‌شود، گفت: شرکت زیرساخت فروش و ارائه خدمات جدید به شرکت مخابرات را متوقف کرده؛ اما فروش خدمات سابق به مخابرات و همراه اول ادامه دارد.
معاون شرکت مخابرات ایران ادامه داد: به این ترتیب در سرویس اینترنت مشترکان مخابرات خللی وارد نخواهد شد. اما با قطع فروش اینترنت به مخابرات، این شرکت نمی‌تواند پورت ADSL (اینترنت پرسرعت) جدید واگذار کند.وی یادآور شد: البته بدهی که شرکت زیرساخت از آن یاد می‌‌کند، در حالی است که شرکت زیرساخت و مخابرات در بحث پرداخت‌ها اختلاف اساسی ندارند؛ بلکه در بخشی از حساب‌ها اختلاف نظر وجود دارد.


۴درصد ایرانی‌ها اینترنت پرسرعت دارند
آخرین گزارشها از وضعیت دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران نشان می دهد که تنها ۴ درصد جمعیت کشور کاربر اینترنت پرسرعت با فناوری سیمی همچون ADSL و حدود ۱.۴ درصد با فناوری بی سیم مانند وایمکس و موبایل به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
آخرین وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورهای جهان در سال ۲۰۱۳ بر اساس گزارش اندازه گیری جامعه اطلاعاتی در نیمه دوم مهرماه امسال - هفتم اکتبر ۲۰۱۳ - همزمان در ۱۲ کشور جهان رونمایی و از طریق پرتال اتحادیه جهانی ارتباطات اعلام شد که براساس بررسی های صورت گرفته توسط اتحادیه جهانی مخابرات، آخرین وضعیت برخورداری فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورمان از رتبه ۹۰ ایران در میان ۱۵۷ کشور جهان حکایت دارد. 


نمره ۳.۸ از ۱۰ ایران در فناوری اطلاعات و ارتباطات
در ارزیابی انجام شده از سوی ITU که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز به آن اشاره شده است ایران برغم تلاشها و افزایش امتیاز خود از نمره ۳.۶ به ۳.۸ از ۱۰ امتیاز کل، در رتبه ۹۰ از ۱۵۷ کشور جهان جای دارد که این رتبه نشان می دهد کشور ما در حوزه ICT تغییرات زیادی در جایگاه قبلی خود نداشته که به نظر می رسد ناشی از رقابت شدید کشورها در امر توسعه فاوا در جهان است.
این در حالی است که بر اساس این ارزیابی، کشور اول منطقه قطر با رتبه ۳۱ و امتیاز ۶.۵۴ و امارات متحده عربی با رتبه ۳۳ و امتیاز ۶.۴۱ است که با مشاهده امتیاز فعلی کشور یعنی ۳.۸، ایران باید در ۲.۵ سال آینده برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه که رسیدن به جایگاه دوم منطقه در بخش ICT است باید حداقل ۲.۶ امتیاز به امتیاز فعلیش اضافه شود. 


۷۷ درصد ایرانیها موبایل دارند
در بررسی های ITU، ایران در بخش نشانگرهای دسترسی به شبکه، دارای ۳۸ میلیون مشترک تلفن ثابت است و ضریب نفوذ موبایل نیز در کشور ما به ازای هر ۱۰۰ نفر ۷۷ نفر اعلام شده است.

سرانه پهنای باند ۴ کیلوبیت به ازای هر کاربر
همچنین بر اساس این گزارش، سرانه پهنای باند اینترنت بین الملل به ازای هر کاربر اینترنت در کشور حدود ۴ کیلوبیت بر ثانیه است.

ضریب نفوذ ۲۷ درصدی برای اینترنت ایران
درصد خانوارهای دارای رایانه در کشور نیز حدود ۴۲ درصد و خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت حدود ۲۷ درصد اعلام شده است.

۴ درصد ایرانیها اینترنت پرسرعت دارند
در بخش نشانگرهای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز که توسط اتحادیه جهانی مخابرات منتشر شده ایران دارای ضریب نفوذ ۲۶ درصدی افراد متصل به اینترنت بوده که از این تعداد چهار درصد جمعیت کشور، کاربر اینترنت پرسرعت با فناوری سیمی نظیر ADSL و حدود ۱.۴ درصد با فناوری بی سیم همچون وایمکس و موبایل به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند؛ این درحالی است که اعداد عملکردی این بخش در ارزیابی سال گذشته به ترتیب ۲۱ درصد ، ۴.۲ درصد و ۰.۵ درصد بوده که نشان از رشد این شاخص دارد اما با این وجود بیشترین عقب اقتادگی کشور در حوزه ICT مربوط به این بخش است به نحوی که رتبه ایران در این بخش ۱۱۰ از ۱۵۷ کشور اعلام شده که این رتبه در رتبه بندی کل کشور در میان سایر کشورها تاثیرگذار بوده است.

متوسط قیمت دسترسی به اینترنت پرسرعت در ایران ۱۹ دلار
در بخش نشانگرهای استفاده مهارتی از فاوا که توسط اتحادیه جهانی مخابرات اعلام شده، ایران دارای نرخ رشد ۸۶ درصدی ثبت نام در مقاطع تحصیلی مدارس و ۴۹ درصدی در مقطع تحصیلات دانشگاهی و ضریب با سوادی ۸۵ درصدی در کل کشور است.
همچنین متوسط قیمت دسترسی کاربران به اینترنت پهن باند به ازای هر یک مگابیت بر ثانیه از حدود ۷۰ دلار در سال ۲۰۰۸ میلادی به حدود ۱۹ دلار در سال ۲۰۱۲ کاهش یافته که در این محاسبه حداقل سرعت کاربران ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه در نظر گرفته شده است.

۵۲ درصد جوانان ایرانی از اینترنت استفاده می کنند
در ارزیابی ITU یک نشانگر جدید به عنوان جمعیت جوان ( کاربران بین ۱۵ تا ۲۴ سال ) متصل به اینترنت کشور ها مدنظر قرار گرفته است چرا که براساس ارزیابی اتحادیه جهانی ارتباطات، توسعه یافتگی فاوا در کشورها نسبت مستقیم با رشد کاربران جوان متصل به اینترنت دارد، بنحوی که در کشور کره جنوبی بعنوان کشور برتر این حوزه ۹۹.۶ درصد جمعیت جوان این کشور کاربر اینترنت هستند و این درصد برای کشور ایران ۵۲ درصد محاسبه و اعلام شده است.

استفاده ۵۵ درصد خانوارهای جهان از تلویزیونهای دیجیتال
به گزارش مهر، ارزیابی کشورهای جهان توسط ITU نشان می دهد که گسترش پخش برنامه های تلویزیون بصورت دیجیتال در مقایسه با سیستم های آنالوگ بطور چشمگیری طی سال های اخیر رشد داشته به نحوی که متوسط میزان انتشار و استفاده از تلویزیون دیجیتال از ۳۰ درصد خانوار های جهان در سال ۲۰۰۸ به ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته و این سهم برای کشور های در حال توسعه ۴۴ درصد و برای کشور های توسعه یافته ۸۱ درصد اعلام شده است.

نیمی از جمعیت جهان به نسل سوم موبایل دسترسی دارند
در حالیکه نسل سوم موبایل در کشور ما هنوز جایگاهی پیدا نکرده و عرضه آن با محدودیتها و مشکلات بسیاری همراه است اتحادیه جهانی مخابرات در بررسی های خود اعلام کرده که حدود نیمی از جمعیت جهان به شبکه های پرسرعت نسل ۳ موبایل دسترسی دارند و حدود ۹۶ درصد جمعیت جهان نیز از تلفن موبایل استفاده می کنند.

۳۸ درصد خانوارهای جهان کاربر اینترنت هستند
در این گزارش مشخص شده که حدود ۸۰ درصد از خانوارهای جهان دارای تلویزیون، ۴۰ درصد خانوارها دارای رایانه و ۳۸ درصد خانوار ها کاربر دسترسی به شبکه اینترنت هستند.

کره جنوبی و سوئد در صدر کشورهای توسعه یافته ICT
در بررسی صورت گرفته از میان ۱۵۷ کشور مورد ارزیابی، کماکان سه رتبه اول توسعه یافته ترین کشورها از منظر ICT به ترتیب به کره جنوبی، سوئد و ایسلند تعلق دارد؛ در این ارزیابی بیشترین تغییرات امتیازی به نسبت سال قبل مربوط به کشور لبنان با ۷۵ صدم نمره افزایش بوده و بیشترین جابجایی رتبه کشورها مربوط به کشور امارات متحده عربی با ۱۲ پله صعود اعلام شده است.

آمارگیری از خانوار ایرانی در بخش فاوا برای انعکاس واقعی توسعه
به گزارش مهر، آمار و ارقام ارائه شده توسط اتحادیه جهانی مخابرات به نظر می رسد در برخی شاخص ها با آنچه که در کشور وجود دارد تفاوتهایی دارد براین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران بعنوان هماهنگ کننده ملی در تدوین، جمع آوری و اعلام عملکرد شاخص های توسعه فاوا در کشور در تلاش برای تعامل بهتر با مجامع بین المللی این حوزه است تا گزارش عملکردی کشور در این حوزه را در جهت ارتقای جایگاه کشور و عدم تضییع حق ایران در این رتبه بندی ها بنحو مطلوب و در موعد مقرر و مطابق تعاریف اعلامی منعکس کند.
در این راستا این سازمان در حال انجام اقدامی در جهت انعکاس واقعی عدد ضریب نفوذ کاربران اینترنت کشور در نیمه دوم سال جاری است که نخستین اقدام آمارگیری از افراد و خانوار ها در بخش فاوا با مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همکاری مرکز آمار ایران و هماهنگی با اتحادیه جهانی ارتباطات خواهد بود.


کد مطلب: 27979

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/27979/اینترنت-پرسرعت-موبایل-ایران-پیشرفت-نخواهد-فقط-4-درصد-ایرانی

ايتنا
  https://www.itna.ir