ایتنا- اولین قطعنامه حق حریم شخصی و ممنوعیت جاسوسی دولتها از فعالیت آنلاین کاربران تصویب شد.
تصویب قطعنامه حق حریم شخصی در اجلاس عمومی سازمان ملل
خبرگزاری ايسنا , 9 آذر 1392 ساعت 12:22
ایتنا- اولین قطعنامه حق حریم شخصی و ممنوعیت جاسوسی دولتها از فعالیت آنلاین کاربران تصویب شد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، اجلاس عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را با عنوان حق حریم شخصی تصویب کرد که از حقوق شهروندان در برابر جاسوسی دولتها از فعالیتهای اینترنتی کاربران دفاع میکند.
این قطعنامه با پیشنهاد دو دولت آلمان و برزیل در سازمان ملل مطرح و به رای گذاشته شد. آژانس امنیت ملی آمریکا برای سالها از ارتباطات آنلاین شهروندان آلمان و برزیل به طور گسترده جاسوسی میکرد.
آلمان و برزیل خواهان پایان جاسوسی دولتها در حریم شخصی شهروندان در سراسر جهان و خواستار به رسمیت شناختهشدن حق آزادی اینترنت از سوی دولتها شدند.
این اولین قطعنامه سازمان ملل است که از حقوق دیجیتال شهروندان در برابر دولتها حفاظت و بر حق حریم خصوصی آنلاین کاربران اینترنت تاکید میکند.
این قطعنامه بر تاثیرات منفی جاسوسی بر حقوق بشر، بهخصوص وقتی در سطحی کلان انجام گیرد، تاکید کرده است.
به جز آلمان و برزیل که پیشنهاددهندگان اصلی این قطعنامه بودند، کشورهای دیگری مثل فرانسه، کره شمالی و روسیه نیز از قطعنامه حمایت کردند.
به گزارش دویچه وله، ادوارد اسنودن، افشاگر جاسوسی گسترده آمریکا از دولتها و شهروندان، در حال حاضر در روسیه بهسر میبرد.
قطعنامه صادره نمیتواند دولتها را ملزم به ممنوعیت جاسوسی در فعالیتهای آنلاین کاربران کند، با اینحال اهمیت سیاسی ویژهای دارد.
آمریکا که جاسوسیهای گستردهاش عامل اصلی تصویب این قطعنامه بود، با نفس قطعنامه مخالفتی نکرده است. با اینحال این کشور همراه با کشورهای بریتانیا، استرالیا و نیوزلند تلاش کردند تا لحن قطعنامه نرمتر شود.
کد مطلب: 28579
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/28579/تصویب-قطعنامه-حق-حریم-شخصی-اجلاس-عمومی-سازمان-ملل