ایتنا- ZeroTouch تجسم واقعی از اجسام به وجود میآورد و در واقع نوعی تکنولوژی تبدیل کننده صفحه نمایشگر به صفحه لمسی است.
ZeroTouch تکنولوژی هوا لمسی
مجله دنياي كامپيوتر و ارتباطات , 11 آذر 1392 ساعت 14:51
ایتنا- ZeroTouch تجسم واقعی از اجسام به وجود میآورد و در واقع نوعی تکنولوژی تبدیل کننده صفحه نمایشگر به صفحه لمسی است.
نوشین هژبرنژاد
تعامل بین انسان و کامپیوتر از مسائل مهمی است که امروزه گروه زیادی از محققان در دانشگاهها و آزمایشگاههای معروف دنیا روی آن کار میکنند. کنترل کامپیوتر با امواج مغز، صدا و حرکت چشمان از مواردی است که در آیندهای نه چندان دور دگرگونیهای اساسی در روند تعامل بین انسان و کامپیوتر ایجاد خواهد کرد.
امروزه آنچه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته تکنولوژی هوا لمسی است. به تازگی دستاوردهای نوینی در این فنآوری به وجود آمده است. انتقال احساس و دریافت حس لمس اجسام از راه دور نه تنها با کف دست بلکه با تمام اعضای بدن از پیشرفت هایی است که دانشمندان تا حد زیادی به آن دست یافتهاند.
ZeroTouch
زیروتاچ نمونهای از تکنولوژی پیشرفته هوا لمسی است که در نگاه اول مانند یک قاب خالی میباشد ولی در واقعیت تجسمی واقعی از اجسام ایجاد کرده و تصاویر آن را روی صفحه نمایش منتقل میکند. این فنآوری ارزان قیمت در واقع صفحه نمایشگر را به صفحه لمسی تبدیل میکند.
این قاب به تکنولوژی چندلمسی معروف است که در آن کاربران بدون تماس با صفحه نمایش میتوانند برنامههای کاربردی و سیستم خود را کنترل کنند.
این تکنولوژی برای مانیتورهایی در ابعاد بزرگ مقرون به صرفه و نسبتا ارزان است.
این قاب به ظاهر خالی قابلیت تشخیص هر گونه شی بیجان یا جاندار را دارد، دارای ظرفیت چند لمسی بوده و قادر به انجام چندین دستور در یک زمان با عملکرد بسیار بالا است.
ZeroTouch به دو صورت قابل استفاده است: یا به طور مستقیم روی صفحه نمایشگر قرار میگیرد و یا به صورت آویزان و با فاصله از صفحه نمایشگر نصب میشود.
نمونه اولیه آن در سال ۲۰۱۱ ساخته شد و تاکنون پیشرفتهای زیادی کرده؛ به گونهای که تا حد زیادی محدودیتهای پیشین در زمینه اندازه و قابلیت پاسخگویی در آن برطرف شده است. بهعنوان نمونه اندازه آن از ۲۸ اینچ به ۵۵ اینچ رسیده است.
چگونگی تشخیص اجسام با زیروتاچ
ZeroTouch ۲۸ اینچی برای دریافت اطلاعات و ارائه تجسم واضح و روشنی از هر جسم، مجهز به ۲۵۶ سنسور اشعه نامرئی مادون قرمز و سی و دو LED میباشد. هر LED ۲۴۰۰ بار در ثانیه چشمک میزند.
مدل ۵۵ اینچی مجهز به شصت وچهار LED و ۵۲۴ سنسور اشعه نامرئی مادون قرمز است. هنگامی که پرتو نورانی شکسته میشود سیستم آن را تفسیر کرده و به عنوان یک نقطه تماس در نظر میگیرد.
سپس از کنار هم قرار دادن نقاط به دست آمده تجسمی از جسم روی صفحه نمایشگر ایجاد میشود.
هر خاموش و روشن شدن LED را اصطلاحا چشمک زدن نور میگویند که هر کدام در یک فرکانس خاص اتفاق میافتد و به طور متوالی توسط حسگرها خوانده میشود. این تکنولوژی با شکست پرتوهای نور کار میکند و هیچ نیروی دیگری برای فعال کردن سنسورها وجود ندارد.
در چهار ضلع این قاب ردیفهای منظمی از چراغ های LED قرار دارد که پرتوهای نامرئی آن در سراسر فضای قاب منتشر میشود. این پرتوها با اشعه مادون قرمز ساطع شده از ۲۵۶ سنسور برخورد کرده و باعث تجسمی واضح از جسم میشود.
در این تکنولوژی از روش سنجش نقطه به نقطه استفاده شده که هر گونه جسمی در درون قاب را تشخیص میدهد. این سیستم میتواند بیش از ۲۰ شی را دریک زمان با دقت ۰۱/۰میلیمتر تشخیص داده و تجسم آن را روی صفحه نمایش منتقل کند .
هنگامی که دست، انگشتان یا هر شی دیگری در درون قاب قرار میگیرد یک ماتریس یا شبکه متقاطع از پرتوهای نور ایجاد میشود. سپس از طریق نرمافزاری اندازه، شکل و مکان شی درون قاب محاسبه شده و تصویر واقعی جسم روی صفحه نمایشگر ایجاد میشود.
کد مطلب: 28620
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/28620/zerotouch-تکنولوژی-هوا-لمسی