ایتنا– هر ۱۰ سال سرعت جابجایی دادهها ۱۰ برابر میشود.
ممکن است در ۱۰ سال آینده سرعت تبادل دادهها از طریق شبکههای فیبر نوری، به یک پتابایت (Petabyte) در ثانیه برسد. هر پتابایت برابر با ۱۰۰۰ ترابایت است و هر ترابایت نیز، خود با ۱۰۰۰ گیگابایت برابری میکند.
به گزارش ایتنا به نقل از رایورز، «یوگنی دیانوف» مدیر مرکز شبکههای فیبر نوری در موسسه فیزیک عمومی آکادمی علوم روسیه، با بیان این مطلب خاطرنشان کرد که افزایش این سرعت به بیش از این مقدار، با محدودیتهایی روبرو است.
این موضوع یادآور نخستین تلاشهای الکساندر گراهام بل است که ۴ سال پس از اختراع تلفن، دستگاهی به نام تلفن نوری ساخت که میتوانست با استفاده از نور خورشید، صدا را تا چند صد متر منتقل کند. هر ۱۰ سال سرعت جابجایی دادهها ۱۰ برابر میشود و در حال حاضر این رقم به ۱۰ ترابایت در ثانیه رسیده است.
این محقق در بخش دیگری از سخنانش گفت در شرایط آزمایشگاهی دستیابی به سرعت ۱۰۰ ترابایت در ثانیه نیز امکانپذیر است. وی در عین حال اظهار داشت: گذر از این سرعت با استفاده از شبکههای فعلی مبتنی فیبر نوری غیرممکن است.
گفتنی است هر سال حجم تولید داده در جهان ۳۰ الی ۴۰ درصد افزایش مییابد.
افزایش تعداد کاربران اینترنت و نیز پیدایش و فعالیت سایتها و سازمانهایی که به تولید محتوا در اینترنت روی میآورند، در این خصوص کاملاً دخیل است.