ایتنا - واعظی: مخالفان راهاندازی شبکه ملی اطلاعات از قطع اینترنت پس از راهاندازی این شبکه نگرانند که اطمینان میدهم این موضوع هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
وزیر ارتباطات گفت: در زمان ورودم به وزارتخانه ظرفیت اینترنت ۷۰گیگابیت بر ثانیه بود که تا اواخر سال آینده به ۷۰۰گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید یعنی ۱۰۰برابر میشود.
به گزارش ایتنا از فارس، محمود واعظی در حاشیه نشست تبادل نظر پیرامون مدل مفهومی شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جایگاه ایران از نظر فناوری اطلاعات و ارتباطات ۱۰۱ تا ۱۰۸ در جهان و ۱۵ در منطقه است و امیدواریم تا پایان برنامه پنجم وضعیت دگرگون شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: علیرغم اینکه باید در دو سال و چهار ماه باقیمانده از برنامه پنجم ۸۵ درصد تکالیف برنامه را اجرایی کنیم اما به انجام تعهدات برنامه در موعد مقرر خوشبین هستم. وی یادآور شد: پیشبینی میکنیم شبکه ملی اطلاعات در سال ۹۴ راهاندازی شود.
واعظی همچنین درخصوص بازگرداندن اضافه مبالغ دریافت شده از مشترکان تلفن ثابت با همراه گفت: مدیران مخابرات قول دادهاند که این مبالغ را برگردانند که اگر مطمئن شوم برنمیگردانند راهکارهایی برای احقاق حقوق مشترکان وجود دارد. وی توضیح داد: اما با توجه به اینکه دوره صورتحسابگیری تلفن دو ماهه است هنوز از زمانی که وعده دادهاند دو ماه نگذشته، بنابراین در دوره بعدی قبوض، بستانکاریها اعمال خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درخصوص موضوع ودایع سیمکارت گفت: در این موضوع اختلاف نظری در مخابرات وجود دارد که اگر حل شود به یک راهحل خواهیم رسید.
وی در توضیح بیشتر کارکردهای شبکه ملی اطلاعات گفت: در آینده ۵۰ تا ۶۰ درصد مراجعات مردم به سایتها در داخل کشور میزبانی خواهد شد در نتیجه وزارت ارتباطات یک اینترنت واگذار خواهد کرد که در آن دسترسی به سایتهای داخلی و خارجی فراهم است.
وی بار دیگر تاکید کرد: مخالفان راهاندازی شبکه ملی اطلاعات از قطع اینترنت پس از راهاندازی این شبکه نگرانند که اطمینان میدهم این موضوع هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
واعظی افزود: با شبکه ملی اطلاعات دسترسی پرسرعت داخلی ۲مگابیت بر ثانیه فراهم میشود، علاوه بر اینکه دسترسی خارج به مراتب پرسرعتتر خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای افزایش پهنای باند کشور گفت: در زمان ورود به وزارت ارتباطات پهنای باند خارجی ۷۰ گیگابیت بر ثانیه بود که اواخر سال آینده به ۷۰۰ گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید. وی ادامه داد: همچنین ظرفیت شبکه داخلی ۵۳۰گیگ بود که تا اواخر سال آینده به ۲هزارگیگ افزایش خواهد یافت.
واعظی همچنین درخصوص مخالفت دولت با بودجه پیشنهادی ۴۵۰۰ میلیارد تومانی وزارت ارتباطات گفت: همه کشور وزارت ارتباطات نیست؛ دولت اینطور تشخیص داده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص تحقق وعده کاهش قیمت اینترنت گفت: در برنامه داریم که قیمت پهنای باند ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد به شرط اینکه شرکتهای لایه دسترسی نیز قیمت پهنای باند را برای کاربر نهایی کاهش دهند.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص افزایش ۴۰گیگابیت بر ثانیهای پهنای باند اینترنت کشور از زمان ورود واعظی و عدم تاثیر محسوس این افزایش بر کیفیت اینترنت کاربر نهایی گفت: دو راه وجود دارد نخست اینکه پهنای باند برای مشترکان فعلی افزایش یابد و سرعت اینترنت آنها بیشتر شود و دوم اینکه به متقاضیان در صف دریافت اینترنت سرویس ارائه شود.
وی گفت: این افزایش ظرفیت اینترنت کشور در افزایش تعداد پورتهای اینترنت پرسرعت نمود داشته است.
واعظی همچنین درخصوص موضع وزارت ارتباطات درباره فیلترینگ گفت: موافقیم که به جای سیستمی که همهچیز را فیلتر میکند سیستمی باشد که فقط محتوای نامناسب را فیلتر کند.
خدا رو شکر هر روز چیزای جدید یاد میگیریم. امروز هم این قانون جدید ریاضی رو یاد گرفتیم که : 70 ضرب در 100 مساوی است با 700.
پس نتیجه میگیریم اگر پهنای باند کشوری 70 گیگ باشد و بعدا بشود 700 گیگ این یعنی 100 برابر. و نه تنها 100 برابر شاید هم 1000 یا 10000 برابر. اصلا خیلی برابر. کی به کیه ؟
ولی از شوخی بگذریم 700 گیگابیت پهنای باند اینترنت میزان خوبیست که اگر محقق بشه پهنای باند ایران تا حدود خیلی زیادی به استاندارد جهانی نزدیک میشه. اما مسایل بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد که باید پیگیری کرد.
1. معضل پالایش وبسایتها و سرویسها و پروتکلها.به طور مثال همین سرویس وی چت wechat که چند روز پیش از آقای واعظی پرسیده شد امروز مورد پالایش قرار گرفت. همانطور که میدانیم وی چت هیچگونه محتوایی ندارد که بخواهند برچسب ضد اخلاقی بزنند و یا با اینگونه بهانه های کودکانه اقدام به بستن آن کنند. و صرفا بستر ارتباطات است. اتفاقا این سرویس اصالتا چینی هستش و میتواند همکاری خوبی با ایران داشته باشد. بنابراین این اقدام جدید فاقد هرگونه توجیه منطقیست. البته وی چت فقط یک مورد بود . من میتوانم دهها مورد مانند وی چت که صرفا یک بستر ارتباطیست و هیچ محتوایی ندارد و متاسفانه مورد پالایش غیرمنصفانه قرار گرفته برای شما بنویسم.
یا مثال دیگر اختلالات اچ تی تی پی اس و بعضی پروتکلهای دیگر و همچنین عدم دسترسی به بعضی پروتکلها و پورتها. اگر به کاربری سرویس اینترنت میفروشند کاربر حق استفاده تمام وقت و غیر منقطع از تمامی سرویسها , پروتکلها و پورتها که در حال حاضر در استانداردهای اینترنتی بصورت بالفعل وجود دارند و یا بالقوه وجود دارند و ممکن است در آینده بالفعل شوند را دارا میباشد.
2.عدم پوشش اینترنت پر سرعت در بسیاری از نقاط کشور ( همین چیزی که ما استفاده میکنیم و راضی هم نیستیم در خیلی از نقاط بدلیل محدودیت فنی اصلا پوشش داده نشده. که البته محدودیت فنی هم صد در صد محصول انحصار و عدم شرایط مناسب برای سرمایه گذاری در صورت در نظر نگرفتن انحصار هستش)
3.همسان سازی تکنولوژی مورد استفاده در ساختار سخت افزاری و نرم افزاری زیرساختها با استانداردهای بین المللی
و بسیاری از موارد دیگر که ممکن است به ذهن هر کاربری خطور کند.
فقط اینترنت بین المللی آزاد×