تلفن همراه هوشمند آیفون هفتمین سالگرد تولید خود را جشن گرفت.
به گزارش ایتنا از ایسنا، آیفون در حالی هفت سال پیش در روز ۹ ژانویه ۲۰۰۷ پا به عرصه وجود گذاشت که استیو جابز٬ مدیر پیشین و افسانهای شرکت اپل٬ آن را انقلابی در بازار گوشیهای همراه خواند؛ اظهار نظری که از حیطه یک شعار تبلیغاتی پا فراتر گذاشت و واقعیتی از آب درآمد.
وقتی هفت سال پیش جابز در سالنی در سانفرانسیسکوی آمریکا به روی صحنه رفت تا محصول جدید شرکت یعنی آیفون را معرفی کند گفت: امروز٬ اپل٬ بار دیگر تلفن را اختراع میکند.
وی در ابتدای سخنرانی آن روز خود گفت که اپل میخواهد سه محصول معرفی کند و در توضیح افزود اولی آیپدی با صفحه نمایش بزرگ و لمسی٬ دیگری یک تلفن همراه انقلابگونه و سومی وسیلهای برای ارتباطات اینترنتی است.
جابز سپس اعلام کرد که این سه محصول٬ محصولاتی مجزا نیستند و در واقع سه محصول جمعشده در یک محصول به نام آیفون هستند. خیلی زود نسخه ارتقا یافته آیفون که پس از اولین آیفون به بازار آمد امکان مکانیابی و اینترنتی همراه با سرعت و قدرت بیشتر را فراهم آورد.
آیفون همانند کامپیوتر مکینتاش و آیپد انقلابی در نوع خود شد و نشان داد ادعاهای جابز واهی نبوده است. به این ترتیب انقلاب گوشیهای هوشمند با اختراع آیفون که با گذشت هفت سال توانست کامپیوتر را همراه دائمی جیبهای میلیاردها نفر در جهان کند آغاز شد.
جابز در روز معرفی آیفون در سال ۲۰۰۷ گفته بود در نظر دارد تا انتهای سال ۲۰۰۸ بتواند یک درصد از بازار گوشیهای همراه را از آن آیفونهای اپل کند. اکنون اپل ۱۲.۹ درصد بازار گوشیهای همراه را در دست دارد و مهمتر از آن بازار محصولات دیجیتال را دگرگون کرده است.
به گزارش دویچه وله، جابز هفت سال پیش در نشست خبری خود آیفون را محصولی انقلابی و جادویی خواند که پنج سال از هر گوشی دیگری در جهان جلوتر است.
اگرچه آیفون تا ژوئن ۲۰۰۷ به بازار نیامد اما حتی پس از ورود به بازار هم باز با مشکلات عدیدهای رو به رو بود که باعث شد برخی از تحلیلگران اقدام جابز را در تولید گوشی همراه٬ چیزی که اپل در آن سررشته نداشت٬ قمار بدانند. جابز و همکارانش در اپل البته ثابت کردند که برنده این قمار شدند.
اپل در سه ماهه نخست عرضه آیفون در سال ۲۰۰۷ حدود ۱.۴ میلیون آیفون فروخت. بر اساس آمار اعلام شده در سپتامبر ۲۰۱۳ اپل٬ این شرکت ۱۵۰ میلیون آیفون با مدلهای مختلف را در سطح جهان به فروش رسانده و ۹۰ میلیارد دلار کسب کرده است.