ایتنا- گویا موضوع پهنای باند، و خارج شدنش از انحصار، برای بالا رفتن کیفیت اینترنت و البته قیمتها، تنها عامل مهم محسوب میشود!
یک کارشناس با اشاره به وضعیت اینترنت در ایران معتقد است که اگر شرکتهای خصوصی بتوانند خود پهنای باند را به کشور وارد کنند قیمتها کاهش و کیفیت سرویسها افزایش مییابد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، امیرحسین رجبی - عضو سازمان نظام صنفی رایانهیی استان تهران - اظهار کرد: البته باید در نظر داشت که مسائل امنیتی نیز در این موارد لحاظ شود. اگر وضعیت مانند حال باشد و شرکت خصوصی پهنای باند را تا مرز بیاورد و آن را دوباره از زیرساخت ساخت بگیرد، هیچ تغییری حاصل نخواهد شد.
وی همچنین در مورد جریمه شرکت مخابرات و ندادن پهنای باند به این ارائه کننده اینترنت در کشور اظهار کرد: شرکت مخابرات بدهیهایی را به شرکت زیرساخت دارد و به نظر میرسد دولت ندادن پهنایباند به این شرکت را بهانه کرده تا بتواند بدهی مورد نظر خود را دریافت کند. این موضوع در کوتاه مدت به ضرر کاربران و شرکتهایی است که از مخابرات سرویس تهیه میکنند. به هرحال بسیاری از قشرهای جامعه اینترنت خود را از مخابرات تامین میکنند.
رجبی در رابطه با مبحث خصوصی سازی اشاره کرد: باید رقابت را بصورت آزاد گسترش داد. باید توجه کرد که حتما خصوصیسازی صورت بگیرد نه مانند بحث مخابرات در این صورت واردات پهنایباند بدست دولت باشد بهتر است.
این کارشناس مسائل اینترنتی همچنین گفت: در رابطه با بحث بلندمدت این موضوع نمیتوان اظهار نظر دقیقی را داشت. اگر در بلند مدت این رفتار باعث شود مخابرات رفتار خود را درست کند و یا شرکت دیگر جایگزین مخابرات شود که بعید هم به نظر میرسد آن وقت میتوان گفت این موضوع در بلندمدت به نفع ما خواهد بود. اگر این موضوع بصورت موقتی اعمال شود به ضرر شرکتها و کاربران زیرمجموعه شرکت مخابرات است.
این تا حدی درسته ، فقط مشکل اینجاست که شرکت های خصوصی هیچ علاقه ای به حضور در روستاها و شهرک های کوچک ندارند و به قول مخابرات این باعث جلوگیری از پیشرفت فناوری اطلاعات می شود .
مشکل اینه که هیچ زیر ساختی در اختیار بخش خصوصی نیست و انحصارگرایی به این سرعت از بین نمیرود مخابرات که کل زیر ساخت داخل شهری و مابین اکثر شهرها را در اختیار دارد با کشتی هم که نمیشه پهنای باند منتقل کرد ولی باید از یه جایی حرکت کرد شاید تا 20 سال آینده رقبای قدرتمندی برای مخابرات و زیر ساخت ایجاد شود.