ایتنا- هفته گذشته بازار انتشار عکسهای افراد توسط کلاهبرداران اینترنتی داغ بود.
نگاهی به امنیت فضای مجازی در هفته گذشته
پخش تصاویر غیراخلاقی و داروهای غیرمجاز اینترنتی
خبرگزاری ايسنا , 9 خرداد 1393 ساعت 23:50
ایتنا- هفته گذشته بازار انتشار عکسهای افراد توسط کلاهبرداران اینترنتی داغ بود.
فضای مجازی و بهویژه اینترنت گاهی به مکانی برای کسب درآمد و کلاهبرداری بسیاری از سودجویان تبدیل شده است. درهمین رابطه اتفاقاتی میافتد که توجه به آنها میتواند جلوی سهلانگاری بسیاری از کاربران را بگیرد.
به گزارش ایتنا از ایسنا در هفته گذشته بیشترین اتفاقاتی که در فضای مجازی روی داد به انتظار تصاویر در فضای مجازی مربوط بوده است.
داروهای غیرمجاز فضای مجازی را فتح کردند
هفته گذشته پلس فتا موفق به دستگیری فردی شد که در اینترنت اقدام به فروش داروهای غیر مجاز میکرد.
کارشناسان پلیس هنگام رصد سایتها در فضای سایبری به سایتی که در زمینه تبلیغ و فروش داروهای غیرمجاز فعالیت میکرد، برخورد کردند.
با تلاش کارشناسان این پلیس و با بکارگیری روشهای نوین مبارزه با جرایم سایبری، متهم در شهرستان پاکدشت شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی در یک عملیات پلیسی نامبرده دستگیرو در این ارتباط تعداد دو عددلپ تاپ و یک گوشی تلفن هوشمند از وی کشف شده است.
فرد دستگیر شده با روئیت ادله انکار ناپذیر سایبری در بازجویی های خودبر فروش داروهای غیر مجاز از طریق اینترنت اعتراف و انگیزه خود از این کار را رفع نیاز مالی عنوان کرد.
پلیس فتا اجتماعی شد
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در راستای اهداف از پیش تعیین شده خود مبنی بر حمایت ازشبکههای اجتماعی داخلی و تعامل سازنده با کاربران و فعالان فضای مجازی و همچنین در پاسخ به درخواستهای مکرر این کاربران و مخاطبان وبسایت پلیس فتا مبنی بر راهاندازی صفحه رسمی این پلیس در شبکههای مذکور و جلوگیری از ایجاد صفحات جعلی، نسبت به ایجاد صفحه رسمی خود در شبکههای اجتماعی کلوب، فیسنما، آپارات اقدام کرد که در آینده نزدیک سایر شبکههای اجتماعی پر مخاطب به این لیست اضافه خواهد شد.
اخاذ اینترنتی به دام افتاد
فردی که به بهانه انتشار تصاویر در فضای مجازی اقدام به تهدید و اخاذی یکی از شهروندان کرده بود شناسایی و دستگیر شد.
در پی وصول یک فقره مرجوعه قضایی از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان گرگان مبنی بر تهدید و اخاذی به بهانه انتشار تصاویر از طریق اینترنت، موضوع در دستور کار مأمورین پلیس فتا قرار گرفت.
در ادامه تحقیقات از مشخص شد متهم در یک مرحله گوشواره طلای شاکیه را از وی اخاذی کرده و در مرحله دوم درخواست مبلغ ۲۵۰ هزار تومان داشته است که توسط ماموران پلیس فتا در شهرستان گرگان دستگیر شد.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی گلستان با بیان اینکه متهم با شناسایی طعمهها و اغفال آنان و سوء استفاده از اعتماد آنان اقدام به تهدید و اخاذی از آنان می کرد، تصریح کرد: متهم با مواجه شدن با دلایل وشواهد به بزه انتسابی خود اعتراف و انگیزه خود از این اقدام را کسب منافع مالی عنوان کرد.
همکلاسیهای سودجو
رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی از دستگیری دو نفر که با نقشهای از پیش تعیین شده، قصد سواستفاده از دختر دانشجو را داشتند خبر داد.
در پی شکایت دختری دانشجو مبنی بر اینکه در یکی از شبکههای اجتماعی تحت موبایل پیامی تهدید آمیز دریافت کرده که در صورت عدم برآورده کردن خواسته فرد ارسال کننده پیام، تمام اطلاعات و عکسهای خصوصیاش در فضای مجازی و شبکههای اینترنتی تحت موبایل، منتشر خواهد شد، موضوع در دستور کار قرار گرفته بود.
با پی گیریهای فنی و پلیسی انجام شده دو پسر جوان که از همکلاسیهای شاکی بودند در این زمینه شناسائی و با دستور قضایی متهمان دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.
رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی به شهروندان توصیه کرد: برای پیشگیری از بروز این قبیل اتفاقات هرگز تصاویر و فیلمهای خصوصی خود را برروی گوشی تلفن همراه، ذخیره نکنید تا فرصت سواستفاده برای دیگران فراهم نشود.
همچنین فردی که از طریق برنامه واتس اپ تصاویر شخصی خانمی را منتشر کرده بود، توسط مأموران پلیس "فتا" فارس در شیراز دستگیر شد.
شاکی پرونده که خانمی جوان است با حضور در این پلیس مدعی شد چندی قبل هنگام چت کردن با دوستانش در برنامه واتس اپ متوجه شده عکسهای شخصیاش انتشار یافته و این عمل باعث هتک حیثیت خود و خانوادهاش شده است. با بررسیهای تخصصی و اقدامات فنی، مأموران پلس فتا موفق به شناسایی متهم شدند.
رییس پلیس فتا استان فارس با اشاره به اینکه متهم در بازجویی علت و انگیزه خود را انتقام جویی عنوان کرد گفت: پروفایلهای شخصی در شبکههای اجتماعی به هیچ عنوان مکان مناسبی برای نگهداری عکس های شخصی نیست.
کد مطلب: 30723
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/30723/پخش-تصاویر-غیراخلاقی-داروهای-غیرمجاز-اینترنتی