ایتنا - در ایام برگزاری نمایشگاه، مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران جلسهای را در راستای افزایش همکاری و تعامل بین تجار ایرانی و عراقی با هیات رییسه اتاق بازرگانی اربیل برگزار کرد که در این جلسه تمام شرکتهای دانشبنیان حاضر در این نمایشگاه حضور یافتند و مسایل و مشکلات خود را در زمینه صادرات به اربیل مطرح کردند.
نخستین نمایشگاه صادرات کالاها و خدمات فناوری نوین و دانشبنیان ایران که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط مجمع تشکلهای دانش بنیان برگزار شد؛ افزایش صادرات را به اقلیم کردستان به دنبال داشت.
به گفته معاون توسعه و مدیریت منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این نمایشگاه تجربهای ارزنده برای شرکتهای دانشبنیان به منظور ارایه دستاردها و تواناییهای موجود کشور در عرصههای علمی و فنی در بازارهای خارجی بود و هماکنون زمینه برای عرضه و ورود کالاهای دانشبنیان ایران در بازارهای کشورهای همسایه فراهم شده و در سال جاری افزایش صادرات در این بخش انتظار میرود.
• افزایش صادرات به اربیل
این نمایشگاه که از ۱۸ تا ۲۱ خرداد در فضایی در حدود ۱۰۰۰ مترمربع برگزار شد، فرصت مناسبی را برای شرکتهای دانشبنیان در راستای صادرات کالاهای خود به اقلیم کردستان فراهم کرد.
حجتاله ذبیحی، رییس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان داروهای دامپزشکی ایران، درخصوص حجم صادرات داروهای دامپزشکی تولید ایران به اربیل گفت: اربیل بازار بسیار خوبی برای شرکتهای ایرانی ایجاد کرده است و ما در سال گذشته حدود سه میلیون دلار صادرات به منطقه سلیمانیه و اربیل داشتیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی مناسب و مذاکراتی که در طول نمایشگاه به انجام رسیده، این میزان در سال جاری به ۱۵ میلیون دلار افزایش خواهد یافت. وی تاکید کرد: اربیل بازار بکری است که اگر شرکتهای ایرانی با برنامهریزی و به طور هدفمند ورود پیدا کنند، میتوانند بخش گستردهای از این بازار را در اختیار بگیرند.
حمید رضاپناه، مدیر دفتر عراق شرکت فناپ، نیز گفت: شرکت فناپ سیستمهای پرداخت الکترونیکی و سازمانهای هوشمند؛ شهروند هوشمند و شهر هوشمند را در عراق مورد هدف قرار داده است تا وارد بازار فناوری اطلاعات این منطقه شود؛ در همین راستا در نظر داریم در سال جاری حدود ۵ میلیون دلار صادرات به اربیل داشته باشیم.
همچنین محمدرضا طلایی، رییس اتحادیه صادرکنندگان نرمافزار ایران، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این نمایشگاه فرصت مناسبی را در جهت صادرات نرمافزار به اربیل فراهم کرده است که در سال جاری شاهد افزایش صادرات در این بخش خواهیم بود.
بابک عابدینی، رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران، نیز در خصوص حجم صادرات کالاهای این صنعت به اربیل عنوان کرد: با ارزیابی بازار اربیل در طی برگزاری نمایشگاه پیشبینی میشود که با حمایتهای دولت بتوان صادرات مناسبی به اقلیم کردستان عراق داشت، که در این زمینه و در حاشیه نمایشگاه، این اتحادیه تفاهمنامهای به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار با طرف کرد به امضاء رسانده است.
• راهاندازی دفتر توسعه صادرات دانشبنیان در اربیل
با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفتر توسعه صادرات کالاها و خدمات فناوری نوین و دانشبنیان در اربیل عراق راهاندازی شد. دکتر علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینکه تعدادی از شرکتهای دانشبنیان به مرحلهای رسیدهاند که ظرفیت و امکان صادرات کالاهای خود را یافتهاند؛ در راستای حمایت از آنها این دفتر راهاندازی شد تا کالاهای آنان در خارج از کشور عرضه شود.
وی افزود: دفتر توسعه صادرات برای پیگیری امور پس از نمایشگاه، معرفی شرکتهای ایرانی به طرفهای خارجی، شناسایی نیاز بازار عراق و بهخصوص اقلیم کردستان و همچنین ارتباط دایمی با بخش خصوصی و دولتی اقلیم کردستان در اربیل راهاندازی شد. بر این اساس، مقرر شده است پس از برگزاری نمایشگاه نسبت به بازاریابی محصولات و کالاهای ارایه شده توسط شرکتهای حاضر در نمایشگاه اقدام شود و علاوه بر شرکتهای فعال در این نمایشگاه، سایر شرکتهای دانشبنیان ایرانی که تمایل به برقراری ارتباط با خریداران و شرکتهای عراقی دارند، میتوانند با استفاده از توانایی ایجاد شده در این دفتر نسبت به معرفی و فروش کالای خود اقدام کنند. امید است این کالاها در ۶ ماه آینده وارد بازار عراق شوند و ما شاهد افزایش صادرات کالاهای دانشبنیان به این منطقه باشیم.
• دیدار با استاندار اربیل و وزیر صنعت اقلیم کردستان
در راستای افزایش همکاریهای اقتصادی بین ایران و کردستان عراق درخصوص صادرات کالاهای دانشبنیان، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با استاندار اربیل و وزیر صنعت کردستان دیدار کرد. در این دیدار، دکتر دلیری با توجه به اینکه حمایت از تولید داخل و ارتقای فناوری از جمله رویکردهای دولت جدید جمهوری اسلامی ایران است؛ عنوان کرد: به همین منظور در تلاش هستیم ضمن حمایت از شرکتهای دانشبنیان، صادرات کالا و خدمات آنان به کشورهای همسایه را گسترش دهیم. با توجه به اینکه اربیل عراق بازار خوبی را برای شرکتهای ایرانی ایجاد کرده است؛ در تلاش هستیم تا با شناسایی نیازهای این منطقه روابط دو جانبهای را برای گسترش فعالیت شرکتهای دانشبنیان ایجاد کنیم.
استاندار اربیل نیز در این دیدار گفت: اقلیم کردستان عراق مشتاق حضور شرکتهای دانشبنیان برای ارایه کالاها و خدمات مبتنی بر علوم و فنون جدید است و در این راستا آمادگی خود را برای هرگونه همکاری به منظور توسعه این روابط اعلام میکند.
• حضور ۸۰ شرکت ایرانی در نمایشگاه
این نمایشگاه با حضور بیش از ۸۰ شرکت ایرانی که در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، صنایع پیشرفته، پزشکی و دارویی، هوا و فضا، نفت و گاز و انرژی، چاپ و بستهبندی، خدمات فنی و مهندسی و.... فعال هستند، برگزار شد. شرکت فناپ، تعاونی پیشگامان رسانه پارس، دارو درمان سلفچگان، فناوری دارویی درسا بهساز، توسعه گستر نیکان آرمان، هوشمندسازان بیسیم غرب، کاوش هوشمند کارا، جهان پیوند رایانه، دادهپردازان پور سام، گروه فنی ایستا، تعاونی دانشبنیان جاپکو، فنی مهندسی پاد، اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، شهرک فناوری آذربایجان غربی و... و همچنین پارکهای علم و فناوری گیلان، همدان، کردستان، خوزستان، قزوین، کرمانشاه، ارومیه از جمله شرکتکنندگان در این نمایشگاه بودند.
• بازدید مقامات ایرانی و خارجی از نمایشگاه
علاوه بر بازدید مقامات ایرانی از جمله معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، استاندار آذربایجان غربی، سرکنسول ایران در اربیل، برخی از مقامات کشورهای دیگر از جمله استاندار اربیل، وزیر صنعت، وزیر دارایی، وزیر بازرگانی، وزیر کشاورزی و وزیر داخلی اقلیم کردستان، هیات کنسولی امارات در اربیل، هیات کنسولی قطر در اربیل از این نمایشگاه بازدید بهعمل آوردند.
• دیدار با هیات رییسه اتاق بازرگانی اربیل
در ایام برگزاری نمایشگاه، مجمع تشکلهای دانشبنیان ایران جلسهای را در راستای افزایش همکاری و تعامل بین تجار ایرانی و عراقی با هیات رییسه اتاق بازرگانی اربیل برگزار کرد که در این جلسه تمام شرکتهای دانشبنیان حاضر در این نمایشگاه حضور یافتند و مسایل و مشکلات خود را در زمینه صادرات به اربیل مطرح کردند.