۱۰
۰
plusresetminus
دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۱
فاصله ما تا استاندارد جهانی ۸ تا ۱۰ سال است

جهانگرد: پهنای‌ باند بین‌الملل باید ۵۰ برابر شود

ایتنا- در ادبیات بین‌الملل سرعت اینترنت پهن باند دو، هشت یا ۲۰ مگابیت است.
جهانگرد: پهنای‌ باند بین‌الملل باید ۵۰ برابر شود


معاون وزیر ارتباطات گفت: لازم است تا پایان برنامه پنجم ۱۸هزار پورت اینترنت پرسرعت داشته باشیم که برای رسیدن به این هدف باید پهنای باند بین الملل افزایشی ۵۰ برابری داشته باشد.


به گزارش ایتنا از ایسنا، نصرالله جهانگرد در مراسم افطاری وزارت ارتباطات به ارائه توضیحاتی درباره شبکه ملی اطلاعات پرداخت و عنوان کرد: در حال حاضر خطوط کلی و اصول این شبکه طراحی شده و برای اجرای این طرح اقدامات لازم از این پس صورت خواهد گرفت.

در دولت قبل تنها ۱۵ درصد کار انجام شده بود
وی در عین حال عنوان کرد: براساس برنامه پنجم توسعه لازم است تا پایان این برنامه ۶۰ درصد خانوارها و صد درصد کسب و کارها به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. برای رسیدن به این نقطه لازم است حداقل ۱۸ میلیون پورت اینترنت پرسرعت واگذار شود درحالی که تا قبل از دولت یازدهم کمتر از ۱۵ درصد این برنامه محقق شده و درواقع اکثر این تعهدات برعهده دولت باقی مانده است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: اما اگر بخواهیم درباره سرعت اینترنت پهن باند صحبت کنیم باید بگوییم که در ادبیات بین‌الملل سرعت اینترنت پهن باند دو، هشت یا ۲۰ مگابیت است که ما براساس بررسی‌ها قرار است ۱۸ میلیون پورت حداقل دو مگابیتی را تهیه کنیم که برای دسترسی به این نقطه باید شبکه کشور حداقل ۲۰ ترابایت و شبکه بین الملل حداقل به ۴ ترابایت افزایش پیدا کند.

جهانگرد ادامه داد:‌ این درحالی است که در ابتدای دولت یازدهم ظرفیت پهنای باند بین‌الملل حدود ۸۰ گیگابایت بود و این بدان معناست که برای رسیدن به این نقطه باید ظرفیت پهنای باند داخل کشور ۲۰ و ظرفیت پهنای باند بین الملل ۵۰ برابر شود.

وی در عین حال یادآور شد: اگر این ارقام محقق شود ما فاصله‌ای هشت تا ۱۰ ساله با کشورهای پیشرفته دنیا خواهیم داشت.

معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد:‌ اکنون براساس طرحی که برای شبکه ملی اطلاعات تدوین شده ما موظفیم تا پایان برنامه پنجم توسعه یعنی تا پایان سال ۹۴ دسترسی ۶۰ درصد خانوارها و صد درصد کسب و کارها را به اینترنت پهن باندی با ظرفیت ۴ مگابیت فراهم کنیم.

وی ادامه داد:‌ اما در برنامه ششم توسعه که تا پایان سال ۹۹ به پایان می‌رسد لازم است ضریب نفوذ اینترنت به صد درصد رسیده و پهنای باند آن معادل ۲۰ مگابیت باشد. در برنامه هفتم توسعه که در سال ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد نیز برنامه‌ریزی‌ها بر این اساس است که ضریب دسترسی صد درصد و پهنای باند صد مگابیت باشد.

جهانگرد ادامه داد:‌ براین اساس تکالیف ما مشخص شده و ما باید بر همین اساس در توسعه اینترنت گام برداریم در این میان شاخص‌های متعددی نیز وجود دارد که باید آنها هم مورد توجه قرار گیرند البته ما اصرار نداریم بگوییم طراحی این شبکه براساس استانداردهای بین المللی صورت گرفته چرا که این طراحی بر اساس شرایط و نیاز کشور تعریف شده است.

ضرورت ایجاد ۶۰ تا ۷۰ هزار کیلومتر شبکه فیبر
معاون وزیر ارتباطات در ادامه صحبت‌های خود به ارائه توضیحاتی درباره سطوح مختلفی که در طرح‌های تدوین شده برای این شبکه تعریف شده اشاره کرد و گفت:‌ در پایین‌ترین سطح از سطوح هفت گانه‌ای که برای این شبکه تعریف شده بحث شبکه فیبر مورد توجه قرار می گیرد اکنون انتظار بر این است که تا پایان برنامه پنجم توسعه ۶۰ تا ۷۰ هزار کیلومتر فیبر در کشور وجود داشته باشد.

وی همچنین به سطح دوم اشاره کرد و افزود: برای این سطح که به انتقال مربوط می شود لازم است حدود ۲۵۰۰ خط E1 به ظرفیت کشور افزوده شود.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز به بحث 3G پرداخت و گفت: از سال ۹۴ تعداد پورت‌های بین المللی به طور تقریبی با 3G یکسان خواهد شد که این مساله گویای آن است که تقاضای بالایی برای 3G وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: اما بالاترین لایه طراحی شده هم به موضوع خدمات مربوط می‌شود و بحث دولت الکترونیک که در این بخش ۱۴۰۰ نوع خدمت در قالب ۱۴ خوشه همگن به مردم ارائه خواهد شد.

جهانگرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث طراحی پیوست‌های مختلف برای شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هفت پیوست برای این شبکه تعریف شده که این پیوست‌ها در زمینه‌های مختلفی مانند فرهنگی و اقتصادی تدوین خواهند شد.

۵۰ تا ۶۰ میلیون گوشی موبایل در دست مردم
معاون وزیر ارتباطات همچنین عنوان کرد: در سه لایه اولی که برای شبکه ملی اطلاعات تعریف شده ما نیاز به ۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داریم.

وی عنوان کرد:‌ در حال حاضر در کشور ۵۰ تا ۶۰ میلیون گوشی تلفن همراه در دست مردم است که از این میان حدود ۱۵ میلیون آن‌ها گوشی‌های هوشمند هستند اما با ارائه خدمات 3G توسط اپراتورهای اول و دوم پیش بینی ما این است که ظرف یک سال آینده حداقل ۳۰ میلیون گوشی هوشمند به این ظرفیت اضافه شود بر همین اساس همکاری‌های مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صیانت از حقوق مردم صورت گرفته و از سوی دیگر این نکته مورد توجه قرار دارد که با نرم افزارهایی که در این گوشی‌ها مورد نیاز خواهد بود امکان ایجاد یک بازار ۵۰ میلیارد دلاری وجود دارد.

تذکر معاون وزیر به اپراتورهای اول و دوم
جهانگرد در بخش پایانی صحبت‌های خود نیز اپراتورهای اول و دوم مورد خطاب قرار داد و اظهار کرد: اکنون به نظر می‌رسد دو اپراتور اول موبایل برای ورود این خدمات به کشور براورد درستی نکرده‌اند و ما پیش بینی می کنیم که ظرفیت ترافیکی که برای این بخش در نظر گرفته اجازه نخواهد داد که اپراتورها پیشروی خوبی در این زمینه داشته باشند به همین دلیل درخواست ما از دو اپراتور اول آن است که حتما در برآوردهای خود تجدیدنظر کرده و ارزیابی‌های مجددی در این زمینه صورت دهند.
کد مطلب: 31509
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
سال های ساله ما داریم این حرف ها رو میشنویم. اما در مقام عمل چیزی ندیدیم. ایران همچنان در قعر جدول اینترنت دنیا است. سرعت پایین. قیمت بالا. فیلترینگ گسترده. اما مسئولین تلاشی برای بهبود اوضاع نمیکنند نه برای این که نمیتوانند. بلکه برای این که عده ای نمیخوان. عده ای که اینترنت رو تهدید میدونند. و به مردم اعتماد ندارند. مردمی که همیشه موقع انتخابات سنگشان را به سینه میزنند بعد از انتخابات در نظر اقایان تبدیل به تهدید شده و محدود میشوند. و حقوقشان تضییع میشود.
feedback
Iran, Islamic Republic of
اقایان تکلیف خودشان و مارو روشن کنند. ما مردم هستیم یا نه؟ ایا ما خواستار یک اینترنت سریع و با کیفیت و با قیمت معقول هستیم یا نه؟ اگر ما رو مردم حساب نمیکنید که لطفا روراست به ما بگید تا تکلیفمان روشن شود. شما خدتمتگذار مردم هستید یا ارباب مردم؟ اگر خدمتگذار مردمید که به خواسته های مردم احترام بگذارید و اگر فکر میکنید ارباب مردمید که این ماییم که باید تکلیف شما رو روشن کنیم.
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
گل گفتی دوست من متاسفانه حرفها تکراریه تقریبا سندش هم داخل سایت ایتنا موجوده. و باز هم متاسفانه دولت جدیدی اگر سر کار بیاد بخاطر پسرفتهایی مثل اینترنت باز تقصیر رو گردن دولت قبلتر می اندازه و وعده های توخالی میده غافل از اینکه دیگه امید برای تحقق یه سری آرزو ها تبدیل به سراب شده باز توی متن گفته شده شبکه ملی اطلاعات فکر میکنم منظور ایشون همون اینترانتی باشه که صحبتش بود البته بخاطر همون شبکه میلی که دیگه از بیخ وبن بسته است بعید هم نیست که پهنای باند رو چند برابر بکنن وگرنه با وضعیت الان اینترنت یا فیلترنت غیرممکن و محاله که سرعت و کیفیت بهتر بشه.
feedback
Iran, Islamic Republic of
به قول خودتان "در دولت قبل تنها ۱۵ درصد کار انجام شده بود" پس امیداورم امثال اقای جهانگرد و واعظی به داد مردم برسند.
feedback
United States
توی کشوری که هنوز فرق بین بیت و بایت رو نمی دونند چرا سرعت اینترنت رو باید افزایش داد
ده ها جا اشتباه کردید
البته بهتره از سایت های دیگر کپی پیس نکنید
feedback
Iran, Islamic Republic of
دو صد گفته چون نیم کردار نیست.
feedback
Iran, Islamic Republic of
من اجازه این کار رو صادر کردم
گفتم شاید منتظر دستور من هستید!
feedback
Iran, Islamic Republic of
به خاطر خدا هم که شده به حرفهای مردم گوش کنید...
NONSEC
feedback
Iran, Islamic Republic of
خدای من عجب حرفی زد باورش سخته
دقت کردین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
جمله رو داشتین ؟؟؟ >>>>>>>>

وی در عین حال یادآور شد: اگر این ارقام محقق شود ما فاصله‌ای هشت تا ۱۰ ساله با کشورهای پیشرفته دنیا خواهیم داشت.


وای بر مردم که.......
محمد
feedback
Iran, Islamic Republic of
هههه . زحمت کشیدی . خب اینو که همه میدونن باید پهنای باند زیاد بشه ولی مشکل اینجاست که هیچ کس این کارو نمیکنه و فقط حرف میزنید . از این جور حرف ها زیاد شنیدیم ولی ندیدیم عمل کنید . هر هفته میگین پهنای باند باید زیاد بشه ، باید 60 درصد کاربران به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کنن . فقط بلدید صحبت کنید . آخه شما که هیچ کاری نمیتونید انجام بدید مجبورید الکی به مردم قول اینترنت پرسرعت میدید. هنوز نتونستید سرعت کاربرای خانگی رو به 128 کیلوبایت واقعی برسونید اونوقت میگید داریم اینترنت ملی درست میکنیم آخه شما که نمیتونی هیچ کاری انجام بدی چرا الکی پول حروم میکنی؟؟؟
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ