ایتنا- اپل با استفاده از یک استراتژی مناسب در تولید گوشیها، از رقیبش پیش خواهد گرفت.
در حالیکه بسیاری از افراد معتقد بودند اپل در حال واگذاری عرصه به سامسونگ و اندروید است، اما به نظر میرسد که این امر رخ نخواهد داد. و بنا بر اعلام یک نشریه هندی این روزها شرکت اپل در استراتژی خود در زمینه گوشیهای هوشمند در مسیر درستی حرکت کرده است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، به نقل از نشریه تایمز آو ایندیا، گزارش درآمدهای سامسونگ در سه ماهه گذشته چندان مطلوب نبوده است. این شرکت برای سومین فصل متوالی دچار کاهش درآمد شده و این بار سود سامسونگ در سه ماهه گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۵ درصد کاهش یافته است و در این میان این شرکت بیش از هر چیز از بخش تجارت موبایلی خود که در سه ماه دوم امسال دچار کاهش سود ۳۰ درصدی شده لطمه خورده است.
این در حالیست که در همین دوره درآمد اپل ۱۲ درصد افزایش یافته است و فروش گوشیهای آیفون ۹ درصد رشد داشته است.
اوضاع برای سامسونگ زمانی بدتر میشود که بدانیم سهم بازار این شرکت در سه ماهه دوم امسال از ۳۲.۵ درصد در سال گذشته به ۲۵.۲ درصد تنزل کرده است.
در حالیکه سهم بازار اپل نیز کاهش یافته اما این کاهش کمتر بوده و از ۱۳.۴ درصد به ۱۱.۹ درصد رسیده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است: سامسونگ تنها تولیدکننده بزرگ تلفن همراه است که در سه ماهه گذشته چنین کاهش درآمد قابل توجهی را تجربه کرده است.
اما مشکل سامسونگ از کجاست؟ این شرکت در دو جبهه در حال مبارزه و شکست خوردن است.
در سطح گوشیهای رده بالا سامسونگ با اپل رقابت میکند. اپل به مدد برند قابل توجه و کیفیت بالای گوشیها و همچنین سیستم عامل IOS که بهترین سیستم عامل موبایلی جهان محسوب میشود جایگاه مطلوبی در بازار دارد.
از سوی دیگر سامسونگ در سطح گوشیهای رده پایین بازار در حال رقابت با ستارگان نوظهوری نظیر شرکت زیائومی چین و لشگری از شرکتهای سازنده گوشیهای اندرویدی است.
با حضور این تعداد از شرکتها که گوشیهایی مشابه سامسونگ میسازند، دلیل چندانی برای مصرفکنندگان باقی نمیگذارند که پول خود را صرف یک گوشی رده بالای سامسونگ کنند.
وقتی به اپل و آنچه باید در آینده انجام دهد فکر میکنیم بسیار آموزنده است. درحالیکه افرادی هستند این شرکت را به تولید آیفونهای ارزان قیمت ترغیب میکنند اما به نظر میرسد اپل دقیقا در مسیر درستی پیش میرود و آیفون خود را در سطح قیمتی بالا نگه داشته است.
این شرکت گوشیهای پیشرفته جدید و گرانقیمتی تولید میکند که فروش و سود بسیار خوبی داشتهاند و اپل را به عنوان یک سازنده گوشیهای با کیفیت مطرح کردهاند.
اپل بازار گوشیهای رده پایین را نیز نادیده نگرفته و آیفونهای قدیمی تر خود را با قیمت پایین تر میفروشد. فروش این گوشیها بسیار خوب بوده و به درآمد این شرکت کمک کرده است.
خطر موجود برای اپل از جانب موج دیگری از مصرفکنندگان است که از بازارهای نوظهور میآیند. اما در دو گزارش مالی اخیر که منتشر شده اپل نشان داده که به رغم گرانقیمت بودن گوشیهایش، در این بازارها عملکرد خوبی داشته است.
فروش اپل در چین در سه ماهه گذشته نسبت به سال قبل ۲۸ درصد افزایش یافته است. تیم کوک رییس اجرایی اپل درباره گزارش درآمدی این شرکت گفته است فروش اپل در برزیل، روسیه، چین و هند ۵۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
کوک افزود: در سه ماهه اول سال مالی ۲۰۱۴ میلادی فروش اپل در برزیل ۶۱ درصد، در روسیه ۹۷ درصد، در ترکیه ۵۶ درصد، در هند ۵۵ درصد و در ویتنام ۲۶۲ درصد افزایش یافته است.
کوک خاطرنشان کرد: این کشورها به طور سنتی مقر فروش اپل نبودهاند.
نگاهی به این آمار و مقایسه آنها با آمار سامسونگ نشان میدهد، دشوار است بگوییم که اپل در زمینه تجارت آیفون دچار اشتباه شده است.
اپل در نادیده گرفتن درخواستها برای ورود به بازار گوشیهای ارزان قیمت درست عمل کرده است و اگر امسال نیز این بازار را نادیده بگیرد مجددا درست عمل کرده است. این شرکت دقیقا میداند در چه مسیری حرکت میکند.