ایتنا- نسل سوم موبایل با جنجال و حاشیه و انحصار، بالاخره به مرحله عرضه رسید، البته چندسالی دیرتر از کشورهای همسایه.
نسل چهارم ارتباطی چه زمانی به کشور میآید
خبرگزاری ايسنا , 19 مرداد 1393 ساعت 10:28
ایتنا- نسل سوم موبایل با جنجال و حاشیه و انحصار، بالاخره به مرحله عرضه رسید، البته چندسالی دیرتر از کشورهای همسایه.
روز به روز به اتمام انحصار اپراتور سوم نزدیک میشویم در این بین در کنار بحث عمومی شدن نسل سوم برای اپراتورهای ارتباطی، مبحث نسل چهارم یا همان LTE نیز داغ شده و این سوال مطرح است که چقدر موضوع اجرای نسل چهارم ارتباطی در کشور جدی خواهد بود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدا امیدوار بود تا نسل چهارم در کشور راه اندازی شود و در همان روزهای اول کاری خود اعلام کرد: با آغاز ساماندهی شبکه ملی اطلاعات امیدواریم حداکثر تا سال آینده مردم از خدمات اینترنت پرسرعت بهره مند شوند و به زودی نسل سوم و چهارم تلفن همراه نیز به بازار عرضه خواهد شد و مردم می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.
بعد از گذشت چند ماه علی اصغر عمیدیان - رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی - با اشاره به نسل چهارم مطرح کرد: راهاندازی LET به صورت مزایده و در فضای رقابتی ارائه خواهد شد و آنچه در حال حاضر به شرکت مبین نت سپرده شده، تنها برای انجام برخی آزمایشهاست.
وی در مورد اینکه LTE در دست آزمایشگاههای تست قرار دارد گفته بود ما اصلا به دنبال اپراتور عالی نیستیم، بلکه در پی یک آزمایشگاه برای تست برخی موضوعات هستیم و بستری میخواهیم که کمترین ترافیک را داشته باشد، شاید به گفته شما این شرکت خدمات آنچنانی نداشته باشد، اما در تمام دنیا مرسوم است که در این زمینه با اپراتورهایی که ترافیک بالایی ندارند این کار دنبال میشود و در ایران هم در حال حاضر اوضاع به همین شکل است و این موضوع تنها در حد همین تستهاست و اصلا بعد تجاری ندارد.
عمیدیان با ابراز امیدواری درباره ارائهی لیسانس LET در سال آینده یادآور شد: اکنون هم هر دو اپراتور کلان کشور آمادگی دارند که در صورت دریافت مجوزهای لازم به ارائهی خدمات نسلهای بالاتر بپردازند.
ممکن است این سوال بوجود آید که راه اندازی نسل جدید ارتباطاتی در کشور به چه اندازه زمان نیاز دارد. در این رابطه مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار اعتقاد دارد: لازم است مقدمات ورود به نسلهای سوم و چهارم ارتباطی پیش از ارائهی این خدمات آماده شود که برای آمادهسازی این مقدمات لازم است فرکانس باندها بهطور مشخص به اپراتورها اطلاع داده شود، چراکه هر یک از نسلهای سوم و چهارم بازههای مختلف فرکانسی دارند که هر یک از این فرکانسها نیاز به تجهیزات خاص خود دارند و برای ارائهی این خدمات لازم است که پس از اخذ مجوزهای لازم و اعلام فرکانسها، شبکه توسعهی لازم را داشته باشد.
وحید صدوقی اظهار کرد: اگر تا پایان آذرماه و یا نیمهی دیماه امسال فرکانسهای مدنظر به ما اعلام شود ما تا شهریورماه سال آینده میتوانیم این خدمات را در ۱۰ استان کشور ارائه کنیم.
صدوقی در ادامه با بیان اینکه شرکت ارتباطات سیار در دورهای که در سال ۹۰ اقدام به خرید تجهیزات کرده بود، علاوه بر نسل سه نسل چهار را هم مدنظر قرار داده، تاکید کرد: حتی سال ۸۹ ما اولین پایلوت خود را در شهر مرودشت راهاندازی کردیم تا این خدمات را ارائه کند. اکنون نیز این بخش آماده است و اگر مجوز صادر شود ما میتوانیم ظرف کمتر از دو شبانهروز خدمات نسل جدید را در این شهر ارائه کنیم.
ابتدای سال ۹۳ بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۱۰ برابر شدن ظرفیت پهنای باند و واگذار شدن لایسنس برای نسل سوم شبکه ارتباطی تا آخر سال، فراهم شدن شرایط برای واگذاری نسل چهارم از اواخر امسال و افتتاح بخش اول ترانزیت بینالملل در ماه آینده و ارائه نسل چهارم خدمات ارتباطی تا پایان سال جاری خبر داد و یادآور شد: از اول امسال به بعد اپراتورهای مختلف مجوز ارائه خدمات نسل سه را دریافت خواهند کرد.
اما رییس جمهور کشور هم درمورد رضایتش از پهنای باند در روز ارتباطات سخن به میان آورد و اشارهای هم به نسل چهارم ارتباطی کرد: من از شرایط پهنای باند اینترنت کشور راضی نیستم و قرار ما با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که هرچه سریعتر به نسل سوم و چهارم برسیم و پهنای باند نه تنها برای منازل و تجارتخانهها بلکه برای موبایلها نیز وسیعتر شود.
اکنون با گذشت چند ماه از طرح این موضوع شرکت گسترش ارتباطات تالیا هم برای ورود به نسل ۴ خدمات مخابراتی تلفن همراه آگهی فراخوان شناسایی پیمانکار منتشر کرده است. این درحالی است که معاونان وزیر اخیرا مطرح کردهاند که شرکت تالیا نتوانسته رضایت مشتریانش را جلب کند و پروانه آن نیز به زودی منقضی خواهد شد.
در این آگهی که و به دو زبان فارسی و انگلیسی در روزنامههای کشور منتشر شده و به طور همزمان در وب سایت رسمی این شرکت نیز قرار گرفته از شرکتهای داخلی و خارجی دارای تجربه و امکانات طراحی، تامین و اجرای شبکه موبایل مبتنی بر LTE- ۴G دعوت شده تا رزومه خود را به تالیا ارائه دهند.
تفاوت بارز نسل چهارم با نسل سوم ارتباطاتی در سرعتی است که به کاربر ارائه میدهد بسیاری در مورد نسل چهارم ارتباطاتی معتقدند تا زمانی که محدودیت سرعت اینترنت در کشور وجود دارد ورود به این نسل معنای چندانی پیدا نمیکند چراکه در نسل سوم نیز در ایران به سقف سرعت دسترسی نداریم، حال نسل سوم با محدودیت سقف ۱۲۸ کیلوبیت با نسل چهارم با محدودیت سرعت ۱۲۸ کیلوبیت چندان تفاوتی ندارد.
کد مطلب: 31802
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/31802/نسل-چهارم-ارتباطی-زمانی-کشور-می-آید