۸
۰
plusresetminus
شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۳

پاسخ وزیر ارتباطات به دلواپسان ارائه اینترنت پرسرعت

ایتنا- واعظی: ما برای آیت‌الله مکارم شیرازی توضیح دادیم که فعالیتها از چه قرار خواهد بود ایشان مطمئن شدند جای نگرانی ندارد.
پاسخ وزیر ارتباطات به دلواپسان ارائه اینترنت پرسرعت


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر به ارائه توضیحاتی درباره مخالفت‌های صورت گرفته با ارائه خدمات نسل سه ارتباطی در کشور پرداخت.


به گزارش ایتنا از ایسنا، محمود واعظی که در حاشیه امضای توافقنامه با وزیر ارتباطات قطر میان خبرنگاران حاضر شده بود در پاسخ به این سوال که مگر ظرف سال‌های گذشته در ارائه خدمات از سوی رایتل چه تخلفاتی صورت گرفته و چه مشکلاتی در جامعه ایجاد شده که اکنون تا این اندازه نسبت به ارائه این تکنولوژی در کشور اظهار نگرانی صورت گرفته است پاسخ داد: این سوال را باید از افرادی پرسید که این بحث را مطرح می‌کنند اما آنچه به دولت و وزارت ارتباطات مربوط می‌شود آن است که از نظر ما با ارائه این خدمات توسط اپراتورهای اول و دوم هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد؛ به عبارت دیگر اکنون حدود دو سال است که رایتل با مجوز خدمات نسل سه را وارد کشور کرده است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: رایتل زمانی برای ارائه خدمات نسل سه به مدت یک سال مجوز دریافت کرده و قرار بر آن بود که پس از اینکه یک سال دوره انحصار اپراتور سوم تمام شد، اپراتورهای دیگر هم بتوانند این خدمات را ارائه دهند. بعدها دوره انحصار رایتل برای مدت دیگری نیز تمدید شد اما در همان زمان از این اپراتور تعهد گرفتیم تا زمانی که پیوست فرهنگی به تصویب نرسیده براساس آنچه به این اپراتور اعلام شده فعالیت کند.

وی ادامه داد: طبیعتا قبل از تصویب پیوست فرهنگی این موارد به اپراتورهای دیگر نیز اعلام شده است و آنها هم به رعایت این مسائل که بخشی از آنها به موضوعات فرهنگی مربوط می‌شود ملزم شده‌اند.

واعظی با تاکید بر این‌که دو اپراتور اول کشور هیچ به فعالیتی مضاعف بر آنچه رایتل پیش از این انجام داده، انجام نمی‌پردازند از انتظار وزارت ارتباطات و اپراتورها برای تصویب پیوست فرهنگی خبر داد.

وی درباره نگرانیهای برخی علما نسبت به این موضوع توضیح داد: سوالی که از حضور حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی پرسیده شده بود به گونه ای بود که اگر آن سوال را از هر فردی می‌پرسیدند نگرانی برایش ایجاد می‌شد. خود من هم اگر وزیر ارتباطات نبودم و اشراف کامل بر اتفاق‌هایی که در این حوزه می‌افتد نداشتم، اگر به عنوان یک شهروند و یا مسلمان مورد سوال قرار می‌گرفتم، با این سوال نگران می‌شدم اما ما برای آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی توضیح دادیم که فعالیتها از چه قرار خواهد بود و این که اصلا بنا نیست فعالیتی فراتر از آنچه طی دو سال قبل صورت گرفته انجام شود و ایشان مطمئن شدند که آنچه ما انجام می‌دهیم با سوالی که از ایشان پرسیده شده متفاوت است و چیزی که در حال حاضر انجام می‌شود جای نگرانی ندارد.

او در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ما وظیفه خود می‌دانیم که از آنچه مدنظر مردم است در زمینه‌های اخلاقی، دینی و فرهنگی صیانت کنیم؛ تاکنون هم پس از ارائه این خدمات از سوی رایتل شکایت به خصوصی در این زمینه وجود نداشته است؛ از سوی دیگر ارائه آزمایشی نسل سه در استان قم این را ثابت کرد که در آن استان کاربران پنج برابر تهرانی‌ها از محتوای داخلی استفاده کرده‌اند.

وی ادامه داد: اکنون اگر پهنای باند اینترنت در کشور افزایش یافته، این پهنای باند داخلی است به عبارت دیگر اگر در نسلهای بالاتر سرعت محتوا و نرم‌افزارها بیشتر از گذشته می‌شود، این مربوط به محتوا و نرم افزارهای داخلی خواهد بود علاوه بر این اکنون در تمام کشورهای دنیا تلفن همراه هوشمند نقش برطرف کننده نیازهای داخلی مردم را دارد.

واعظی همچنین اظهار کرد:‌ اگر مدتی اینترنت نسل سه توسط اپراتورها ارائه شود، مشخص خواهد شد که مشکلی در این باره ایجاد نمی‌شود؛ ما درباره بحث جوانان و نوجوانان همواره این دغدغه را داشته‌ایم و تمام تلاش خود را برای صیانت از فضای مجازی به کار می‌گیریم، از سوی دیگر صیانت از حریم خانواده نیز مورد توجه جدی ما قرار دارد اما با وجود این مسائل خوب است خانواده‌ها هم همان طور که بر روی بسیاری از لوازم منزل نظارت دارند؛ بر روی این بخش هم نظارت داشته باشند و به صورت احتمالی اگر با موضوعی مواجه شدند آن را به ما اطلاع دهند.

وی بار دیگر خاطرنشان کرد: آنچه که اکنون به عنوان 3G توسط دو اپراتور اول کشور ارائه می‌شود به هیچ عنوان فراتر از آن چه پیش از این توسط رایتل ارائه شده نخواهد بود.

اما وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به گلایه‌های اعضای شورای عالی فضای مجازی مبنی بر عدم هماهنگی وزارت ارتباطات با این شورا توضیح داد و گفت:‌ هر گونه سیاست‌گذاری که شورای عالی فضای مجازی انجام دهد قطعا سیاست ما در وزارت ارتباطات خواهد بود و ما تابع سیاست‌های این شورا هستیم.

وی ادامه داد: ایجاد این شورا با فرمان مقام معظم رهبری یکی از برکات حوزه فضای مجازی بود و رهبر معظم انقلاب با توجه خاصی که به این حوزه داشتند دستور راه‌اندازی این شورا را ابلاغ کردند و ما بابت راه‌اندازی آن همواره سپاسگذاریم.

او ادامه داد: راه‌اندازی شورای عالی فضای مجازی کمک بزرگی به فضای مجازی کشور می‌کند و هر سیاستی که درباره هر موضوعی در این شورا اتخاذ و تصویب شود مورد استقبال و حمایت دولت و وزارت ارتباطات خواهد بود.

وزیر ارتباطات درباره تاخیری که در تشکیل جلسات شورای عالی فضای مجازی و تصویب پیوست فرهنگی در این شورا پیش آمده نیز اظهار کرد: من هیچ نقشی در تشکیل یا عدم تشکیل جلسات این شورا ندارم، من هم عضوی هستم مانند اعضای دیگر این شورا و مکانیزم تشکیل جلسات باید میان دبیرخانه شورا و رییس شورای صورت بگیرد؛ با این وجود من هم مانند اپراتورها علاقه بسیار دارم که جلسات شورا تشکیل شده و پیوست فرهنگی به تصویب برسد.

واعظی به ارسال پیوست فرهنگی برای رییس جمهوری اشاره کرد و گفت: در پیوستی که ما پیشنهاد کردیم محورهایی مانند تقویت فرهنگ اسلامی و دینی، تقویت توان تولید محتوا و نرم افزارهای داخلی، خط و زبان فارسی و مشخص شدن هویت کاربران و صیانت از حقوق کاربری مورد توجه قرار گرفته است.

وی در بخش دیگر سخنان خود هم به حضور وزیر ارتباطات قطر در ایران و امضای توافق نامه‌ای که میان وزرای دو کشور صورت گرفته اشاره کرد و افزود: برای صیانت از فضای فرکانسی و عدم تداخل فرکانس میان دو کشور صحبت‌هایی صورت گرفت و قرار بر آن است که کمیته‌ای میان ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس تشکیل و ظرف ماه‌های آینده با تشکیل جلسات در حوزه، همکاریهای مشترکی صورت بگیرد.

کد مطلب: 32088
نام شما
آدرس ايميل شما


یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
ممکن است کسی بتواند کره مریخ را با سیاره عطارد پیوند بزند اما هرگز و هیچ وقت نمیتواند دلواپسان را از دلواپسی برهاند !!!!!! :-)
feedback
Iran, Islamic Republic of
اگر در این راه استیضاح شوید شهید سیاسی حساب خواهید شد جناب وزیر. با قدرت و شجاعت در راهی قدم بردارید که مردم از شما انتظار دارند نه مشتی دلواپس قدرت و ثروت و موقعیت.
سجاد
feedback
Iran, Islamic Republic of
اقای وزیر ثابت قدم در راهی که وارد شده‌اید بمانید و به فکر پیشرفت علمی کشور باشید که این یکی از وعده های دولت جناب اقای روحانی بود.
feedback
United States
دلواپس کیلویی چنده ... اینا بوی پول به دماغشون خورده دارند طلب سهم میکنن
علی
feedback
Iran, Islamic Republic of
ای کاش عالی جنابان بهارستان نشین کمی به فکر جریمه دیرکرد بانک ها بودند که بنا به فتوی تمام مراجع عظام تقلید مصداق ربا هست . کاش کمی به فکر ورود مال حرام به چرخه اقتصاد خانوار وجامعه بطور ناخواسته بودند وسریعا پیوست شرعی وفرهنگی را برای بانک هایی که دارند ناخواسته به جنگ با خدا میروند تنظیم میکردند . در مزمت ربا به کلام امام صادق (ع) برمیخوریم که ایشان میفرمایند: یک درهم ربا در نزد من بدتر از 70 مرتبه زنای با محارم هست. یادمان نرود اگر لقمه حلال وارد زندگی هایمان شود دیگر ترسی از اینترنت نخواهیم داشت . بسیاری از بزهکاری ها ومنکرات در جامعه محصول ربا ومعاملات ربوی هست نه افزایش سرعت اینترنت.حال باید دید ایا نمایندگان به فکر پیوست فرهنگی وشرعی برای بانکداری اسلامی!!! ؟ می افتند یا باز حاشیه را فدای اصل خواهند کرد
سجاد
feedback
United States
دقیقا همین طور است اصل و ریشه مشکلات را ول کرده اند و مرتب فرافکنی میکنند.
مرتضی
feedback
Iran, Islamic Republic of
معلوم نیست که آقایان دلواپس چقدر و چرا نگران نسل سوم هستند بنا به فرموده آقای وزیر ارتباط تصویری که قطعه و این همه هم روی قضیه پهنای باند مانور میدن خودشون اقرار میکنن که پهنای باند داخلی زیاد شده و هیچ برنامه ای هم با بوجود امدن اینترانت ملی یا شبکه ملی اینترنت برای بهتر شدن وضعیت اینترنت ندارند، واقعا این همه نگرانی جای سوال نداره؟ و در ضمن آقای وزیر اونقدر نظارت شما روی اینترنت با این وضعیت ناامید کننده و اسفناک شدید هست که جایی برای نظارت خانواده ها باقی نمیزاره!!!
feedback
United States
پیوست فرهنگی
مشخص شدن هویت کاربران یعنی جاسوسی
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ