ایتنا- جلیلی: سرعت دسترسی افراد به اینترنت مهمتر از پهنای باند است.
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه مساله پهنای باند اینترنت با میزان دسترسی به خدمات و نیازمندیهای افراد متفاوت است، گفت: لازم است دسترسی افراد به شبکه ملی اینترنت افزایش پیدا کند و به فراخور آن خوراک اطلاعاتی از داخل کشور تامین شود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، رسول جلیلی با تاکید بر اینکه پهنای باند وسیع و بالا مورد نیاز همه ایرانیان است، اظهار کرد: این اعتقاد من است و لازم است افراد بتوانند نیازمندیهایی که دارند را با سرعت خوب از طریق دسترسی به شبکه اطلاعات به دست آورند.
وی با بیان اینکه در صورتی که نیاز افراد به شبکه اطلاعاتی از خدمات داخل کشور تامین شود دیگر نیازی به افزایش پهنای باند اینترنت نیست، اظهار کرد: پهنای باند اینترنت چه ۱۰ گیگابایت بر ثانیه و چه پنج برابر نسل سوم ارتباطی یعنی ۱۰ مگابایت بر ثانیه باشد در صورتی که فردی بخواهد به دیتاسنتر صدا و سیما متصل شود و به صورت آنلاین برنامهها را نگاه کند، نیازی به پهنای باند اینترنت بالا نیست بلکه لازم است سرعت دسترسیاش به شبکه اطلاعات ملی بالا باشد.
این عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه تفاوت ظریفی بین افزایش پهنای باند اینترنت و افزایش پهنای باند دسترسی به شبکههای اطلاعاتی است، تصریح کرد: من طرفدار افزایش پهنای باند نوع دوم هستم زیرا افزایش پهنای باند اینترنت نیز در آن مستتر است.
جلیلی خاطرنشان کرد: در صورتی که دسترسی به شبکه اطلاعاتی ملی را افزایش بدهیم لازم است به فراخوان آن خوراک اطلاعاتی در داخل کشور تامین شود و در صورتی که مخاطب نیازی داشت که در داخل وجود ندارد و یا لازم بود از خارج از کشور آن را قرض بگیریم، برنامه ریزی میشود و محتوای مورد نظر با پهنای باند خیلی خوب به مخاطب از خارج از کشور ارائه خواهد شد.
وی درباره اینکه مخاطبان میتوانند درباره انتخاب محتوای خارج از کشور و یا محتوای داخلی حق انتخاب داشته باشند، گفت: لازم نیست مردم در این زمینه انتخاب کنند بلکه آنها یک درگاه دارند و پهنای باند آن درگاه نیز بالا است.
این عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: لازم است در این زمینه یک مدل، چارچوب و مقررات دیکته شود که براساس آن نیاز مخاطب ایرانی را از خدمات و محتوا و سرویسهایی که داخل کشور است قابل تامین کند.
جلیلی با بیان اینکه در صورتی که محتوایی در کشور موجود نباشد میتوان آن را از شبکه اینترنت دریافت کرد، اظهار کرد: ارتباط بین شبکه ملی اطلاعات و اینترنت باعث میشود که از این دروازه خدمات اطلاعاتی خارج از کشور را دریافت کنیم و این جاست که با این توضیح مواجه میشویم که پهنای باند مورد نیاز برای خدمات الزاما پهنای باند اینترنت نیست.
وی درباره میزان کفایت محتوای داخلی برای پاسخگویی به نیازهای شهروندان تصریح کرد: اگر امروز خدمات مورد نیاز روزانه یک شهروند نرمال را در نظر بگیریم، بسیاری از نیازهای وی مانند دسترسی به شبکه بانکی الزاما نباید از طریق اتصال به اینترنت به دست بیاید بلکه می توان به شبکه بانکی از طریق شبکه ملی اطلاعات دسترسی پیدا کرد.
این عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: با این حال تاکید من بر این است که با ورود به مبحث افزایش پهنای باند به اینترنت بحث ایجاد شبکه ملی در حاشیه قرار نگیرد.
این افراد گویا برای مبارزه با اینترنت شمشیر را از رو بسته اند! دلیل این مقاومت در برابر افزایش پهنای باند بین المللی چیست؟ چرا متوجه نیستید؟ ما تلتکست ملی پر سرعت مملو از اطلاعات مورد نظر یک طیف فکری خاص نمیخواهیم. ما اینترنت جهانی پر سرعت میخوایم. و شما حق ندارید ما رو از ان محروم کنید.
به قول اقای روحانی اون دورانی که پدر خانواده یک رادیو داشت و هر وقت از خونه بیرون میرفت داخل صندوق قرار میداد و درش رو قفل میکرد تا کس دیگه ای استفاده نکنه گذشته.
به گفته یک متخصص شبکه،
در صورتی که اینترنت ملی شود،ارتباط با شبکه ی بین المللی قطع شده و کلیه ISPها تعطیل میشود و استفاده کنندگان از اینترنت رو به تکنولوژی های غیر مجاز همچون ماه واره و تلفن های ماه واره ای میآورند و مشکلات جدی برای کشور بوجود می آید به خصوص در حوضه بین المللی.
به قول اقای روحانی اون دورانی که پدر خانواده یک رادیو داشت و هر وقت از خونه بیرون میرفت داخل صندوق قرار میداد و درش رو قفل میکرد تا کس دیگه ای استفاده نکنه گذشته.