کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مروری بر اخبار حوزه فناوری اطلاعات در هفته‌ گذشته

وعده‌ها برای رفع اختلالات اینترنتی تا بازار موبایل در چنگ قاچاقچی‌ها

خبرگزاری ايسنا , 22 شهريور 1393 ساعت 10:07

ایتنا- هفته گذشته، روزهای پرسروصدا و پرحاشیه‌ای در دنیای فناوری بود!




در هفته گذشته علاوه بر بحث‌های روز مثل اختلاف نظر در اعطای مجوز راه‌اندازی نسل سوم ارتباطی به دو اپرتور همراه اول و ایرانسل، افزایش پهنای باند و بررسی پیوست فرهنگی تماس‌های تصویری و 3G در کنار افتتاح نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال از مباحث خبرساز این حوزه بود.


به گزارش خبرگزاری ایتنا از ایسنا، توضیحات وزیر ارتباطات و معاون وزیر در رابطه با اختلالات اینترنت موبایل و وعده‌های این وزارت‌خانه برای حل این این اختلالات در کوتاه مدت، توضیحات سخنگوی شورای عالی فضای مجازی در رابطه با پیوست فرهنگی، تصمیم‌گیری در رابطه با تعرفه پیامک تلفن ثابت و بین‌الملل در کنار برگزاری چند نمایشگاه از شاخص‌ترین اخبار هفته اخیر بوده‌ است.

افتتاح نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات در کنار حاشیه‌های اینترنتی
روز نخست هفته گذشته با افتتاح نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال آغاز شد. این نمایشگاه در حالی درهایش را به روی علاقه مندان حوزه فناوری‌ گشود که معضل اختلالات اینترنت مخابرات در کنار سوژه داغ راه‌اندازی 3G در دو اپراتور همراه اول و ایرانسل دغدغه بسیاری از مسوولان، فعالان حوزه ارتباطات و همچنین مشترکان بازار اینترنت کشور شده بود.

با این حال نمایشگاه بین‌المللی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با شعار توسعه هوشمند، توسعه اقتصاد و فرهنگ با حضور محمد حسن انتظاری (دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور‌) و جلالی‌پور (نایب رییس اتاق بازرگانی) آغاز به کار کرد.

رونمایی از اولین تبلت مترجم جیبی از جمله رویدادهای مهمی بود که در کشور در این نمایشگاه به وقوع پیوست و این درحالی بود که محمد حسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور در افتتاحیه همین نمایشگاه اخطار داد که تنها کمتر از یک درصد محتوای فضای مجازی به زبان فارسی است.

پیوست فرهنگی چیز عجیبی نیست
درحالیکه هفته‌ها از بحث ارائه بسته فرهنگی پیشنهادی در رابطه با نسل سوم ارتباطی و تماس‌های تصویری از سوی وزارت ارتباطات به شورای عالی فضای مجازی گذشته است و انتظارها برای تشکیل جلسه بررسی این پیوست همچنان ادامه دارد، انتظاری در ادامه صحبت‌هایش در این باره اظهار کرده بود: پیوست فرهنگی چیز عجیبی نیست یعنی اینکه فرهنگ خودمان را حفظ کنیم و توانمندی‌های فرهنگی خودمان را توسعه دهیم و در عین حال از مخاطرات آن هم جلوگیری کنیم که این وظیفه فقط بر گردن دولت نیست.

وی همچنین از اتاق بازرگانی تشکل‌های بخش خصوصی و وزارت ارشاد یک قول گرفت و آن اینکه صادرات نرم‌افزار ۵۰۰ میلیون دلاری به صادرات رسمی دو میلیارد دلاری در آینده برسد.

شبکه مخابرات با مشکل خاصی مواجه نیست
در هفته گذشته اختلالات شبکه اینترنت مخابرات برخی از کاربران این شبکه را کلافه کرده بود و داوود زارعیان - سخنگوی شرکت مخابرات ایران – در این رابطه علاوه بر تاکید بر اینکه شبکه مخابرات با مشکل خاصی مواجه نیست و وضعیت این شبکه در حالت عادی قرار دارد گفت: ممکن است به واسطه‌ی توسعه کابل فیبر نوری در منطقه مخابراتی خاصی برای مدتی کوتاه کاربران با کندی‌هایی مواجه شوند.

همچنین در روز آغازین هفته‌ای که گذشت حسین انتظامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح بحث لزوم حمایت دولت از روزنامه‌نگاری آن‌لاین بر این نکته که وسایل ارتباطاتی ابزارهای جنگ نرم هستند، تاکید کرد.

از دیگر مباحث قابل طرح در این روز درخواست مالی شورای عالی فضای مجازی از وزارتخانه‌ها بود که از سوی حجت‌الاسلام حمید شهریاری، یکی از اعضای حقیقی این شورا مطرح شد.

تصویب تعرفه پیامک تلفن ثابت و بین‌الملل
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در آخرین جلسه خود با تصویب سقف تعرفه پیامک تلفن ثابت و بین‌الملل و خدمات شبکه خصوصی مجازی (VPN) بین‌الملل روی پهنای باند اینترنت، مهمترین خبر روز دوم هفته اخیر را رقم زد.

براساس تصمیم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، سقف تعرفه پیامک از تلفن ثابت به تلفن ثابت بین استانی و از تلفن ثابت به تلفن همراه و از تلفن همراه به تلفن ثابت معادل تعرفه ۴ دقیقه مکالمه تلفن ثابت به ثابت داخل استان تعیین شده که در حال حاضر ۱۲۰ ریال است.

همچنین این کمیسیون اعلام کرد که سقف تعرفه برقراری خدمات شبکه خصوصی مجازی (VPN) بین‌الملل روی پهنای باند اینترنت ۹۷۲ هزار تومان است که فقط در زمان دایر کردن خدمت دریافت شده و در زمان تمدید این تعرفه نباید دریافت شود و همچنین سقف تعرفه خدمات VPN بین‌الملل روی پهنای باند اینترنت را ماهانه ۲۷۰ هزار تومان خواهد بود.

وعده رفع اختلالات تلفن همراه در آینده نزدیک
روز دوشنبه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه برترین‌های تلفن‌ همراه، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به اینکه اختلالات تلفن همراه در روزهای گذشته به دلیل ایجاد تجهیزات و فن‌آوری لازم برای نسل سوم تلفن همراه است وعده داد که این اختلالات در روزهای آینده برطرف خواهد شد.

واعظی همچنین درباره مقابله با بازار تلفن قاچاق تصریح کرد: برای کاهش قاچاق تلفن همراه در وزارت صنعت برنامه‌ ریزی‌هایی صورت گرفته تا کالاهایی که وارد می‌شود از سرویس‌های پشتیبان و گارانتی های لازم برخوردار باشند، این کار مردم را برای خرید کالاهایی که به صورت قانونی وارد می‌شود تشویق می کند.

یک سوم بازار موبایل در چنگ قاچاقچی‌ها
اظهارات وزیر ارتباطات در رابطه با جلوگیری از ورود تلفن همراه قاچاق با اعلام خبر تعداد تلفن‌ها همراه قاچاقی در بازار این محصول از سوی نایب رییس اتاق اصناف تهران مصادف شد.

ابراهیم درستی با تاکید بر اینکه ۷۵ درصد تلفن‌های همراه قاچاق هستند، تصریح کرد: بدون تعرفه شش درصدی تلفن‌های همراه، گوشی‌هایی که بالای ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارند ۸۰ تا ۸۵ درصد آنها به صورت قاچاق وارد می‌شود. البته اگر تعرفه شش درصدی نیز صفر شود درآمد دولت نیز بیشتر خواهد شد چراکه خریدار، مالیات بر ارزش افزوده هشت درصدی می‌دهد و کنترل و ساماندهی بازار دقیق‌تر می‌شود.

طرحی که شرکت‌های اینترنتی را به نابودی می‌کشد
یکی دیگر از اتفاقات قابل توجه هفته گذشته برگزاری نشستی با عنوان نشست تخصصی بررسی پروانه‌های ارتباطات ثابت بود که در غیاب دو تن از مدعوین این مراسم یعنی صادق عباسی، مسوول بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و عبالمحمد بیدختی، مسوول دبیرخانه شرکت‌های PAP برگزار شد.

در این مراسم که در اصل برای بررسی طرح جدید رگولاتوری برای بازبینی پروانه‌های ارتباطات ثابت برگزار شد به جای آنکه به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های این طرح پرداخته شود، به میدانی برای انتقاد به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تبدیل شد.

علیرضا علمی، دبیر انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران با انتقاد از طرح اعطای پروانه‌های ارتباطات ثابت گفت: طرحی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این زمینه داده است باعث نادیده گرفتن شرکت‌های اینترنتی و در نهایت از بین رفتن آنها می‌شود.

در این نشست طرح بازبینی پروانه‌های ارتباطات ثابت را طرحی غیر کارشناسانه دانستند که بدون توجه به نظرات مدیران شرکت‌های PAP مطرح شده بود و این درحالی است که رگولاتوری هیچ‌یک از نمایندگان خود را برای پاسخگویی به د غدغه‌های این افراد به نشست نفرستاده بود.

خصوصی‌سازی پست پیامد بدهی ۱۲۰ میلیاردی‌
اگرچه به گفته حسین مهری مدیرعامل شرکت پست بدهی‌های این شرکت طی ۴ ماه گذشته از ۱۴۰ میلیارد تومان به ۱۲۰ میلیارد تومان رسید، اما فرصت کوتاه باقی مانده برای صاف شدن حساب بدهی‌های پستی باعث مطرح شدن بحث خصوصی‌سازی شرکت پست و ورود آن به حوزه بورس شده‌است.

وعده متفاوت معاون وزیر ارتباطات
عدم ارائه مناسب خدمات از سوی برخی از اپراتورها و بهانه راه‌اندازی اینترنت 3G باعث طرح این سوال شد که مشترکان این اپراتورها تا کی باید این اختلالات را تحمل کنند و وعده وزیر ارتباطات درباره حل این مشکلات کی به وقوع می‌پیوندد.

در همین راستا علی‌اصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات دوره انجام تست‌های آزمایشی اپراتورها برای ورود به نسل۳ را دارای مدتی حدود یک تا یک ماه و نیم دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که شاخص‌های فنی احصا نشده باشند پروانه نسل۳ صادر نخواهد شد.

به این صورت زمانی که به گفته وزیر ارتباطات برای رفع اختلالات تلفن همراه «آینده‌ای نزدیک» دانسته‌بود، به یک ماه و نیم آینده تبدیل شد.

۲.۵ برابر شدن حجم بازار ICT ایران
از دیگر اتفاقات هفته اخیر برگزاری هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات در روز سه شنبه بود.

در پیامی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات فرستاده بود، آمده است که ایران یران به عنوان یکی از ۲۰ اقتصاد برتر دنیا و کشوری با پیشینه تاریخی و فرهنگی تمدن‌ساز و اتکاء به نیروی جوان خلاق جایگاه مهمی در جهان حاضر دارد.

واعظی همچنین با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده اظهار کرد: ما بر‌آنیم تا چرخه‌ی اقتصاد دانش‌بنیان خود را با نرم‌افزار‌ها و تجهیزاتی به حرکت درآوریم که سهم دانش، تحقیق و توسعه ایرانی آن بیش از بخش وارداتی آن باشد.


کد مطلب: 32344

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/32344/وعده-ها-رفع-اختلالات-اینترنتی-بازار-موبایل-چنگ-قاچاقچی-ها

ايتنا
  https://www.itna.ir