به گزارش ایتنا از ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، رئیس پلیس فتای استان تاکید کرد: شهروندان باید قبل از استفاده از تجهیزات الکترونیکی به خصوص گوشیهای تلفن همراه هوشمند آگاهی کافی از امکانات آن داشته باشند، ضمنا برروی گوشیهای تلفن همراه مانند اپل که امکاناتی مانند موقعیت یاب گوشی فعال است، در صورت فعال بودن گزینه ارسال اطلاعات، فرد یا افرادی میتواند ضمن ورود به آن نسبت به سوء استفاده و یا ارسال اطلاعات به ایمیل یا گوشی هوشمند خود مورد بهرهبرداری غیرمجاز قرار دهند.
سرهنگ محمد قاسملو گفت: مردم باید از مراجعه به واحدهای صنفی ناآشنا خودداری کرده و سعی کنند بعد از تعمیر گوشی یا نصب نرمافزار توسط افراد ثالث، تنظیمات آن را چک و بررسی کنند.
وی در جمع خبرنگاران اظهارکرد: مدتی پیش خانمی با ارائه شکوائیهای اعلام کرد عکس و مطالب موجود در گوشی تلفن همراه وی به صورت اتوماتیک به یک ایمیل ناشناس ارسال و فرد ناشناس طی تماس تلفنی با بیان اینکه از اطلاعات خصوصی و تماسهای تلفنی وی با خبر است اقدام به تهدید و اخاذی میکند؛ به جهت حساسیت موضوع، پرونده در دستورکار تیم اجتماعی پلیس قرار گرفت.
او افزود: گوشی همراه شاکی با رضایت وی جهت استخراج مستندات فنی به آزمایشگاه فنی این پلیس ارسال و در بررسیها مشخص شد موقعیت یاب گوشی وی فعال بوده و با استفاده از اپل آی دی، اطلاعات وب به صورت اتوماتیک به آدرس ایمیل تعریف شده ارسال میشود.
این مقام انتظامی تشریح کرد: شاکیه در مراجعات بعدی اعلام کرد اطلاعی از این امر نداشته و چندی پیش گوشی خود را جهت نصب برنامه به یک نصاب نرمافزار گوشی تلفن سپرده است.
ردیابی و اطلاعات فنی و شگردهای پلیسی بر روی فرد هدایت کننده ایمیل که اطلاعات شاکیه به آن ارسال میشد انجام و در نهایت مشخص شد نصاب نرمافزار گوشی تلفن همراه اقدام به این کار کرده است که نامبرده دستگیر و ضمن تفهیم اتهام و تخلف صورت گرفته و غیرفعال کردن موضوع فوق، پرونده جهت سیر مراحل تحویل دادسرا شد.