اینا- فیلترینگ یا ادامه فعالیت شبکههای اجتماعی موبایلی از جمله دستور کارهای مهم جلسه شورای عالی فضای مجازی خواهد بود.
حاشیههای دستورجلسه شورای عالی فضای مجازی
خبرگزاری ايسنا , 22 مهر 1393 ساعت 13:59
اینا- فیلترینگ یا ادامه فعالیت شبکههای اجتماعی موبایلی از جمله دستور کارهای مهم جلسه شورای عالی فضای مجازی خواهد بود.
جلسات شورای عالی فضای مجازی که با حضور رئیس جمهوری برای تصمیمگیری در حوزه فضای مجازی برگزار میشود چند ماهی است تشکیل نشده و این مساله حرف و حدیثهای مختلفی را به دنبال داشته است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، اسفند ماه سال ۱۳۹۰ که دستور تشکیل شورایی به نام شورای عالی فضای مجازی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی صادر شد تا با شکلگیری این شورا نمایندگان و مسئولان حوزههای مختلف به تصمیمگیری و سیاست گذاری در حوزه فضای مجازی بپردازند.
پس از مدتی نیز این شورا تشکیل و فعالیتهای خود را با حضور اعضایی از دستگاههای مختلف و با عضویت سران سه قوه آغاز کرد.بر این اساس جلسات این شورا در فواصل زمانی مختلف برگزار میشود تا آنچه پیشتر توسط مرکز ملی فضای مجازی تدوین شده در جلسه مورد بررسی قرار گیرد و نظر کلی بر روی آن صادر شود.
بی شک تشکیل جلسهای با حضور سران سه قوه از اهمیت خاصی برخوردار است و در عین مهم بودن انجام هماهنگیهای لازم برای تشکیل آن دشواریهای خاص خود را نیز دارد. اکنون مدتی است جلسات این شورا تشکیل نشده و گفته میشود تصمیم گیری برای موضوعات مختلف در این حوزه در انتظار حضور رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورا است.
از سوی دیگر دبیر شورای عالی فضای مجازی از تدوین بیش از ۳۰ موضوع برای پیگیری در این جلسه خبر داده اما همچنان خبری از برگزاری این جلسه و یا حتی اعلام زمانی برای برگزاری آن در دست نیست.
بر همین اساس شنبه - نوزدهم مهرماه ۹۳ - وقتی وزیر ارتباطات درباره دلیل تشکیل نشدن این جلسه مورد سئوال قرار گرفت این گونه اظهار کرد که او هم عضوی مانند سایر اعضای این شورا است و درباره برگزاری جلسه مسئولیتی ندارد.
محمود واعظی در عین حال در جمع خبرنگاران عنوان کرد: طبق آخرین صحبتی که با رییس جمهوری داشتهایم ایشان خواسته بودند که دستور جلسهای که برای تشکیل به ریاست جمهوری فرستاده شده بود تغییر کند و قرار بود دبیرخانه مرکز ملی فضای مجازی این تغییرات را اعمال کند اما دو هفته پیش که من این موضوع را پیگیری کردم اعلام شد که دستور جلسه تغییر یافته هنوز به ریاست جمهوری ارسال نشده است.
وی در ادامه یادآور شد: فکر میکنم زمان برگزاری این جلسه را نباید از رییس جمهوری پیگیر شد بلکه باید درباره آن از دبیرخانه مرکز ملی فضای مجازی پیگیری کرد که آیا دستور رییس جمهوری مبنی بر تغییر در صورتجلسه را اعمال کردهاند یا خیر.
واعظی همچنین اظهار کرد: به هر حال وقتی در جلسهای سران سه قوه حضور دارند قطعا لازم است موضوعاتی که مطرح میشود قابل قبول و شسته و رفته باشد.
اما روز گذشته یک روز پس از انتشار صحبتهای وزیر ارتباطات دبیرخانه مرکز ملی فضای مجازی به عنوان بازوی اجرایی شورای عالی فضای مجازی نسبت به این صحبتها موضع گیری کرده و در قالب خبری که در رسانهها منتشر شد اعلام کرد: دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی تاکنون زمانی را برای تشکیل جلسه این شورا دریافت نکرده است.
در ادامه این گزارش آمده بود: « باتوجه به اظهاراتی که روز گذشته در انتساب به وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص تاخیر در برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی، در برخی رسانهها انعکاس یافت، به اطلاع میرساند براساس آیین نامه موجود دستور جلسه پیشنهادی از طرف دبیر شورا به رئیس محترم جمهوری به عنوان رئیس شورا تقدیم و با تایید ایشان به اعضای شورا ابلاغ میشود و جلسات در زمان تعیین شده تشکیل میگردد.
درخصوص دستور جلسه اخیر، طبق نظر ریاست محترم جمهوری مقرر شد که محتوای یکی از دستورات پیشنهادی از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه و ارایه شود که تاکنون وزارت مزبور هیچگونه محتوایی در این باره به مرکز ملی فضای مجازی ارایه نکردهاند و دفتر ریاست محترم جمهوری نیز در مورد این که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محتوای مذکور را به آن دفتر ارسال کرده است اطلاعی به دبیرخانه اعلام نکرده و زمانی را نیز برای تشکیل جلسه اعلام نکردهاند.
علاوه بر دستور جلسه یاد شده، در خلال تاخیر ایجاد شده، مرکز ملی موضوعات مهم دیگری را نیز آماده طرح در شورای عالی کرده است که با تایید ریاست محترم جمهوری به اعضای شورا ابلاغ خواهد شد.
اما گفته میشود تصمیمگیری و صحبت درباره فیلترینگ یا ادامه فعالیت شبکههای اجتماعی موبایلی از جمله دستور کارهای مهم جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی خواهد بود و شاید وقفه در برگزاری این جلسه به دلیل اهمیت این موضوع تا این اندازه خبرساز شده است.
کد مطلب: 32826
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/32826/حاشیه-های-دستورجلسه-شورای-عالی-فضای-مجازی