ایتنا- پروژه خلاقانهای که به دست فراموشی سپرده میشود؟!
پایانی برای پروژه عینک گوگل؟
روزنامه دنیای اقتصاد , 27 آبان 1393 ساعت 11:02
ایتنا- پروژه خلاقانهای که به دست فراموشی سپرده میشود؟!
بعد از دو سال از معرفی Google Glass، هنوز این پروژه وارد فاز عملیاتی نشده و به نظر میرسد گوگل این پروژه را بهدلیل رقابت با پروژههای مهمتر دیگری به حال خود رها و فراموش کرده باشد.
به گزارش ایتنا از دنیای اقتصاد به نقل از رویترز، تجاری سازی عینک گوگل کمکم در حال فراموشی و تا مدتها مورد بحث قرار نگرفته بود و به همین دلیل کاربران در بین مرور اخبار روزانه، تقریبا یادشان رفته بود که پروژه واقعیت مجازی گوگل، از دیگر پروژههای معرفی شده این شرکت خلاقانهتر بود.
حال اما این آتش زیرخاکستر با حرکت اخیر سرگئی برین، از موسسان و مدیران عامل گوگل دوباره دارد جان میگیرد؛ چراکه برین در مراسم فرش قرمز دره سیلیکون حاضر شد و برخلاف روال معمول چند همایش اخیری که در آن حاضر شده بود –در همه آنها گوگل گلس را بر چشم داشته – گفت که این ایده دوباره در حال شعلهور شدن است. سرگئی برین همچنین در جواب خبرنگاری که از او پرسید چرا گوگلگلستان را بر چشم ندارید جواب داده که «آن را در ماشینم جا گذاشتم».
خبرگزاری رویترز اما بعد از مواجهه با این قضیه، با توسعهدهندگان اپلیکیشن گوگل گلس مکاتبه کرد و به آمار جالبی دست یافته است.
بر اساس این گزارش از میان ۱۶ توسعهدهندهای که رویترز با آنها تماس گرفت، ۹ توسعهدهنده گفتهاند که کار روی پروژههایشان را کنار گذاشتهاند. دلیلی که اکثریت توسعهدهندگان مطرح کردهاند، نبود مشتری عملی یا ضعفهای ساختاری این دستگاه بوده است.
اکثریت آنها بر این باورند که احتمال تبدیل شدن گوگل گلس به یک پدیده در آیندهای نزدیک بسیار نادر است. در حال حاضر حدودا ۱۰۰ اپلیکیشن برای Glass موجود است که در بین آنها میتوان نام Facebook را هم دید. از آنسو Twitter از این پروژه کنار کشیده و رسما انصراف خود را اعلام کرده است؛ چراکه مشخص نبودن زمان دقیق عرضه، این تصور را در ذهن توسعهدهندگان به وجود آورده که Google هنوز به چشم یک پروژه آزمایشی به این پروژه مینگرد.
البته چندی پیش نسخهای از عینک گوگل با نام Google Glass Explorer Edition با قیمت ۱۵۰۰ دلار در فروشگاه گوگل عرضه و به فروش رسید. ولی گوگل تا به حال برنامهای برای عرضه نسخه نهایی این محصول ارائه نکرده است.
این در حالی است که از طرفی ظرف ۶ ماه گذشته بخش عمده تیمی که مشغول کار روی پروژه Google Glass بودهاند از جمله بابک پرویز توسعهدهنده ارشد و ایرانیالاصل، آدریان ونگ از مهندسان الکترونیک و عثمان عالمی، رئیس روابط توسعهدهندگان این شرکت را ترک کردهاند؛ اما سخنی که از زبان مدیران گوگل شنیده میشود این است که آنها به ابزارهای پوشیدنی و مخصوصا پروژه Glass خود وفادار هستند و نسبت به آن تعهد دارند و نمیخواهند تا زمانی که این محصول کاملا آماده نشده آن را روانه بازار کنند.
سرگئی برین پیش از این نیز اعلام کرده بود که اواخر ۲۰۱۴ را برای عرضه گوگل گلس در نظر گرفتهاند، اما با وضع موجود اگر گلسی در کار باشد تا ۲۰۱۵ به تاخیر خواهد افتاد. حال آنکه جمع کثیری منتظر عرضه شدن آن در تعطیلات سال نو میلادی بودند.
البته نسخه Explorer Edition هماکنون با نصف قیمت اعلام شده در Ebay به فروش میرسد. از طرفی هم خبر رسیده گوگل، نسخههای اولیه این عینک را با سیاست «یکی بخر، دوتا ببر» در حجم انبوه به صاحبان صنایع فروخته است.
ابزاری برای مسدودکردن سامانههای جاسوسی
جولیان اولیور، مبتکر اهل برلین، ابزاری ابداع کرده که دسترسی سامانههای جاسوسی به شبکه وایفای کاربران را بنا بر انتخاب خودشان مسدود میکند. به گزارش «ایسنا»، شیوههای فراوانی برای جاسوسیکردن از افراد وجود دارد که از آن میان میتوان به میکروفونهای پنهان، عینک گوگل، پهپادها و دوربینهای امنیتی اشاره کرد.
هماکنون «جولیان اولیور» روتری ارائه داده که چنین ابزاری را شناسایی و دسترسی آنها به شبکه وایفای کاربران را مسدود میکند. مالکان روتر Cyborg Unplug همچنین میتوانند ارتباط تمامی ابزارهای موردهدف را از هر شبکهای که آنها با آن در ارتباط هستند، قطع کنند.
ابزار ابداعی به دنبال شناسایی سیستمهایی است که کاربر آنها را از دسترسی به شبکهاش منع کرده است. این فناوری با شناسایی چنین سیستمهای جاسوسی پیغام هشدار میدهد و جریانی از سیگنالهای ویژه را برای قطع ارتباط آنها با شبکه کاربر ارسال میکند.
هنگامی که یک ابزار شناسایی میشود، روتر پیغام هشدار میدهد و ابزار موردهدف بهطور خودکار از شبکه قطع میشود. هشدارها بسته به مدل روتر یا توسط صدای رادیویی یا الایدیهای جرقهزننده داده میشوند.
ابزار جدید در دو مدل عرضه میشود: مدل Territory Mode (که «اولیور» آن را توصیه میکند)، ارتباط ابزار جاسوسی موردهدف را از شبکه انتخابشده کاربر قطع میکند. مدل دیگر All Out Mode است که تمامی ابزار موردهدف را از تمام شبکههایی که به آن متصل هستند، قطع میکند.
سازنده این فناوری اعلام کرده، روتر ابداعی برای حالتهایی که کنترل شدید روی شبکه بیسیم محلی وجود دارد، طراحی نشده بلکه برای شبکههایی مانند مدرسه، رستوران یا دفاتر اداری خلق شده که تعداد زیادی از افراد از آنها استفاده میکنند.
این مکانها یا شبکه وایفای باز به کاربران ارائه میدهند یا اینکه به آنها رمز عبور میدهند.
سامانه Cyborg Unplug همچنین به افراد امکان مسدودکردن ابزار انتخابیشان را میدهد؛ به طور مثال، آنها میتوانند به گوشیهای هوشمند اجازه دسترسی به شبکه وایفای خود را بدهند؛ اما به ابزار عینک گوگل چنین امکانی ندهند. دو مدل فناوری ابداعی سال آینده با بهای ۵۰ و ۱۰۰ دلار در دسترس خواهند بود.
کد مطلب: 33262
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/33262/پایانی-پروژه-عینک-گوگل