کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اینترنت پرسرعت در 12 هزار روستای کشور

خبرگزاری ايسنا , 29 آذر 1393 ساعت 10:01

ایتنا- البته ارائه اینترنت پرسرعت در شهرهای بزرگ، هنوز هم گاهی با مشکل و ایراداتی مواجه است.




هنوز بحث ارائه تلفن ثابت و همراه به تمام روستاهای کشور به پایان نرسیده که با پیشرفت تکنولوژی بحث ارائه اینترنت به روستاها هم مطرح شده است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، بر اساس سرشماری کشوری صورت گرفته در سال ۱۳۹۰ کشور دارای ۹۶ هزار و ۵۴۹ روستا و آبادی است که بنا بر آمارهای رسمی تا پایان سه ماهه اول امسال از میان روستاهای کشور بالغ بر ۴۸ هزار روستا از تلفن بهره‌مند شده‌اند.


البته بحث ارائه تلفن در روستاهای کشور موضوعی است که طی سال‌های گذشته بارها مطرح شده و در موارد متعدد این بحث از مخابرات به دولت و از دولت به مخابراتی که چند سالی است مجموعه‌ای خصوصی شده، واگذار شده است.

اکنون بر اساس آخرین آمارهای رسمی که از سوی وزارت ارتباطات مطرح شده تا پایان سه ماهه اول امسال ۴۸ هزار و ۶۸۹ روستا صاحب تلفن خانگی شده‌اند که البته آمارهای مخابرات در این زمینه متفاوت است و بنابر آنچه روی سایت این شرکت آمده تا پایان سال گذشته تعداد روستاهای بهره‌مند از تلفن خانگی بیش از ۵۲ هزار روستا بوده است.

اما آمار روستاهای بهره‌مند از تلفن ثابت از این منظر دارای اهمیت است که بی‌شک برای ارائه اینترنت پرسرعت خانگی یا ADSL به روستاها دسترسی به خطوط تلفن ثابت از اهمیتی ویژه برخوردار است.

در ارتباط با ارائه اینترنت به روستاها نیز دولت یازدهم در موارد متعدد از تاکید بر تسریع این روند خبر داده و در ایام دهه فجر اولین سال فعالیتهای دولت، وعده داده شد که تا پایان سال ۴۰۰۰ روستا مجهز به اینترنت پرسرعت خانگی شوند که برای این مهم ۲.۱ میلیارد تومان نیز هزینه در نظر گرفته شده بود.

امسال نیز به مناسبت هفته دولت روستاهای دیگری از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند و درنهایت حاصل فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه به گونه‌ای بود که وزیر ارتباطات چندی پیش در گفت‌وگویی  اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۸۰۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت خانگی دسترسی دارند که این رقم تا پایان امسال به ۱۲ تا ۱۳ هزار روستا خواهد رسید.

محمود واعظی که در سال‌های جنگ تحمیلی در مقطعی مدیر عامل مخابرات نیز بوده در ارتباط با وضعیت خدمت رسانی به روستاها در سال های قبل اظهار کرد: در زمانی که در مخابرات حضور داشتم در آن دوره تقریبا ۵۰۰ روستا در کشور بود که از تلفن بهره می‌برد، آن روستاها نیز روستاهایی بودند که در نزدیکی شهرهای بزرگ واقع شده بودند.

وی ادامه داد: ما در آن زمان و حتی پس از این که دوره جنگ شروع شد، تصمیم جدی گرفتیم تا روستاها نیز به تلفن دسترسی داشته باشند و بر همین اساس قرار بر آن شد که در ابتدا در هر روستا یک خط تلفن برده شود و یک مرکز مخابراتی ایجاد شود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اضافه کرد:‌ اکنون فکر نمی‌کنم در کشور هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری باشد که دسترسی به تلفن نداشته باشد مگر این که آبادی‌هایی باشند که تعداد خانواده‌های آن‌ها مثلا حدود پنج خانوار باشد.

واعظی همچنین به ارائه اینترنت در روستاها اشاره کرد و گفت:‌ اکنون برای ورود اینترنت به روستاها برنامه‌ریزی جدی صورت گرفته و تاکنون ۸۰۰۰ روستای کشور به اینترنت دسترسی پیدا کرده‌اند و برنامه ما آن است که تا پایان امسال این رقم به ۱۲ هزار تا ۱۳ هزار روستا برسد که قطعا این رقم در سال‌های آتی با افزایش همراه خواهد بود.

واعظی پیش از این نیز تاکید کرده بود:‌ اعتقاد ما بر این است که اگر در همه امور توجه جدی به روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته، محروم و مرزی داشته باشیم، خدمت بزرگی به مردم کرده‌ایم چرا که مردمی در این مناطق زندگی می کنند عملا از برخی مزایای که در کشور وجود دارد، محروم هستند و این وظیفه دولت است که به آنها خدمات مناسبی ارائه کند.

علی‌اصغر عمیدیان - معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات - نیز سال گذشته در مراسم افتتاح پروژه خدمات عمومی الزامی (USO) به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخته و با اشاره به الزاماتی که از سوی اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور و برنامه پنجم توسعه بر عهده وزارت ارتباطات قرار داده شده اظهار کرد:‌ در این زمینه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان نهاد قانون‌گذار در بخش ICT کشور دستورالعمل اجرایی خدمات ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات را تحت عنوان USO تدوین و ابلاغ کرد و قرار بر آن شد که سازمان تنظیم مقررات به عنوان متولی این طرح پیگیری‌های لازم را انجام دهد تا امکان استفاده از سرویس‌های پایه برای تمام مردم کشور در استان‌های کمتر برخوردار فراهم شود.

رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات از تامین تلفن خانگی برای روستاهای دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار، تامین حداقل یک ارتباط (تلفن) عمومی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار فاقد این امکان، ایجاد دفتر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات روستایی در روستاهای ۷۰ خانوار به بالا، پوشش ارتباطی تلفن همراه در جاده‌های روستایی، تامین تلفن همگانی در اماکن عمومی شهرها، تامین اینترنت در اماکن عمومی، پوشش تلفن همراه، دسترسی به اینترنت و استفاده از فاکس در روستاهای دارای تلفن خانگی، سرویس‌های USO پست به عنوان هشت موردی که USO در نظر گرفته یاد کرد.

وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: البته در برنامه پنجم توسعه از میان این محورها سه محور تامین تلفن روستایی برای روستاهایی با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار، تامین تلفن عمومی برای روستاها با جمعیتی کمتر از ۲۰ خانوار و ایجاد دفاتر خدمات ارتباطی برای روستاهای بالای ۷۰ خانوار مورد توجه قرار گرفته است.

رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات همچنین یادآور شد: طی سه سال گذشته حدود ۱۰ هزار روستا از روستاهایی که کمتر از ۲۰ خانواده جمعیت داشته‌اند از تلفن عمومی برخوردار شده‌اند و در فاز دیگری از این پروژه شاهد افتتاح پروژه‌های مخابراتی در ۷۵۹ روستا هستیم که از این میان ۵۳۲ روستا زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند و ۲۲۷ روستا جمعیتی بالغ بر ۲۰ خانوار دارند.

وی در ادامه صحبتهای خود در توضیح محل تامین هزینه‌های مربوط به این پروژه اظهار کرد: محل تامین هزینه‌های این طرح از سه درصد درآمد ناخالص تلفن‌های همراه که توسط اپراتورها به وزارت ارتباطات واریز می‌شود تامین شده است.

اما رییس مرکز آمار ایران نیز در این حوزه اظهاراتی داشته است. از جمله اینکه پس از اعلام نتایج آخرین سرشماری عمومی وی خاطرنشان کرد:از جمعیت ۷۵ میلیون نفری کشور در سال ۹۰؛ ۲۸.۵ درصد آنها در روستاها سکونت داشته اند.

عادل آذر درباره وضعیت خدمات ارتباطی نیز با اشاره به اینکه ۱۱ میلیون و ۲۲۱ هزار کاربر اینترنت در کشور داریم، ضریب نفوذ اینترنت در سال ۹۰ را در جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال کشور حدود ۳۰ درصد اعلام کرد که البته بعدها در خصوص این آمارها حرف و حدیث های متعددی مطرح شده و مسوولان وقت وزارت ارتباطات آمارهای واقعی را به مراتب بالاتر از این میزان اعلام کردند.


کد مطلب: 33729

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/33729/اینترنت-پرسرعت-12-هزار-روستای-کشور

ايتنا
  https://www.itna.ir