ایتنا- روزها و ساعات پایانی 2014، فرصت خوبی برای مرور رویدادهای سال رو به اتمام است.
مهمترین رویدادهای دنیای فناوری در 2014
خبرگزاری فارس , 9 دی 1393 ساعت 11:11
ایتنا- روزها و ساعات پایانی 2014، فرصت خوبی برای مرور رویدادهای سال رو به اتمام است.
در آخرین روزهای سال ۲۰۱۴ مرور مهمترین تحولات عرصه فناوری اطلاعات خالی از لطف نیست. این کار به درک روندهای تازه شکل گرفته آی تی کمک و چشمانداز آینده را ترسیم میکند.
به گزارش ایتنا از فارس، در دوازده ماه گذشته از سال ۲۰۱۴ تحولات مهمی رخ دادند که بسیاری از آنها در دنیا فناوری چشم گیر و تاثیر گذار بودند و انتخاب تعدادی از آنها واقعا کار دشواری است.
بسیاری از شرکت های بزرگ در یک سال گذشته به دو بخش تقسیم شدند، صدها شرکت خلاق نوپا توسط شرکت های بزرگتر خریداری شدند.
حملات هکری و ویروسی میلیاردها دلار به افراد، شرکتها و دولت ها لطمه زد، اختراعات فراوانی در دنیای آی تی چشم ها را خیره کردند.
برخی نرم افزارها و سرویسهای اینترنتی محبوب اما قدیمی و ناکارآمد از بازار خداحافظی کردند که ویندوز ایکس پی از مشهورترین آنها بود.
در این بخش مروری داریم بر برخی از رویدادهای تاریخ ساز سال ۲۰۱۴ که به نظر می رسد تحولات مربوط به آنها در سال آینده میلادی هم ادامه مییابد.
حق فراموش شدن و خطر آن برای آینده وب
دیوان دادگستری اروپایی در ماه می سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت تا از حق فراموش شدن در اینترنت حمایت کند. بر این اساس کاربران ناراضی میتوانستند اطلاعات لینکهای مربوط به خود را برای جستجوگر گوگل ارسال کرده و خواستار حذف آنها از پایگاه داده این جستجوگر شوند.
این کار با استقبال افرادی مواجه شد که تمایل نداشتند خاطرات بد مربوط به آنها در فضای مجازی باقی بماند.
اما از سوی دیگر بحث و منازعهای جدی نیز در این زمینه به وجود آمد. زیرا برخی افراد متخلف و بدسابقه هم با استفاده از مصوبه اروپاییان تلاش کردند تا به هر نحو آثار اقدامات بد خود را از فضای مجازی پاک و برای خود سابقهای خوب دست و پا کنند.
به دنبال برخی اقدامات از این دست گوگل تصمیم گرفت برای حذف سوابق افراد با دقت بیشتری عمل کند و حتی به لابی کردن با مقامات اروپایی روی آورد تا قوانین مصوب در این زمینه اصلاح شده یا تغییر کنند.
اما پس از بحث و جدل فراوان نهاد نظارتی حفاظت از دادهها در اتحادیه اروپا چنین حکم کرد که حکم یاد شده باید در مورد همه دامنهها و اطلاعات و از جمله دامنه .com به کار برود و نه صرفا کشوری که درخواست در آن انجام شده است.
تحولات گسترده در مایکروسافت
مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ شاهد تحولات بزرگ و اساسی بود. در اوایل سال ساتیا نادلا بعد از گمانهزنیهای بسیار جایگزین استیو بالمر مدیر عامل سابق مایکروسافت شد که نتوانسته بود همگام با تحولات مهم دنیای فناوری به پیش برود و در رقابت با گوگل و فیس بوک و ... به اندازه کافی موفق باشد.
نادلا که قبلا در واحد کلود مایکروسافت کار میکرد، دیدگاه های کاملا متفاوتی دارد و به سرعت مشخص کرد که می خواهد از استراتژی متفاوتی پیروی کند.
او دو حوزه کاری مشخص را برای خود تعیین کرد یکی کلود و دیگری محصولات همراه.
اما وی به خاطر ایجاد تحولات کاری در مایکروسافت مشهور نشد. علت اولین جنجال خبری در مورد نادلا اظهارات نامناسبش در مورد زنان بود.
او مدعی شده بود آنها نباید خواستار افزایش حقوق خود شوند. این صحبت ها با واکنش تند زنان و بسیاری از صاحب نظران مواجه شد و در نهایت او مجبور به عقب نشینی شد.
در حوزه محصولات همراه مایکروسافت موفقیتهای نسبی کسب کرد و از جمله توانست تبلت سرفیس پرو ۳ را به بازار عرضه کند که نقدهای مثبتی دریافت کرد.
این شرکت با خرید نوکیا در ماه آوریل هم توانست سری گوشیهای لومیا و از جمله گوشی ارزان و باکیفیت لومیا ۵۳۵ را عرضه کند.
البته خرید نوکیا برای کارمندان فنلاندی این شرکت خوش یمن نبود. زیرا مایکروسافت ۱۸ هزار کارمند خود را در تابستان سال جاری میلادی اخراج کرد که ۱۲۵۰۰ نفر از آنها از واحد نوکیا بودند. مایکروسافت در سالی که گذشت با پایان پشتیبانی از ویندوز XP هم خبرساز شد.
این ویندوز از سال ۲۰۰۱ تا به حال به طور گسترده مورد استفاده بوده است. مایکروسافت سال آینده با عرضه ویندوز ۱۰ خبرساز خواهد شد که قرار است کارآیی بسیار بیشتری در مقایسه با ویندوزهای قبلی داشته باشد.
اچ.پی دوتکه شد
شرکت اچ پی در سال ۲۰۱۴ به دو بخش تقسیم شد تا بتواند کارآیی خود را در رقابت با غول های خلاق دنیای فناوری حفظ کند. البته به غیر از اچ پی دو شرکت بزرگ دیگر عرصه فناوری هم در سال جاری میلادی با تغییر ساختار و چندتکه شدن مواجه شدند.
هدف از این کار تمرکز بر حوزه های کاری قدیمی و همین طور توجه به حوزه های کاری نوظهور اعلام شده است.
شرکت اچ پی در ماه اکتبر اعلام کرد که قرار است به دو واحد تقسیم شود. یکی Hewlett-Packard Enterprise با تمرکز بر فناوری های زیرساختی مورد استفاده شرکت های بزرگ و همین طور تولید نرم افزار و ارائه سرویس های تجاری مرتبط و دیگری HP Incبا تمرکز بر ساخت و عرضه و بازاریابی چاپگر و سیستم های سخت افزاری برای مشتریان عادی به همان شکلی که تاکنون متداول بوده است.
انتظار می رود این تحول تا پایان سال ۲۰۱۴ به پایان رسیده و سال ۲۰۱۵ برای اچ پی به گونه ای متفاوت آغاز شود.
به غیر از اچ پی دو شرکت ای – بی و پی پال هم از برنامه های مشابهی خبر داده اند و شرکت سمانتک هم اعلام کرده که با هدف افزایش رشد خود تغییرات ساختاری را تجربه میکند.
این شرکت در دو سال گذشته سه بار مدیر خود را عوض کرده که همین امر نشانگر بی ثباتی در سمانتک است.
کد مطلب: 33872
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/33872/مهم-ترین-رویدادهای-دنیای-فناوری-2014