۰
plusresetminus
چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۵

کشف دریچه‌ای تازه برای نفوذ بدافزارها و برنامه‌های مخرب

ایتنا - بدافزار موسوم به Air Hopper می‌تواند تنها از طریق امواج رادیویی و یا سیگنال‌های الکترومغناطیس، اطلاعات موجود در رایانه‌ها، تبلت‌ها، تلفن‌های هوشمند، تلویزیون‌ها و... را برای منتشر کننده خود ارسال کرده و یا این سیستم‌ها را با اختلال و تهدیدهای امنیتی دیگر مواجه کند.


آیا می‌دانستید که سیستم‌های کامپیوتری بدون اینترنت، بدون شبکه و بدون استفاده از حافظه‌های جانبی هم می‌توانند در معرض نفوذ ویروس‌ها و بدافزارها قرار داشته باشند؟!

نماینده ضدویروس پاندا در ایران اعلام کرد: "محققان امنیتی از کشف دریچه‌ای تازه برای نفوذ و اجرای حملات مخرب علیه سیستم‌های رایانه‌ای خبر می دهند. بر این اساس، حتی کامپیوترهای بدون اینترنت، بدون شبکه و بدون حافظه‌های جانبی هم می‌توانند در معرض نفوذ ویروس ها و بدافزارها قرار بگیرند.”


به گزارش ایتنا از روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار نماینده انحصاری ضدویروس پاندا در ایران، خانواده جدیدی از بدافزارها موسوم به Air Hopper می تواند تنها از طریق امواج رادیویی و یا سیگنال‌های الکترومغناطیس، اطلاعات موجود در رایانه‌ها، تبلت‌ها، تلفن‌های هوشمند، تلویزیون‌ها و... را برای منتشر کننده خود ارسال کرده و یا این سیستم‌ها را با اختلال و تهدیدهای امنیتی دیگر مواجه کند.

هرچند این هنوز به صورت جدی امنیت دنیای فناوری اطلاعات را تهدید نکرده، اما محققان امنیتی اثبات کرده‌اند که این قابلیت می‌تواند در آینده و همگام با افزایش دسترسی به سیستم‌های ارتباطی، بستر تازه‌ای برای خرابکاری و یا دست کم افزایش نقل و انتقال ویروس‌ها ایجاد کند.

بر اساس این گزارش، با توجه به تکنولوژی‌های فعلی قابل دسترس، فردی که در فاصله حداکثر هفت متری یک نوت بوک یا تلفن همراه روشن، ایستاده باشد، می‌تواند بدون نیاز به اینترنت، شبکه داخلی، بلوتوث و... و تنها با استفاده از امواج خاص رادیویی، بدافزار Air Hopper را فعال کرده و برخی اطلاعات مثل متن‌های تایپ شده را از سیستم‌های آلوده بیرون بکشد.
نرخ سرعت تبادل اطلاعات از طریق امواج رادیویی هنوز پایین است، بین ۱۳ تا ۶۰ بایت در هر ثانیه که البته برای سرقت رمزهای عبور و یا یک متن کوتاه تایپ شده در کامپیوتر مثل نام کاربری یک مؤسسه مالی، یک سرعت ایده‌آل محسوب می‌شود.

خوشبختانه ویروس Air Hopper خود، باید از قبل سیستم‌های هدف را آلوده کرده باشد تا بتواند آزادانه به سرقت اطلاعات یا فعالیت‌های تخریبی دیگر بپردازد. بنابراین اگر بتوانیم با استفاده از یک ضدویروس قدرتمند از امنیت کامپیوترهای شخصی یا سازمانی‌مان مطمئن باشیم، جایی(البته فعلاً ) برای نگرانی باقی نمی ماند.
 
کد مطلب: 33900
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ